Læs også:

Close
cointreau margarita (Foto: Cointreau PR)

Margarita – An acapulcu girl at heart

Mad  | 

Hvem elsker ikke en margarita. Men kender du egentlig historien bag den ikoniske drink. Den får du her sammen med den originale opskrift, som du kan servere for venner og veninder

Margarita’en forelskede sig i Cointreau i 1948, da Margarita Sames skabte den originale cocktailopskrift. Den amerikanske jetsetter var på den tid kendt for sine overdådige fester i Acapulco. Ifølge legenden var det hendes indflydelsesrige venner – heriblandt Nick Hilton, filmstjernen John Wayne og Joseph Drown, ejer af Hotel Bel-Air i Los Angles, som spredte budskabet om den hæderkronede drink.

Og som hun selv siger: ‘A Margarita without Cointreau is not worth it’s salt.’ Siden da – og endnu den dag i dag – går Margarita’en hånd i hånd med Cointreau, og den legendariske duo kan i dag prale af at være én af verdens mest elskede cocktailklassikere.

Smagen er udsøgt, og så minder den om eksotiske Acapulco, hvor de to mødtes med en tropisk stemning, farverige fester, afslappet atmosfære, solrige dage .. og kærlighed!

Her er den originale opskrift, så du kan servere den perfekte Margarita til dine nærmeste og fejre c.ocktailen med stil.

cointreau margarita (Foto: Cointreau PR)
Cointreau og Margarita hører sammen … (Foto: Cointreau PR)

Opskriften er til en drink …

Det skal du bruge

4 cl Tequila

2 cl Cointreau

1 cl Sukkersirup (hvis du ønsker en mindre syrlig drink)*

1½ cl friskpresset limesaft

Isterninger

Salt til kanten

Afkølet margarita- eller cocktailglas

* Køb den færdig – Monin er et af mærkerne, der har … Eller lav den nemt selv af lige dele vand og sukker, der koger nogle minutter og køkes ned.

Sådan gør du

Hæld alle ingredienserne i en shaker med is og ryst i cirka 10 sekunder. Har du ingen shaker, kan du bruge et stort syltetøjsglas.

Smør kanten af det afkølede Margaritaglas med limesaft og dyp glasset i saltflager.

Si over glasset, pynt med en skive lime og servér.

 

Læs også:

Kikærtesnack

 

kikærter (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·