
Sov godt: Hytteost med papaja, banan, kakaonibs og pistacienødder
At spise de rigtige ting, kan gøre en forskel for din søvn. Her får du en opskrift fra bogen ‘Spis dig til en bedre søvn’. Hytteost med papaya, banan og græsk yoghurt. Brug det til morgenmad, snack eller mellemmåltid
Bogen ‘Spis dig til en bedre søvn’ hjælper dig til at få en god og optimal søvn. Og det kan den helt rigtige koststrategi faktisk hjælpe med. Bogen er skrevet af Anne Larsen og Martin Kreutzer. Vi har været så heldige at få lov til at vise opskriften på denne fine ret.

Hytteost med papaja, banan, kakaonibs og pistacienødder – til kamillete. Lyder det ikke lækkert … Lav den til morgenmad, som mellemmåltid eller som snack.
Næringsindhold pr. person:
Energi: 209 kcal
Protein: 14,4 g
Fedt: 7,1 g
Kulhydrat: 22,8 g
Kostfibre: 2 g
Retten er til 1 person
Det skal du bruge
Ingredienser
- 0,5 dl hytteost
- 0,5 dl mager græsk yoghurt
- 50 g papaja
- 50 g banan
- limesaft
- 5 afskallede, usaltede pistacienødder
- 1 spsk. kakaonibs
Sådan gør du
Rør hytteosten med den græske yoghurt.
Fjern skal og kerner fra papajaen og skær den i både.
Skræl bananen, skær den på langs og dryp den med limesaft.
Anret ost og yoghurt med pistacie- nødder, kakaonibs, frugt og eventuelt en spiselig blomst. Det er ser både smukt ud og vækker sanserne.
Server med den varme kop kamillete.
Kamillete:
1 spsk. kamillete pr. 2,5 dl vand – trækketid: 7 minutter.
Tip:
De spiselige blomster er blevet meget populære i salater og ved anretninger, både fra det salte og det søde køkken. Du skal vide noget om det, og den viden finder du i bøger på biblioteket eller på nettet.
De mest kendte og sete i haverne er hjulkrone og lavendel, der er skønne i salater og desserter. Og te lavet på lavendel. Faktisk er en kombination af kamille og lavendel skøn som te.
Og så SOV GODT – når du skal sove …
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
