Læs også:

Close
rosin brioche

Plantebaseret morgenmad: Rosinbriocher

Mad  | 

Hvem elsker ikke brioche … Det er Asta Just Schack, der har lavet opskriften, og vi har været så heldige at få den fra hendes bog ‘Mit Grønne Morgenbord’. Lav selv de lækre rosinbriocher

Morgenmaden i dag cirkulerer omkring mælkeprodukterne. Den sure yoghurt, komælk i kaffen og ost på håndværkeren, der først er blevet smurt med et godt lag smør. Men tænk sig engang, at man kan gøre hele morgenmadsritualet plantebaseret!

I bogen ‘Mit Grønne Morgenbord’ får man mere end 100 opskrifter på alt fra varm grød med karamelliseret bananer, til grønne, sprøde vafler og smoothiebowls med talrige spændende toppings.

Asta Just Schack har det meste af sit unge liv haft en stegepande i hånden. Inden for de seneste år har fokus primært været på det plantebaserede madunivers, og gennem Instagram-profilen @eatingthemplants bliver flere tusinde følgere dagligt inspireret af de plante- baserede retter, hun præsenterer på smukkeste vis. I foråret 2018 debuterede hun med bogen ‘Et Simpelt Grønt Liv’, der blev fulgt op af titlen ‘Plantemadder’ i foråret 2019, og nu er den tredje i rækken også kommet.

asta just schack mit grønne morgenbord (Foto: Asta Just Schack)
Asta Just Schack har lavet en smuk og indbydende bog med masser af lækre morgenmadsopskrifter som disse lækre rosinbriocher. (Foto: Asta Just Schack)

Der bliver to brød til 4-6 personer

Tilbedringstid: 2 timer og 45 minutter + 1 nat

Det skal du bruge

  • 3 dl havremælk
  • 20 g gær
  • ½ dl ahornsirup
  • ½ tsk salt
  • 11 dl hvedemel
  • 200 g plantebaseret smør
  • 2 dl rosiner
  • ekstra smør til formen
  • 1 dl havremælk + 2 spsk ahornsirup til pensling
rosin brioche
Det kan både laves som små individuelle ‘boller’ eller hele brød … (Foto: Asta Just Schack)

Sådan gør du

Lun mælken og opløs gæren heri. Lad det stå i fem minutter.

Kom herefter ahornsirup og salt i.

Lad din røremaskine køre på lav hastighed, mens du tilføjer melet lidt ad gangen.

Når dejen er samlet, skal hastigheden skrues op.

Lad dejen blive æltet på høj hastighed i 20 minutter, indtil den er smidig og slipper kanterne.

Det er meningen, at dejen skal være forholdsvis våd.

Tilføj mere væske eller mel, alt efter hvordan du oplever konsistensen.

Tilføj nu smørret cirka 20 gram ad gangen.

Lad dejen inkorporere smørret og tilføj til allersidst rosinerne.

Når rosinerne også er inkorporeret i dejen, så læg et viskestykke over den, mens den stadig ligger i skålen, og lad den hæve et lunt sted i 1 times tid.

Efter 1 time skal dejen gerne være hævet til cirka dobbelt størrelse.

Bank luften ud af den ved at vende den med en dejskraber.

Læg film hen over skålen og stil dejen på køl natten over.

Næste morgen smører du 2 brødforme med plantebaseret smør.

Tag dejen ud af køleskabet og rul boller på omkring 80 gram.

Læg dem ned i formene ved siden af hinanden.

Læg et viskestykke over og stil dem til hævning et lunt sted i 1 time.

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

Rør 1 deciliter havremælk og 2 spiseske ahornsirup sammen og pensl brødene hermed, når de er hævet.

Kom dem i ovnen i 30 minutter.

Lad dem køle af, før de serveres.

 

Sådan ser bogen ud:

forside asta just schack mit grønne morgenbord (Foto: Asta Just Schack)

Læs også: 

 

12 spørgsmål du bør stille din veninde

venner veninder veninde grine sammen ferie blomster (Foto: Unsplash

 

· Mere fra samme kategori ·