Læs også:

Close
chili con linse louisa lorang

Mad på under 30 minutter: Chili con linse

Mad  | 

Chili con linse tager præcis 25 minutter at lave ifølge Louisa Lorang. En lækker vegetarret, hvis du har lidt travlt eller ikke gider stå i køkkenet så længe

Nem og klassisk vegetarret. Spis den gerne med syltede løg. Orker du ikke dem, så brug gerne syltede jalapenos – sødmen mangler, men det er dejligt med det syltede på toppen af så meget bælgfrugt. Opskriften er fra hendes bog ‘Grøn mad – max 30 minutter’ …

chili con linse louisa lorang
Så lækker ser retten ud … (Foto: Lene Samsø)

Opskriften er vegetarisk og er til 2 personer og tager 25 minutter at lave.

Det skal du bruge

Chili con linse

1 dl røde linser
1 stort hakket løg
2 fed hakkede hvidløg
½ rød peber, i små tern
½ aubergine, i små tern
olivenolie
1 tsk. røget paprika
2 tsk. spidskommen
1-2 tsk. tørret oregano
lidt cayennepeber
2 spsk. tomatpuré
10 g mørk chokolade
1-2 dl kogende grøntsagsbouillon
ca. 250 g sorte kogte bønner
salt

Syltede løg

1 dl lagereddike
1 dl sukker
2 rødløg, i både

Topping

tyk yoghurt
grøn chili, i tynde skiver
koriander
limebåde
tortillachips

Sådan gør du

Skyl linserne, og kom dem i en gryde med vand, der dækker og lidt til.

Kog dem møre, det tager cirka 15 minutter. Spæd eventuelt til med lidt vand undervejs.

Sautér løg, hvidløg, peberfrugt og aubergine i olivenolie i en stor, varm gryde, uden at det tager farve.

Kom paprika, spidskommen, oregano og cayennepeber ved.

Tilsæt tomatpuré og chokolade, og kom lidt bouillon på sammen med kogte linse og sorte bønner.

Kog under låg i 10-15 minutter, til det hele er mørt og lækkert.

Smag til med salt.

Syltede løg

Kom eddike og sukker i en kasserolle, og kog op, til sukkeret er smeltet.

Kom løgene i, og lad dem koge i 1-2 minutter.

Sluk for varmen, og lad løgene trække indtil brug.

Servér chilien i skåle toppet med yoghurt, syltede rødløg, grøn chili og koriander.

Servér limebåde og tortillachips til.

TIP Har du ekstra syltede løg, så gem dem i lagen på køl. De er gode til sandwich, supper, salater, shakshuka, tacos, hotdogs, burger – ja, til det meste! De holder i mindst en uge og endnu længere, hvis de er helt dækket af lagen. Hvis
du gerne vil have en vegansk version, kan du udelade yoghurten.

Sådan ser bogen ud:

grøn mad max 30 minutter louisa lorang bog forside

 

 

Læs også:

Det skal du vide om myntens mange fordele

 

mynte, the, te, urt, krydderurt, plante

 

· Mere fra samme kategori ·