Læs også:

Close
chiagrød morgenmad kokos mange (Foto: MY DAILY SPACE)

Lav sund og smuk instagramvenlig morgenmad med chiafrø, mango og kokos

Mad  | 

Vi har set dem i flere år på instagram – de fine og lækre opskrifter med chiafrø. Du kan købe dem i dyre domme, men du kan også lave dem selv og lave netop den smag, du er vild med. Her er en opskrift med mango og kokos

Chiafrø, eller bare Chia, er navnet på frø af planten Salvia hispanica. Den voksede vildt i Mellemamerika, men blev taget ind til dyrkning af flere oprindelige folk blandt andet toltekerne og aztekerne. Frøene har et højt indhold af planteolier, især de flerumættede omega 3-olier, og de små frø ‘svulmer op’, når de kommer i berøring med vædde. De er sunde og smager i øvrigt også godt – sådan en anelse nøddeagtigt.

Denne opskrift har også havregryn i, fordi så mætter den endnu mere. Du kan selv skalere chia og havregryn, som du nu kan lide eller har hjemme.

chiagrød morgenmad kokos mange (Foto: MY DAILY SPACE)
Man bliver lidt lækkersulten, når man ser disse glas, ikke … (Foto: MY DAILY SPACE)

Opskriften er til 3 glas som disse …

Du skal huske, at når du får lyst til at lave chiagrøden, så kræver det, at du starter dagen før. Men det tager så kun to minutter der, så det er ikke den store opgave. Men grøden bliver bedst, hvis de får tid og ro natten over i køleskabet.

chiagrød morgenmad kokos mange (Foto: MY DAILY SPACE)
Du kan nemt lave din egen chiagrød. Men du skal starte dagen før. (Foto: MY DAILY SPACE)

Det skal du bruge

Ingredienser chiagrøden

1/2 kop chiafrø
lidt under 1/2 kop havregryn
en dåse kokosmælk (gerne den fede så får den mere smag)
2 spiseskeer kokosmel
1 teske vaniljesukker
knivspids salt (meget lidt)

Ingredienser mangopure

1 mango
1 teske sukker
anelse appelsinjuice

Topping

Store kokosflager
1 banan skåret i skiver
lidt mysli
lidt hakkede mandler

chiagrød morgenmad kokos mange (Foto: MY DAILY SPACE)
Brug den frugt du har til at pynte med. Banan passer dog godt til mango og kokos, og giver også god mæthedsfornemmelse længe.  (Foto: MY DAILY SPACE)

Sådan gør du

Dagen før du skal spise

Start med at finde et stort glas, der har låg, og kom alle ingredienser til grøden i.

Rør rundt. Kig gerne efterfølgende om væden hurtigt suges op. Du kan altid spæde til med lidt havremælk eller anden mælk. Du kender konsistensen, så det kan man selv styre.

Når du skal servere

Start med at røre rundt i grøden og tjek om du kan lide konsistens. Tilsæt eventuelt lidt vædde eller mere af enten chiafrø eller havregryn (havregryn opsuges hurtigst).

Orden en mango og kom i skål og blend med lidt sukker og juice til det bliver en pure.

Smag til så den er lige som du kan lide den.

Kom grød i glas. og kom pure ovenpå. Til sidst top med mysli, bananskiver (eller anden frugt), kokosflager og hakkede mandler.

Det skønne er, at selvom det måske mere ligner en dessert, så er den både sund, og du føler dig mæt længe.

chiagrød morgenmad kokos mange (Foto: MY DAILY SPACE)
Brug gerne store kokosflager – og har du ikke lige fået købt så brug bare kokosmel. Men det smager bedre og giver mere ‘knas’ med de store.  (Foto: MY DAILY SPACE)

Tip

Server dem i flotte glas, hvor man kan se det igennem. Det er smukke farver og delikat både at kigge på og spise.

chiagrød morgenmad kokos mange (Foto: MY DAILY SPACE)
Så er du klar til at lægge dit eget instabillede op.  (Foto: MY DAILY SPACE)

 

Læs også:

Værd at vide om myntens mange fordele

 

mynte, the, te, urt, krydderurt, plante

· Mere fra samme kategori ·