Læs også:

Close
elever skole uddannelse studerende (Foto: Unsplash)

NEWS: Corona gør ondt på nye studerende

Nyheder  | 

Corona gør ondt på nye studerende · Booking.com er officiel rejsepartner for Eurovision 2021 · Babylykke · Gavekort skal hjælpe til en god start på voksenlivet · Flere cykelstier på vej · Dagens billede: Reese Witherspoon sender masser af loooove

Vi har udvalgt dagens væsentligste, informerende samt bedste nyheder til dig, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Corona gør ondt på nye studerende

Flere nye studerende føler sig ensomme, flere overvejer at droppe ud, og flere er utilfredse med introforløbene under coronaepidemien. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) af studiestarten i 2020.

Mundbind, onlineundervisning og aflyste sociale aktiviteter har været med til at ændre studiestarten under corona-epidemien. Og spørger man de studerende selv, har det ikke været til det bedre. Antallet af nye studerende, der har oplevet ensomhed, steg fx fra 56 pct. i 2017 til 63 pct. i 2020. Og andelen af studerende, der havde let ved at lære deres medstuderende at kende, faldt fra 73 pct. i 2017 til 43 pct. i 2020.

Det viser EVA’s spørgeskemaundersøgelser blandt nystartede studerende fra henholdsvis 2020 og 2017. Svarene er indhentet i efteråret 2020, hvor nedlukningen kun var delvis, og hvor mange studerende stadig modtog fysisk undervisning. Derfor kan trivslen være blevet forværret yderligere siden.

EVA’s undersøgelse viser bl.a., at der i 2020 var flere af de nystartede studerende, der overvejede at droppe ud af uddannelsen. I 2017 svarede 74 pct., at de slet ikke gik med sådanne overvejelser, mens andelen var faldet til 68 pct. i 2020.

– Vi kan kun gisne om, hvorvidt corona-situationen har spillet ind på de unges overvejelser om frafald. Men vi ved fra vores tidligere undersøgelse, at en god studiestart har stor betydning for de studerendes sociale og faglige tilknytning på studiet og på sigt også for frafaldet. Derfor er det også bekymrende, at studiestarten ser ud til at være blevet forringet på flere områder i 2020, fortæller EVA’s seniorkonsulent, Mathias Tolstrup Wester.

En af de ting, de studerende har reageret negativt på i forbindelse med studiestarten i 2020, er introduktionsforløbene. 50 pct. mener, at der var for få faglige og sociale aktiviteter i introforløbene, mens det i 2017 kun var 19 pct., der havde samme oplevelse. EVA’s undersøgelse viser også, at alkohol, der typisk spiller en stor rolle i de studerendes sociale aktiviteter, fyldte mindre i studiestarten 2020. 30 pct. svarer, at de ikke drak alkohol i 2020, mens det var 24 pct. i 2017.

Til trods for, at det primært var de sociale aktiviteter, der blev aflyst i efteråret, var tilfredsheden med den faglige introduktion også nedadgående i 2020. 65 pct. synes, de fik en god introduktion til det faglige indhold i 2020, mens tallet var 74 pct. i 2017.

– Det kan godt have påvirket de studerendes oplevelse af den faglige introduktion, at den delvist foregik online. Generelt har de studerende set mindre til hinanden i introforløbet i 2020, og derfor har de måske også savnet nogle at sparre med om det faglige, lyder det fra Mathias Tolstrup Wester.EVA’s undersøgelse af studiestarten under corona kommer i kølvandet af en række andre undersøgelser, der alle peger i retning af dårligere trivsel og mindre fagligt engagement på de videregående uddannelser.

Blandt andet viser en undersøgelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet, at 70 pct. af de studerende mener, corona-situationen har fjernet noget af glæden ved at uddanne sig. Ministeret har derfor for nyligt udgivet et idékatalog til uddannelserne, der skal være med til at styrke de unges trivsel.

– Det er vigtigt, at både politikere og uddannelser følger op på de her undersøgelser og tager yderligere tiltag for at styrke de studerendes trivsel, som er ekstra udfordret i den her tid, slutter Mathias Tolstrup Wester.

