Læs også:

Close
fastelavnsboller kage arla

NEWS: Fastelavnsboller hittede som aldrig før

Nyheder  | 

Fastelavnsboller hittede som aldrig før · Coronaskeptikere demonstrerede og smittede op mod 21.000 personer · Nordkoreas Ri Sol-ju er set første gang efter et år · Butikkernes restancer stiger igen hastigt · Ny kviktest er på vej · Dagens billede: Du smukke Mars

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Fastelavnsboller hittede som aldrig før

Fastelavnsboller hittede som aldrig før i år – både dem hos bageren, men uden tvivl også de hjemmebagte. Danskernes søgning på fastelavnsbolleopskrifter er nemlig steget med hele 225 procent sammenlignet med sidste år. Det viser nye tal fra Karolines Køkkens opskriftsdatabase.

– Vi har et stort behov for at gøre plads til lidt ekstra hygge og selvforkælelse i en hverdag, hvor mange også jonglerer hjemmekontorer, online møder og hjemmeskoling. Og jeg tror også, der ligger noget fællesskabsfølelse i lige præcis fastelavnsbollen, som vi næsten alle sammen har et forhold til. Når vi så ser, at andre har taget bageforklædet på derhjemme, og der bliver lagt flotte billeder på de sociale medier, så vil vi også selv være med. Det er endnu en måde, vi kan være ’sammen hver for sig’, fortæller Tove Færch, leder af Karolines Køkken.

Ifølge Tove Færch handler hypen i høj grad også om det sociale og kreative aspekt, som opstår i forbindelse
med hjemmeprojekter. Afstresning, formgivning, ro og nærvær er nemlig mangelvarer i en travl og kaotisk
hverdag, og det kan fastelavnsbollebagning være med til at komme til livs.

– I foråret sidste år så vi en stigning i søgninger på søde opskrifter på over 300 procent, og det var især de
mere komplicerede opskrifter, der var populære. Mit gæt er, at der bliver kompenseret for den bekymring,
der præger os alle sammen lige for tiden, med netop fordybelse og familiehygge. Der er jo også god
mulighed for at inddrage både de større og mindre børn, når dejen skal røres og rulles ud – og ikke mindst,
når fastelavnsbollerne skal pyntes fint. Og så er det bare en ekstra gevinst, at de også smager virkelig godt,
slutter Tove Færch.

Særligt fastelavnsboller med creme er populære og står for 92 procent af søgningerne. Desuden viser tallene, at især midt- og nordjyderne er glade for at bage fastelavnsboller denne vinter. Og selvom fastelavn nu er overstået, så er det sikkert ikke slut med at nyde fastelavnsboller …

fastelavnsboller kage arla
I år fik fastelavnsboller det helt store gennembrud … (Foto: Arla)

Læs også: Fastelavnsvafler

Coronaskeptikere demonstrerede og smittede op mod 21.000 personer

I slutningen af sidste år kørte tyske coronaskeptikere i bus til demonstrationer i henholdsvis Leipzig og Berlin.  Demonstranterne blev kørt i busser fra store dele af Tyskland, og forskerne fra Berlin og Mannheim har nu undersøgt, hvordan smitten har spredt sig i de byer, hvor busserne samlede folk op og satte dem af igen efter demonstrationerne.

Den eneste synlige coronavirus blandt de 20.000 demonstranter i Leipzig var malet på et skilt hvor der stod følgende:

– Stik jeres corona op i røven, stod der på skiltet med tegningen af den lille virus, som var skyld i, at demonstranternes dagligdag havde ændret sig drastisk.

De var utilfredse med de restriktioner, der var indført på grund af coronavirus i Tyskland, og hvis man skal dømme efter antallet af mundbind ved demonstrationen, troede flere af deltagerne tilsyneladende ikke, at virussen kunne sprede sig blandt dem. Men det kunne den.

Tyske forskere har undersøgt, hvor meget to store demonstrationer i henholdsvis Leipzig og Berlin i november sidste år bidrog til smittespredningen i Tyskland i de sidste to måneder af 2020.

