Læs også:

Close
banan bananpandekager (Foto: MY DAILY SPACE)

Lav selv sunde og lækre bananpandekager

Mad  | 

Hvem forsøger ikke at få brugt sine madrester. Men hvad gør du med de brune bananer, som du ikke vil spise? Hvad med at lave bananpandekager ud af dem. Her får du en lidt anderledes opskrift på den sunde udgave af pandekager

Ofte står man lidt og glor på de brune bananer. De har brune pletter, og de er også mere bløde, og smagen er anderledes. Men en brun banan er ikke en dårlig banan. Den ‘kan bare noget andet’. Og det andet kan være at bruge den til bananpandekager. E nbrun banan er også sødere, og det er genialt, når man skal lave disse pandekager, for man behøver reelt ikke tilsætte sukker – eller måske blot en smule, som vi har gjort her.

Bananpandekager kan du spise til morgenmad for eksempel sammen med lidt skyr og frugt. Du kan spise dem som mellemmåltid, eller som en lækker ting til kaffen – her måske i en lidt mere syndig udgave med Nutella på. Og du kan også bruge dem til dessert, hvor du serverer dem med vanilje- og chokoladeiskugler.

Om du er til de varme eller kolde bananpandekager er en smagssag. Gør som du kan lide. Men vær med til at få brugt madvarer du måske før har smidt ud.

Udgaven her har fået et lille touch idet de er tilsat havregryn og chiafrø. Det giver ‘lidt knas’ så de ikke er så ‘bløde’ at tykke i, og havregrynene gør dem lidt sundere. Men prøv dig frem – du bestemmer jo selv.

Det skal du bruge

Ingredienser

2 godt modne bananer
1 lille kop havregryn
2 spiseske chiafrø
140 gram hvedemel
1-2 spiseske sukker
1 teske vaniljesukker
1/2 teske salt
2 deciliter mælk
2 æg
smør til stegning – du kan også bruge kokosolie

banan bananpandekager
Bananpandekager smager rigtig godt og er nemme at lave … (Foto: MY DAILY SPACE)

Sådan gør du

Start med at mose de to modne bananer godt ud i en skål.

Tilsæt derefter de to æg og rør godt sammen. Tilsæt så alle de tørre ingredienser og rør godt rundt, så alt er blandet godt.

Kom nu mælk i. Du kender sikkert konsistensen på en pandekagedej. Denne her er lidt i den stil, men den virker jo lidt klumpet grundet bananerne. Og det er også okay. Men du kan altid skrue lidt op for mælk, mel eller havregryn, hvis du synes dejen enten er for tyk eller tynd. DET kan du også se, når du steger de første og derefter eventuelt tilpasse resten af dejen.

Kom en god klat smør på panden.

Hæld dej ud (brug gerne en skål med hældetud) – der er plads til cirka 4 på en pande. De ligner lidt klatkager, når du laver dem. Undervejs har panden brug for lidt ekstra smør, så de ikke brænder på.

Med det samme du kan se, at de kan vendes, vender du dem med en gaffel. De skal cirka have et par minutter på hver side.

Serverer dem varme med lidt frisk frugt til og eventuelt kom lidt kanelsukker på.

bananer mad (Foto: Unsplash
Når dine bananer ser sådan ud, så er de perfekte at bruge til bananpandekager … (Foto: Unsplash)

 

Lav også:

Klatkager

stop madspild risengrød klatkager jul (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·