
NEWS: Kommune belønnes for stærke resultater: Seks millioner kr. mere til Holbæks sårbare unge
Kommune belønnes for stærke resultater: Seks millioner kr. mere til Holbæks sårbare unge · Dansk firma har udviklet papirflaske som Coca-Cola nu tager i brug · Bevilling på ti millioner skal styrke danske virksomheders it-sikkerhed · Trump efter frifindelse: Vores bevægelse er kun lige begyndt · Beregning: Al coronavirus i verden kunne være i en coladåse · Dagens billede: Klimaforandringer gør pollensæsonen længere og mere intens
Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.
Kommune belønnes for stærke resultater: Seks millioner kr. mere til Holbæks sårbare unge
Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse forstærker indsats, der har haft succes med at gøre sårbare unge i Holbæk Kommune klar til uddannelse. Målet er at sende yderligere 48 unge i retning af en ungdomsuddannelse i løbet af to år.
En stor gruppe sårbare unge i Holbæk Kommune kan takke socialfondsprojektet ’Mod til uddannelse’ for en lysere fremtid. Projektet fik i 2018 knap 8 millioner kr. i støtte fra EU’s Socialfond, og siden er det gået så godt, at bestyrelsen nu sender en ekstrabevilling på 6 millioner kr. til indsatsen.
Projektet hjælper unge, der typisk kæmper med angst eller lider af depression, skizofreni, autisme eller ADHD, i gang med eller tættere på en ungdomsuddannelse. Projektet omfatter aktuelt 96 unge, og de ekstra midler åbner mulighed for at udvide med yderligere 48 unge, som på grund af deres personlige udfordringer skal have hjælp til at gennemføre en ungdomsuddannelse. Det oplyser Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse i en pressemeddelelse.
– I Holbæk Kommune har man leveret en fremragende indsats for udsatte unge, som får hjælp til at komme i gang med den uddannelse, de drømmer om, men som måske kan synes lidt uden for rækkevidde. På langt sigt er den slags projekter meget vigtige – ikke bare for de unge, men også for arbejdsmarkedet, fordi vi ved, at der kommer til at mangle faglærte i fremtiden, udtaler Claus Jensen, formand i CO-Industri og medlem af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Læs også: NEWS: Lægens ord på Niels Brock. Online mental lægetjeneste til alle landets unge
Dansk firma har udviklet papirflaske som Coca-Cola nu tager i brug
Det danske firma Paper Bottle Company, eller Paboco, har efter mere end syv år i laboratoriet udviklet en papirflaske, der rent faktisk holder. Derfor er Coca-Cola, som står for en stor del af verdens plastforurening, klar til at afprøve flaskerne i Ungarn.
Her langer de 2.000 papirflasker af deres frugtdrink Adez over disken. En af udfordringer ved at lave papirflaskerne har været at skabe en struktur, der er i stand til blandt andet at modstå brus, der for eksempel er i sodavand, lyder det fra Paboco.
Derudover skal papiret være formbart for at skabe forskellige flaskeformer og størrelser for forskellige mærker og tage blæk til udskrivning af deres etiketter. Også Absolut Vodka og Carlsberg forsøger sig med flasker lavet af papir. Det skriver DR.

Læs også: NEWS: Coca-Cola sætter danskernes corona-forsæt på flasker og dåser
Bevilling på ti millioner skal styrke danske virksomheders it-sikkerhed
Cybersikkerhed skal være en nem og naturlig del af udviklingen af de løsninger, der kommer fra danske leverandører af softwareprodukter og hos de konsulenthuse, som ofte udgør det digitale fundament for hverdagen i mange små og mellemstore virksomheder. En ny bevilling på 10,4 millioner kr. fra Industriens Fonds cybersikkerhedsprogram skal løfte cybersikkerheden i dansk erhvervsliv ved at højne cybersikkerhedsniveauet i virksomhedernes digitale løsninger. Det skriver Alexandra Instituttet i en pressemeddelelse.
Målsætningen med projektet er at gøre danske virksomheder bedre til at tænke sikkerhed ind i hele processen med softwareudvikling. Begrebet hedder Security by Design (SbD) og handler om at integrere sikkerhed i den måde, som de digitale løsninger designes, skabes og vedligeholdes på.
– Software udgør i stigende grad motoren i virksomheders drift. Derfor er det afgørende, at softwareløsningerne er sikre. Vi kan se, at mange mindre softwarevirksomheder har brug for mere viden og bedre værktøjer til at styrke sikkerheden i deres løsninger. Ved at lave sådan et initiativ kan vi finde ud af, hvordan vi får løftet niveauet og får formidlet nogle værktøjer til både softwareleverandører og de konsulenthuse, som virksomhederne går til, når de skal have udviklet software. Vi skal have gjort sikkerhed til en naturlig del af udviklingsprocessen, forklarer Mads Schaarup Andersen fra Alexandra Instituttets Security Lab.
Projektet “Security by Design in Digital Denmark” er et samarbejde mellem DTU Compute, Institut for Datalogi på Aalborg Universitet, Dansk Erhverv, Dansk Industri, Erhvervshus Midtjylland, Alexandra Instituttet og Industriens Fond.

Læs også: NEWS: Utilsigtet deling af følsomme personoplysninger er firdoblet på fire år
Trump efter frifindelse: Vores bevægelse er kun lige begyndt
USA’s forhenværende præsident Donald Trump er lørdag aften dansk tid gået fri ved en rigsretssag mod ham i Senatet. I en erklæring, som han efterfølgende har udsendt, gentager Trump, at rigsretssagen mod ham har været endnu en fase i den “største heksejagt i landets historie”.
I erklæringen udtaler Trump desuden, at han ser frem til at “fortsætte rejsen mod at opnå amerikansk storhed”.
– Vores historiske, patriotiske og smukke bevægelse “to Make America Great Again” er kun lige begyndt, udtaler Donald Trump i erklæringen og fortsætter, i de kommende måneder har jeg meget at dele med jer.
Det fremgår derfor ikke tydeligt, om Trump har tænkt sig fortsat at spille en aktiv rolle i politik. Dog skriver han, at han sammen med sine tilhængere har meget arbejde gøre. Det skriver TV2.
Læs også: NEWS: Trump vs medier: Flere års presseangreb har skabt mistillid til medierne
Beregning: Al coronavirus i verden kunne være i en coladåse
Hele verdens covid-19-partikler ville i princippet kunne være i en sodavandsdåse. Sådan lyder konklusionen fra en britisk matematikprofessor, der har regnet på de mikroskopiske partikler, beretter Politico.
Virusset menes at befinde sig i over 107 millioner mennesker i øjeblikket, men da partiklerne kun er 0,000000001 meter i diameter, så kan de altså i princippet være i en dåse på 330 ml.
Beregningen er fra Christian Yates, der er lektor i matematisk biologi ved University of Bath i Storbritannien.

Læs også: NEWS: Hver tredje dansker er mindre fysisk aktiv end før corona
Dagens billede: Klimaforandringer gør pollensæsonen længere og mere intens
Læs også: NEWS: Langt mellem bæredygtige roser på Valentinsdag