
Lav Frederikke Wærens rabarbersnurrer
Forår er lig med solrige dage – længere dage – og naturen der viser sine mange dejlige farver og sider. Også nye rabarber. I Frederikke Wærens bog ‘Sweet Baking Moments’ er der en opskrift på rabarbersnurrer. Mere lækkert (og forårsagtigt) bliver det ikke
Når de første rabarber titter frem om foråret, så er det bare med at bruge dem! Rabarber er en af mine yndlingsråvarer, og man kan lave mange fantastisk lækre sager med rabarber. Disse rabarbersnurrer er ingen undtagelse med den svagt lyserøde, syrlige rabarberkompot i kombination med den søde remonce.
Der bliver cirka 20 rabarbersnurrer …

Det skal du bruge
Dej
1 portion ‘sød’ grunddej
5o g gær
2,5 dl sødmælk, lun
1 spsk. sukker
1 tsk. kardemomme
2 æg
1/2 tsk. salt
ca. 600 g hvedemel
150 g smør, blødt
Rabarberkompot
400 g rabarber
ca. 75 g sukker
1 tsk. vaniljepulver
1 tsk. kartoffelmel rørt op
i en smule vand
Remonce
200 g smør, blødt
150 g rørsukker
1 tsk. kartoffelmel
Desuden
1 æg pisket sammen med
1 spsk. mælk til pensling
2 spsk. perlesukker til drys

Sådan gør du
Dej
Opløs gæren i lidt af den lune mælk i en rørskål.
Tilsæt resten af mælken, sukker, kardemomme og æg og bland.
Tilsæt salt og cirka halvdelen af melet og rør godt sammen.
Ælt derefter resten af melet i.
Kom smørret i dejen i små klumperm og ælt grundigt til den er helt blank og smidig og slipper skålen.
Bruger du køkkenmaskine så ælt ved middel hastighed i cirka små 10 minutter.
Lad dejen hæve i skålen dækket af et let fugtigt viskestykke i cirka en time.

Rabarberkompot
Ordn og skyl rabarberne grundigt.
Skær dem i fine skiver, og kom dem i en gryde med sukker.
Kog rabarberne op ved svag varme, og lad dem koge i et par min.
Tilsæt vaniljepulver, og smag eventuelt til med lidt mere sukker.
Jævn rabarberkompotten: Rør kartoffelmel ud i lidt koldt vand, tilsæt jævningen under omrøring til passende konsistens, og lad kompotten koge igennem.
Hæld kompotten i et rent, skoldet glas med et tætsluttende låg, hvis du ikke skal bruge det med det samme.
Remonce
Mos ingredienserne godt sammen med en gaffel til en ensartet masse.
Lad remoncen stå ved stuetemperatur, til den skal bruges.
Rabarbersnurrer
Tag den færdighævede dej ud på et meldrysset bord, og rul den ud i en rektangel på cirka 40 x 50 centimeter.
Fordel remoncen på dejen, og smør den ud. Fordel herefter rabarberkompotten på remoncen.
På den lange led: Fold en 1/3 af dejen ind mod midten og fold på samme måde 1/3 ind mod midten fra den anden side. Sådan at dejen ligger i 3 lag.
Skær dejen i lige brede strimler. Sno hver strimmel og rul snoningen sammen som en snegl, hvor enden foldes ind under sneglen.
Sæt snurrerne på 1-2 bageplader beklædt med bagepapir, og lad snurrerne efterhæve i cirka 30 min under et let fugtigt viskestykke.
Tænd ovnen på 200 °C varmluft. Pensl snurrerne med sammenpisket æg og mælk og drys med perlesukker.
Bag snurrerne midt i den forvarmede ovn i cirka 15 minutter.
Servér dem lune.

Tip:
Du kan også erstatte rabarberkompot med for eksempel hindbær- eller brombærsyltetøj.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Kamillens mange gode egenskaber