Læs også:

Close
sjippe, sjippetov, skipping, jump robe, træning

Sjipning – en effektiv og sjov træningsform

Sundhed  | 

Er du kørt surt i dine træningsrutiner, kan sjipningen hjælpe på motivationen. En effektiv og sjov træningsform der styrker hele din krop og sætter gang i forbrændingen

Der er ikke det, sjipning ikke er godt for. Du får rørt og styrket hele din krop, mens din forbrændingen skydes helt til vejrs. En meget effektiv og ikke mindst sjov træningsform du kan kaste dig over ligegyldigt alder, hvor du er og hvornår på dagen. Du sætter selv tempoet – alt det kræver er et sjippetov!

Vi giver dig fem gode grunde til at kaste dig ud i træningsformen og samtidig nogle bud på inspirerende kvinder du kan følge, der hver i sær har taget træningsformen til sig.

5 grunde til at svinge sjippetovet

En meget billig fornøjelse

Først og fremmest kan du få ganske få håndører få dig en ny træningsmakker. Prisen afhænger naturligvis af hvilket sjippetov du er ude efter, men for en 50’er kan du sagtens få et fint sjippetov til din nye træningsform. Så du kan i hvert fald ikke bruge prisen, som undskyldning for at sjippetovet ikke skal være din nye træningsmakker.

Sjipning er godt for hele kroppen

Et sjippetov er perfekt til konditionstræning, hvor du får aktiveret hele kroppen. Du får nemlig hurtigt pulsen op og opnår en høj forbrænding. Faktisk viser en undersøgelse at 10 minutters sjipning, giver det samme som 30 minutters jogging. Lægger du lidt mere tid til din slipning kan du forbrænde op til 600 kalorier på kun en halv time. Så du opnår altså en høj forbrænding på mindre tid – perfekt i en travl hverdag.

Bliv gladere af sjipning

Vi ved at træning har en positiv indflydelse på vores humør. Når vi træner frigiver kroppen nemlig signalmolekylerne endorfiner der gør os gladere. Og da sjipning kategoriseres som moderat intens træning, er det en af de træningsformer der med dens intensitet sikrer, at dit humør bliver forbedret gennem hvert sving med sjippetovet.

Sjipning træner din hjerne

Du bliver ikke kun gladere af at bruge sjippetovet i din træning. Når du sjipper forbedres din koordination også væsentligt, og det er altså din hjerne, der er på arbejde her også. Jump Rope Institute har lavet en undersøgelse, der viser at sjipning hjælper på udviklingen af den venstre og højre halvkugler i din hjerne. Med bare tre minutters sjipning engageres dele af din hjerne, der er forbundet med kognitiv læring, hvilket betyder at du forbedrer dine læseevner, øger din hukommelsen og gør dig mere opmærksom mentalt.

En sjov træningsform

Sjipning er meget mere end bare at hoppe over et tov med fokus på at få pulsen op og forbrændingen i gang. Der findes masser af former for øvelser der styrker din krop undervejs og ikke mindst en masse tricks der kan gøre sjipningen sjov. Der er derfor ingen udsigt til en kedelig eller triviel træning. Du kan finde masser af inspiration (og motivation) til sjove tricks, øvelser, fodarbejde og meget meget andet gennem blandt andet de her seje kvinder vi elsker at følge.

Kilder: myprotein.dk, iform.dk

 

 

Læs også: Tid til træning: Kom i form derhjemme

træning i form pige motion (Foto: Unsplash)

 

· Mere fra samme kategori ·