Læs også:

Close
computer digital

Gode råd: Sådan kan du føle dig tryg online

Økonomi  | 

Vi kender det alle sammen. Vi er på – online – sidder enten på mobil eller computer – både når vi arbejder og har fri … I hvert fald mange timer om dagen. Sådan her kan du sikre dig, at du kan være tryg, når du er online i hverdagen

Dette indhold er sponsoreret

hjemmearbejde, computer, briller (Foto: Unsplash)
Er du også en af dem, der er online det meste af dagen, så vær opmærksom på sikkerheden … (Foto: Unsplash)

For mange er det en fast del af hverdagen at åbne for computeren, tabletten eller mobilen som noget af det første om morgenen. Samtidig også noget af det sidste man kigger på, inden man går i seng om aftenen. Mange timer bliver brugt online, men der er desværre også mange faldgruber, som man skal tage hensyn til, så man kan være helt tryg, når man bevæger sig ind i online verdenen.

I denne artikel får du tre af de bedste råd, som du kan følge, så du kan føle dig helt tryg, når du gerne vil benytte dig af mulighederne for at tilgå diverse online underholdningsplatforme såsom online betting, når du har fri og har behov for god underholdning

Brug stærke passwords

En vigtig del, for at du kan være og føle dig tryg online er at du har et stærkt og unik password. Det er et password som skal være med til at beskytte din personlige oplysninger online, så andre ikke får adgang til disse. Dit password bør derfor ikke være noget, som inkluderer dit navn, din fødselsdag eller andre meget personlige oplysninger, som kan være let at gætte.

Dine passwords bør i stedet være skabt ud fra meget ligegyldig viden, som ikke er så nem at få fat i. Dette kan være navnet på din kælehamster i tredje klasse, eller det kan være navnet på den adresse, som din mormor bor på. Her er det kun din fantasi, som sætter grænser. Jo mere komplekst des bedre er du beskyttet online.

Kode, kodeord, password, computer, hacker, sikkerhed, internettet, online, internet
Nej, nej og atter nej – ikke brug nemme passwords … (Foto: PR)

Benyt dig af en god firewall

Når du skal være tryg online, så er det vigtigt, at du bruger tiden på at opsætte en god firewall i din computer. Dette kan du købe dig til. I nogle tilfælde kan priserne være dyre, men dette er en god investering, så der ikke kommer ødelæggende virus ind på din computer, som du ikke kan komme af med igen. Det kan ende ud i større konsekvenser, så derfor bør du bruge tid på at sikre dig en god firewall – i første omgang.

Der er flere forskellige udbydere online, og her er det en god idé, at du kigger på, hvilken service, som de tilbyder, så du får den firewall, som er bedst egnet til din situation.

pige seng computer arbejde indretning (Foto: Unsplash)
Del aldrig dine personlige oplysninger … (Foto: Unsplash)

Del ikke dine personlige oplysninger

Når du skal være tryg, når du går online, så skal du huske, at jo mindre du lægger ud omkring dig selv, des mere tryg og sikker er du. Dette betyder, at det er vigtigt, at du ikke lægger information ud omkring dig selv, som andre kan bruge og udnytte – information som du ikke ønsker andre skal vide eller gør brug af. Dette kan for eksempel være dit telefonnummer eller dine kontooplysninger. Jo færre af denne type oplysninger du bruger online, des bedre.

På denne måde kan du være helt sikker på, at der ikke opstår situationer, hvor dine personlige informationer kan blive brugt imod dig, eller at andre kan logge ind på dine konti og benytte dem.

Det er vigtigt, at du føler dig tryg, når du er online, og har du behov for flere råd og mere vejledning, så er der mange gode tips på nettet, som du kan benytte dig af, men du kan også snakke med Borger.dk, hvor du kan finde flere oplysninger omkring, hvordan du kan sikre dig, når du bevæger dig ind i den digitale verden.

 

Læs også:

Arbejder du hjemme, så lav en sund morgenmad som denne smoothiebowl

 

smoothiebowl hindbær (Foto: Asta Just Schack)
smoothiebowl hindbær (Foto: Asta Just Schack)

· Mere fra samme kategori ·