Om undersøgelsen:

  • Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) har udsendt spørgeskemaer til alle nye studerende, der blev optaget på en videregående uddannelse via KOT i sommeren 2017 og 2020.
  • EVA modtog 9.702 besvarelser i 2017 og 10.642 besvarelser i 2020.
  • EVA har spurgt ind til de nystartede studerendes trivsel samt deres oplevelser af introduktionsforløbene i henholdsvis 2017 og 2020.
elever skole uddannelse studerende (Foto: Unsplash)
Den store undersøgelse er foretaget af EVA: (Foto: Unsplash)

Læs også: Studerende udtrykker deres følelser om coronakrisen

Booking.com er officiel rejsepartner for Eurovision 2021

Booking.com har offentliggjort et nyt samarbejde med European Broadcasting Union om at blive officiel rejsepartner for Eurovision 2021.

Booking.com har en mission om at gøre det nemmere for alle at opleve verden, og med over 28 millioner overnatningsmuligheder fordelt på mere end 153.000 rejsemål i hele verden har de dedikeret sig til at hjælpe Eurovision-fans overalt med at få mest muligt ud af deres ophold. Når det igen er muligt at rejse, stræber Booking.com efter at hjælpe alle med at opdage nye steder – det gælder såvel rejsende, der har en drøm om at overvære et af Eurovisions legendariske liveshows, og dem der gerne vil opleve deres favoritkunstners land, kultur og traditioner.

På samme måde som Eurovision har været med til at bruge musik til at inspirere og bryde barrierer gennem de sidste 65 år, kan det at rejse være med til at skabe en bedre forståelse og større accept. Derfor er Booking.com stolte af at spille en rolle i forhold til at hjælpe de mere end 180 millioner fans fra Europa og resten af verden med at samles for at fejre en af verdens mest populære begivenheder og dets budskab om sammenhold og mangfoldighed – uanset om man deltager personligt eller hjemme fra sofaen.

– Vi er en virksomhed med hollandske rødder og vi har et ønske om at hjælpe alle med at opleve den fantastiske diversitet verden har at tilbyde, og derfor er vi meget begejstrede for at være den officielle rejsepartner for Eurovision 2021, siger Arjan Dijk, Senior Vice President og Chief Marketing Officer hos Booking.com.

– I en tid med adskillelse, lukkede grænser og restriktioner passer årets tema, “Open Up”, lige ind i tiden og i vores egne værdier og bestræbelser på at være et brand for alle. Vi glæder os meget til at være med til at byde Eurovision-fans velkommen til vores land og til livlige Rotterdam – både dem der kommer hertil personligt, men også dem der følger med bag skærmene. Vi håber, at vi kan inspirere endnu flere mennesker til i højere grad at udforske og opsøge de fantastiske steder og mennesker, der gør Eurovision til noget helt særligt. Ikke kun i løbet af den ene uge i maj, men hele året igennem.

– Vi er glade for at kunne byde Booking.com velkommen som officiel rejsepartner for Eurovision 2021, tilføjer Martin Österdahl, der er Executive Supervisor for Eurovision Song Contest.

– Det er et perfekt samarbejde mellem verdens største livetransmitterede musikbegivenhed og en af verdens førende digitale rejsevirksomheder. Hvert år giver Eurovision millioner af seere muligheden for at opleve Europas store diversitet fra deres eget hjem. I takt med at vi gradvist åbner op, kan vores nye samarbejdspartner hjælpe fans med personligt at opleve den store variation af sprog, musik og kultur man kan udforske gennem Eurovision.

Foruden en integreret brandtilstedeværelse under de direkte transmissioner den 18., 20. og 22. maj vil Booking.com som officiel rejsepartner for Eurovision indgå et tæt samarbejde med European Broadcasting Union (EBU) om yderligere transmissioner, digitale og sociale aktiviteter samt kampagner op til og under Eurovision 2021 for at underholde de millioner af Eurovision-fans i Europa og resten af verden med eksklusivt Eurovision-relateret rejseindhold og digitale oplevelser.

booking.com eurovision
Booking.com er officiel rejspartner ved Eurovision 2021. (Foto: PR)

Læs også: Grand prix-ekspert forudser danskernes favoritter

Babylykke

Mandag kom det frem, at Storbritanniens prins Harry og hertuginde Meghan Markle venter deres andet barnm hvilket også en talsperson for parret søndag bekræftede.

