Læs også:

Close
(Foto: Camilla Winther)

Kulturguide: Oplevelser i maj 2021

Kultur  | 

Kulturguiden for maj 2021 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense samt øvrige byer

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i maj 2021, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i maj 2021 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i maj 2021 i København

Opera i det fri og Kongelig sommerballet er tilbage i 2021

21. maj. Gratis. Ofelia Plads.

(Foto: Camilla Winther)
(Foto: Camilla Winther)

Tåspidssko og fantastiske stemmer under åben himmel. Opera i det fri og Kongelig sommerballet er efterhånden blevet en fast tradition for publikummer rundt om i hele Danmark. Og at sidde med en picnickurv i den danske sommersol med familie og venner mens solister fra Den Kongelige Opera eller dansere fra Den Kongelige Ballet optræder live – dét er det bedste startskud på sommeren.

Opera i det fri har de seneste 15 år tiltrukket både dem, som kender deres operarepertoire til fingerspidserne og dem, som aldrig før har været i nærheden af en opera. Det populære arrangement rummer en unik mulighed for publikum, da de har mulighed for at komme helt tæt på nogle af landets og verdens bedste operasangere.

Opera i det fri besøger i år:

  • Fredag 21. maj 2021 kl. 18.00: Ofelia Plads, København
  • Lørdag 22. maj 2021 kl. 18.00: Munkebo Bakke, Munkebo
  • Søndag 23. maj 2021 kl. 16.00: HEART, Herning
  • Fredag 28. maj 2021 kl. 18.00: Bernstorff Slot, Gentofte
  • Lørdag 29. maj 2021 kl. 16.00: Amfiscenen, Randers
  • Søndag 30. maj 2021 kl. 16.00: Fængslet, Horsens
  • Fredag 6. august 2021 kl. 18.00: Torvet, Vordingborg
  • Lørdag 7. august 2021 kl. 18.00: Amfiscenen, Aarhus
  • Søndag 8. august 2021 kl. 16.00: Byparken, Esbjerg

Læs mere om Opera i det fri her, Kongelig sommerballet her og kglteater.dk.

Open Mic – MEGA MIC

6. til 16. maj. 145 kr. Comedy Zoo.

(Foto: Comedy Zoo)
(Foto: Comedy Zoo)

Komikerne har gået hvileløst rundt derhjemme under lockdown, som væddeløbsheste i stald – ivrige efter at komme på græs. Så Comedy Zoo dedikerer de første 14 dage efter genåbning til open mic – komikernes legeplads. Så alle de store navne der skal i gang med tours kan få varmet godt op. Vi tør godt love fremragende line-ups!

Læs mere her.

Udstillinger på Glyptoteket

Åbnet igen fra 21. april. H. C. Andersens Boulevard. 12 Pris 115 kr., studerende under 27 år 85 kr.

Endelig er Glyptoteket åbnet igen. Du kan opleve særudstillingen ‘Auguste Rodin – Forskydninger‘, hvor hovedværker fra Glyptotekets unikke samling af Auguste Rodin skulpturer samt genstande fra kunstnerens private antikke samlin vises.

Særudstillingen er iscenesat af scenograferne Anja Vang Kragh og Mia Steensgaard, der har skabt en helt særlig sanselig ramme til værkerne.

Udstillingsperiode: 25. marts – 15. august 2021.

Du kan også gense den anmelderroste særudstilling ‘Paul Gauguin – Hvorfor er du vred?’. Særudstillingen rummer en række af den franske kunstner Paul Gauguins værker fra Tahiti. Samtidig får Gauguins kendte værker modspil af et udvalg af internationale samtidskunstnere, der udfordrer os til at se på Gauguins værker med nye blikke.

Og så kan du se på ægyptiske guder … Når vi tænker på ægyptiske guder, er det oftest Solguden Ra, dødsguden Anubis eller gudinden Isis. Men i oldtidens Ægypten var en anden type guder langt tættere på ægypternes daglige liv. Den vigtigste af disse guder var Bes.

Torsdag den 20. maj åbner vi særudstillingen ‘Bes. Dæmongud – Ægyptens beskytter’, hvor du kan møde den lille guddom Bes, der fungerede som beskytter mod alverdens dårligdomme i oldtidens Ægypten.

Som en helt særlig del af udstillingen kan børn og deres voksne høre et radioprogram, hvor radioværten Bes spiller sange om alle de forskellige ting, han kan.

Udstillingsperiode: 20. maj – 31. oktober 2021.

Glyptoteket
(Foto: MY DAILY SPACE)

Læs mere her.

Oplevelser i maj 2021 i Aarhus

In The Air Tonight – En hyldest til Phil Collins

9. og 30. maj. 245 kr. Hermans, Tivoli Friheden, Aarhus C.

(Foto: kulturportalen.dk)
(Foto: kulturportalen.dk)

Der sker med hyldestkoncerten, IN THE AIR TONIGHT, hvor MusicalDanmark lover, at salen i Hermans bliver rødglødende både den 9. og 30. maj 2021!

IN THE AIR TONIGHT vil blive en medrivende og nærværende hyldest til Phil Collins, som musikalsk vil spænde over 50 år – fra de tidlige hits med Genesis til de sene hits fra musicalen Tarzan. I alt over 30 uimod­ståelige hits, blandt andet Against All Odds, One More Night, Sussudio, Another Day In Paradise, You Can’t Hurry Love og naturligvis titelnummeret.

