Læs også:

Close
pige ansigt renhed zen (Foto: Unsplash)

Nemme råd til et bedre indeklima

Bolig  | 

I takt med at vi er blevet vant til, at møderne foregår fra stuen, ved spisebordet eller fra sofaen, er indeklimaet i vores hjem for alvor kommet i fokus. Få nemme råd til et bedre indeklima i dit hjem

Et dårligt indeklima kan nemt give gener som kvalme, hovedpine og irriterede øjne. Og når foråret også banker på med et bombardement af pollen, er det ekstra vigtigt, at man har et godt indeklima. Når man sidder hjemme – uden aircondition – kan det være fristende at fyre op for vinduerne og lukke forårets varme og friske brise ind, men det kan skabe stor irritation for allergikere.

pige ansigt renhed zen (Foto: Unsplash)
Gør noget for at få et bedre indeklima … (Foto: Unsplash)

Her giver vi dig fem gode råd til, hvordan du får et godt indeklima og undgår pollen i løbet af din arbejdsdag.

1. Luft ud morgen og aften 

Det anbefales at lufte ud flere gange i løbet af dagen for at bevare et godt indeklima. Men hvis du lider af pollenallergi, anbefales du kun at lufte ud morgen og aften, da det er her, der er færrest pollen i luften. På den måde får du luftet ud samtidig med, at du undgår flest pollen i løbet af dagen.

vindue udluftning seng læse hjem (Foto: Unsplash)
Husk at lufte ud i dit hjem … (Foto: Unsplash)

2. Hold dit indeklima friskt og optimalt 

En luftrenser er en effektiv måde, du kan holde dit indeklima friskt og pollenfrit på dine hjemmearbejdsdage. Luftrenseren ”Well A7” fra Electrolux giver dig hurtigt et bedre indeklima og fjerner effektivt pollen fra dit hjem, så du ikke oplever ubehagelige gener. Du kan nemt flytte rundt på luftrenseren, så du kan nyde din arbejdsdag fra spisebordet, i sofaen eller fra soveværelset. Find luftrenseren her.

electrolux luftfrisker
Electrolux har luftfriskere, der kan forbedre indeklimaet …(Foto: Electrolux)

3. Gør rent mindst én gang om ugen  

Det er en god idé at gøre rent mindst én gang om ugen, både fordi det er godt for dit indeklima, men også fordi pollen kan lægge sig i støvet. Jo oftere du gør rent, des mindre støv i dit hus, som kan tiltrække sig pollen og andre skadelige partikler fra for eksempel trafikken (især hvis du bor i en større by).

rengøring indemiljø (Foto: Unsplash)
Husk rengøringen … (Foto: Unsplash)

4. Fyld dit hjem med grønne planter

Når du alligevel bruger mere tid derhjemme, så fyld dit hjem med grønne planter. De er både smukke at se på – og de hjælper med at optage luftens Co2. På denne måde bidrager de både med bedre luft og en hyggelig atmosfære på din hjemmearbejdsplads.

Smukke planter giver også godt indeklima. (Foto: Bergs potter)

5. Tør ikke dit tøj indenfor  

Kombinerer du tøjvask med en hjemmearbejdsdag, så undgå at tørre det indenfor. Indendørs tøjtørring kan forringe luftkvaliteten i dit hjem og give mere støv. Hæng det udenfor om sommeren, men vær opmærksom på, at pollenpartikler kan sætte sig i dit tøj. Hvis du vil undgå fugt i dit hjem og pollenartikler i dit tøj, så brug en bæredygtig tørretumbler, der skånsomt tørrer dit vasketøj. For din og miljøets skyld.

vasketøj tørresnor (Foto: Unsplash)
Måske du ikke liiiiige kan lave en tørresnor så fin som her, men at hænge vasketøjet ud og lufttørre er en god ide. (Foto: Unsplash

Kilde: Electrolux 

 

Læs også:

Gode planter kan rense luften

 

blomster planter hjem

· Mere fra samme kategori ·