Svaret var ifølge forskerne fra Humboldt-universitetet i Berlin, samt fra Leibniz Centre for European Economic Research (ZEW) i Mannheim klart. Begge demonstrationer var såkaldte supersprederbegivenheder, der kan have ført til flere end 20.000 smittetilfælde.

tyskland politi demonstration (Foto: Unsplash)
Det tyske politi måtte være talstærkt til stede ved de to demonstrationer … (Foto: Unsplash)

Læs også: Flere smittede efter demonstration

Nordkoreas Ri Sol-ju er set første gang efter et år

Den nordkoreanske leder Kim Jong-un’s kone har ikke optrådt offentligt i over et år, men pludselig dukkede Ri Sol-ju op tirsdag ved en koncert, der hyldede Kim Jong-un’s afdøde far og tidligere leder af Nordkorea Kim Jong-il.

Ofte har hun været set sammen med sin mand tidligere, men siden januar 2020 har hun ikke været set. Mange spekulationer har været gjort – både om eventuelt skrantende helbred eller graviditet. Men efter sigende skulle grunden have være frygten for COVID-19. Tiden har været brugte med deres børn.

Læs også: Muldvarpen i Nordkorea

Butikkernes restancer stiger igen hastigt

De danske butikker skylder ifølge en ny opgørelse 2,1 milliard kroner i husleje – eller 8,3 procent. Det er den højeste stigning på en enkelt måned siden coronakrisens begyndelse.

Dørene er låste og gitrene er for vinduerne. Bortset fra click-and-collect er butikkerne stadig lukkede, og det kan nu for alvor mærkes på økonomien. Således er huslejerestancen steget til 2,1 milliard kroner. Det er det næsthøjeste niveau siden coronaens indtog, og det er også den største stigning på en enkelt måned siden krisens begyndelse. Ved udgangen af 2020 var restancen således 800 mio. kr. lavere end nu.

Derfor opfordrer EjendomDanmark til, at der lægges en langsigtet plan for, hvordan man genoplever det udfordrede butiksliv:

– Butikkerne stod svagere ved denne nedlukning end ved den første, og derfor skal vi som samfund have en samlet plan for, hvordan vi på den lange bane holder hånden under dem. Der er mange udskudte udgifter som momsen, og selvom udlejerne igen viser sig som en stærk samarbejdspartner, er det en midlertidig løsning. Trækker krisen ud, skal der støbes et så stærkt fundament som muligt under butikkerne ved hjælp af blandt andet velfungerende hjælpepakker, forklarer Jannick Nytoft, administrerende direktør i EjendomDanmark.

Han understreger, at udlejerne holder hånden under deres gode erhvervslejere for at sikre sig, at de også eksisterer, når landet vender tilbage til mere normale tilstande. Derfor bliver der indgået mange lokale aftaler og fundet løsninger på de enkelte situationer.

Løfter man blikket fra butikkerne og til det generelle billede, er der også grund til panderynker. Det samlede restancetal er således steget til 3,7 milillard kroner, hvilket er det højeste niveau siden foråret 2020. Også her er stigningen fra midten af december og frem til i dag det højeste siden foråret sidste år.

– Visse erhverv - som butikker - er langt mere udsatte i en nedlukning, og de rammes først af krisens konsekvenser. Men der er ingen erhverv, der ikke er forbundne med andre, og derfor kan butikkernes udfordringer sprede sig til leverandører og andre samarbejdspartnere. Det er med andre ord bidende nødvendigt, at der løbende justeres på hjælpepakkerne, så de er tilpasset virkeligheden, slutter Jannick Nytoft.

løbehjul, transport, el-løbehjul
Butikkerne har det svært i hele landet … (Foto: MY DAILY SPACE)

Læs også: Restriktioner er ikke en gratis omgang for butikker og centre

Ny kviktest på vej

På gårsdagens pressemøde blev det meddelt, at der nu er en ny og mere mild form for kviktest på vej. Det er en kviktest i næsen, der ikke kommer lige så langt ind for den der bruges i dag. En dansk vurdering har vist, at den nye er lige så effektiv, fortalte Magnus Heunicke på pressemødetm hvorfor Danmark har bestilt 10 millioner af disse kviktest, der kun skal 2-3 centimeter ind i næsen.

Forudsætningerne for at genåbne Danmark er test – test og atter test. Regeringen er stadig i gang med beregningerne omkring konsekvenserne for genåbninger af de forskellige dele af samfundet.

test corona

Ny test er på vej, der ikke skal så langt ned i næsen … (Foto: Unsplash)

Læs også: Har du coronakuller

Dagens billede: Du smukke Mars

 

· Mere fra samme kategori ·