Phil Collins står i dag som en af de mest succes­fulde kunstnere nogensinde med et albumsalg på over 100 millioner stk. Den eneste musiker, der har klaret dette, udover Michael Jackson og Paul McCartney.

Læs mere her.

Dragende When Saints Go Machine elektrificerer Train med nyt album

15. maj. 240 kr. Train, Aarhus C.

Oplev en uforglemmelig koncert med When Saints Go Machine, når gruppen indtager scenen den 15. maj! When Saints Go Machine er klar med deres nye album, Emotional, der sender lytteren på en atmosfærisk tur gennem tunge lag af synth, strygere og dybsindig lyrik.

Sidste år udkom When Saints Go Machines første udgivelse i fem år i form af ep’en It’s A Mad Love, og tidligere i år udkom så den smukke, melankolske ”So Deep”.

Bandets lyd er blevet til i en multifacetteret smeltedigel, hvor techno, postpunk, electronica, pop og klubmusik mikses. Slutresultatet nærmer sig en stilsikker blanding af moderne kunst, europæisk klubkultur, hiphop og en dualisme mellem det komponerede og producerede.

Læs mere her.

Oplevelser i maj 2021 i Odense

Midt om Natten 2021

30. april til 2. maj. 440-805 kr. ODEON.

(Foto: odeonodense.dk)
(Foto: odeonodense.dk)

En af de senere års helt store danske musicalsucceser, Midt om natten, vender nu tilbage. Musicalen, der indeholder en række af Kim Larsens og Gasolins største hits, spillede i 2018 og i 2019 for fulde huse over hele landet og er i alt blevet set af flere end 180.000 begejstrede publikummer.

Der er udsigt til et rørende gensyn med Benny, Arnold, Susan Himmelblå, Tusindfryd, og alle de andre skæve eksistenser fra Haveje, ligesom en perlerække af hits fra film som Papirsklip, Tik Tak og Midt om natten igen vil lyde fra scenen. Musicalen bliver, ud over de mange kendte hits fra Midt om natten, toppet op med sange som Langebro,This is My Life, Tarzan Mamma Mia, Joanna og Vi er dem de andre ikke må lege med – træfsikre hits fra både Kim Larsens og Gasolins´ bagkatalog.

Læs mere her.

Danske Drabssager – en aften med eksperterne fra true crime-podcasten

6 maj. 265 kr. Magasinet, Odense C.

Mød eksperterne fra den populære true crime-podcast DANSKE DRABSSAGER. Kom med bag politiafspærringerne og hør om efterforskningsarbejdet i virkelighedens kriminalsager – fortalt af dem, der har været helt tæt på.

Kriminalreporter Stine Bolther er vært og inviterer et par eksperter med på scenen denne aften. Det er mænd, der i mange år har arbejdet med resultaterne af samfundets skyggeside: Drab, overgreb, vold. Deres grundige arbejde har været med til at få mange forbrydere fængslet og siden stillet for en dommer.

Sammen vil de gennemgå sager, som de hver især har været helt tæt på, og de kan fortælle om de personlige overvejelser og handlinger, de har foretaget sig under efterforskningerne.

Den klassiske efterforskning, de kriminaltekniske spor, retsmedicinske beviser og juridiske aspekter. Denne aften hører du om sager, som ikke tidligere har været omtalt i de episoder, der er udgivet i podcast-serien Danske Drabssager.

Læs mere her.

Oplevelser i maj 2021 i øvrige byer

Bellevue Teatret

8. maj. 350 kr. Bellevue Teatret, Klampenborg. 

(Foto: Bellevue Teatret)
(Foto: Bellevue Teatret)

Glæd dig til genåbning af Bellevue Teatret med Danmarks måske bedste klassiske orkester i en af landets bedste akustiske sale – overdådig vellyd i selskab med Den Danske Strygekvartet.

Danske Strygekvartet kan opleves på Bellevue Teatrets scene, hvor kvartetten fejrer genåbningen: En rejse gennem hundrede års dansemusik i syv mindre satser, og Schuberts Kvartet i G-dur, D.887, som er et af de legendariske værker i kammermusikverdenen. Kvartetten bliver stort set aldrig spillet, da den er afsindig svær og stor. Men musikken er til gengæld også noget af det største, man kan få fingrene i, og derfor er vi stolte af at kunne præsentere den Danske Strygekvartet med genåbningskoncerten til maj.

Læs mere her.

Drager, havfruer og monstre invaderer Holstebro Museum i fantastisk udstilling fra New York

21. april til 31. oktober. 110 kr. for voksne og gratis entré for børn og unge under 26 år. Holstebro Museum.

(Foto: Holstebro Museum)
(Foto: Holstebro Museum)

Holstebro Museum kan nu endelig slå dørene op for en af de mest eventyrlige og fantasifulde udstillinger nogensinde i Danmark. Drager og andre mytiske væsner flokkes i Holstebro, og i en blanding af meter høje figurer, replikaer, modeller, originalgenstande, videoer og interaktive stationer tages gæsterne med ind i en verden, der igennem årtusinder har udfordret vores fatteevne og pirret vores fantasi.

Har du kysset en havfrue eller stirret en drage i øjnene? Hvis ikke, så er chancen der nu! Holstebro Museum præsenterer fra den 21. april-31. oktober 2021, udstillingen ‘Drager & andre mytiske væsner’, der er kommet til det vestjyske fra American Museum of Natural History i New York.

Læs mere her.

Læs også: 10 fun facts om en af verdens mest lyttede sangerinder

musik plader sang sange (Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·