– Vi kan bekræfte, at Archie skal være storebror. Hertugen og hertuginden af Sussex er ovenud lykkelige for at vente deres andet barn, siger talspersonen ifølge tv-stationen Sky News.

Den 6. maj 2019 nedkom Meghan Markle med parrets første barn; en søn der fik navnet Archie Harrison Mountbatten-Windsor. I november 2020 afslørede hertuginden i en udtalelse til The New York Times, at hun aborterede i juli 2020. Så dermed er der atter dømt babylykke i den lille familie.

Læs også: Favoritøjeblikke fra Prins Harry og Meghan Markles bryllup

Gavekort skal hjælpe til en god start på voksenlivet

Et nyt gavekort skal hjælpe til en god start på voksenlivet. Mange unge kommer ofte galt fra start, fordi de som førstegangskøbere har lidt eller ingen erfaring med bolighandel, når de begiver sig ud på boligmarkedet. Derfor lancerer Danske BOLIGadvokater i dag et gavekort til professionel juridisk rådgivning, så man nemt kan hjælpe sine kære til en tryg bolighandel.

Mange husker tilbage på deres første bolighandel med glæde og eufori, men for andre kan det være en forvirrende og dyr affære. Især for uerfarne og unge boligkøbere. En standard købsaftale indeholder over 200 sider, som er vigtige at nærlæse og gennemskue konsekvensen af, hvis man vil undgå ubehagelige overraskelser.

– Mange forældre og bedsteforældre vil gerne undgå at deres kære begår de samme fejl, som de selv gjorde, da de skulle ud og købe bolig første gang. Med gavekortet kan man som forældre give sit barn et kærligt skub i den rigtige retning og samtidig sikre dem de bedste vilkår – både juridisk og økonomisk, forklarer Niels Erlandsen, advokat og formand for Danske BOLIGadvokater.

Danske BOLIGadvokater har gennem længere tid arbejdet på at finde en løsning, som kunne gøre det nemmere at sikre sine børn og børnebørn en tryg bolighandel, når de for første gang skal ud og stå på egne ben. Valget er faldet på en gavekortsløsning med et valgfrit beløb mellem 500 – 15.000 kroner.

For gavekortets beløb kan modtageren få rådgivning om alt vedrørende bolighandel, f.eks. gennemgang af købsaftalens dokumenter, rådgivning om eventuelle faldgruber ved boligen, tilstandsrapporten eller regnskab og vedtægter til en andelsbolig. Boligadvokaten kan også forhandle pris og vilkår med sælgers ejendomsmægler.

– Et boligkøb er for mange den største investering, de gør sig i deres liv. Det er afgørende med uafhængig juridisk rådgivning allerede fra man overvejer at købe en bolig, så man ikke starter sit voksenliv med at hænge på en dårlig investering’, slutter Niels Erlandsen og oplyser, at gavekortet købes online og kan bestilles som enten fysisk gaveæske eller e-gavekort.

Du kan læss mere om gavekortet på danskeboligadvokater.dk

nøgle flytte hjemmefra bolig (Foto: Pexels)
At flytte hjemmefra kræver mange overvejelser … (Foto: Pexels)

Læs også: Gode råd hvis du skal flytte hjemmefra

Flere cykelstier på vej

Der er godt nyt til alle cyklister i hele landet, for Regeringen, SF, Radikale Venstre og Enhedslisten har besluttet at investere omkring en halv milliard kroner i nye cykelprojekter i hele Danmark. Pengene skal blandt andet gå til nye cykelstier og projekter, der har en klar plan og kan sættes i gang hurtigt, udtaler transportministeren.

Læs også: Cykelvæksthuset skal få flere firmaer til at vælge cykler

Dagens Billede: Reese Witherspoon sender masser af loooove

· Mere fra samme kategori ·