Læs også:

Close
kaffe cappuccino mælk lavazza (Foto: Lavazza)

Skab varme og velsmagende stunder med en kop kaffe

Mad  | 

Ser man bort fra en pandemi, krise, krig og andre ting, så er vinteren og ikke mindst januar berygtet måned, der føles lang, kold og mørk i stærk kontrast til decembers søde juletid. Men lad ikke januar få dig ned med nakken. Lær at lave en god kop kaffe

Blue January – skab varme og velsmagende stunder

Brug i stedet årstiden til at gøre det, som gør dig glad. Det er ofte de små ting, der tæller. Som for eksempel at få en god start på dagen eller en hyggelig kaffepause. Italienske Lavazza tager kampen op mod dårlige morgener og mørke dage med en guide og hacks til den perfekte cappuccino.

kaffe cappuccino mælk lavazza (Foto: Lavazza)
Januar er lang. Men en god kop kaffe kan gøre den lidt hyggeligere … (Foto: Lavazza)
Blue Monday

En beregning af den britiske psykolog Cliff Arnall udpeger den tredje mandag i januar til at være årets værste dag. I år varr det den 18. januar, der ligger dato til denne kedelig titel.

Hvornår har du nogensinde hørt nogen sige, at januar er deres yndlingsmåned?

Hvis du også synes januar føles uendelig lang og også har svært ved at komme op om morgen, så er der måske en logisk forklaring. Det er i hvert fald ikke bare dig. Blandt januars endeløse række af kolde og mørke dage, befinder årets hårdeste dag sig – kaldet Blue Monday. Det er de små ting som tæller. Måske en velbrygget kop kaffe kan gøre en forskel. Men hvordan laver man den perfekte kop kaffe? Det har vi spurgt Lavazza om.

Det perfekte middel mod dårlige morgener eller mørke dage er en smule selvforkælelse. Og hvad er bedre end en cremet, velbrygget cappuccino, som straks vækker søde ferieminder fra Italien.

Få 3 simple trin fra Lavazza til at lave den perfekte cappuccino

Du plejer at bestille den to-go eller få den serveret på en café, brygget på en avancerede maskine med sådan en fiks lille steamer-arm, der frembringer den cremede, silkebløde mælkeskum. Men med få midler kan man sagtens helt selv lave en autentisk cappuccino i sit eget køkken efter italienske standarder uden de store remedier.

kaffe cappuccino mælk lavazza (Foto: Lavazza)
Italienske Lavazza har mange års erfaring med at lave kaffe … (Foto: Lavazza)

1. Mælken

Når det kommer til mælk, er der forskellige præferencer – nogen foretrækker havremælk og andre skummetmælk. For at opnå den der helt rigtige skum, der kendetegner den perfekte cappuccino, bør man bruge sødmælk, eller det der ligner.

Den rette mængde mælk er 120 ml, og hvis du ikke er indehaver af en mælkeskummer, så frygt ej, Lavazza har nemlig et par cappuccino hacks i ærmet til dig. Du kan i stedet for enten bruge en stempelkande eller en stavblender.

• Stempelkande:

Varm mælken op i en lille gryde eller i en mikrobølgeovn, og hæld det derefter ned i stempelkanden.
Tryk stemplet op og ned i mindst 15 sekunder, hvor du lidt efter lidt gør afstanden mellem bevægelserne mindre.

• Stavblender:

Efter mælken er varmet op, hæles den i en blender-venlig beholder, og blendes ved lav hastighed i omkring et minut.
For at få mælken til at skumme større op og blive mere luftig, skal du holde stavblenderen lige under mælkens overflade for at tilføre mere luft.

2. Selve kaffen

Med mælken på plads er det tid til at lave kaffen, som kan være en espresso eller mocca brygget på danskernes foretrukne kaffebønne den italienske klassiker Lavazza Qualità ORO. OROs smag har masser af karakter; den er fyldig, blød og afbalanceret, med en rund og raffineret smag samt en behagelig sødme. Det er et kaffeblend af højeste kvalitet, bestående af de fineste 100% Arabica-bønner, som er nøje udvalgt fra Central- og Sydamerika.

Skænk kaffen langsomt indtil den fylder 1/3 af koppen, og indenfor 10 sekunder hældes den cremede mælkeskum i.

kaffe cappuccino mælk lavazza (Foto: Lavazza)
Oro er formalet god kaffe fra Lavazza. (Foto: Lavazza)

3. Nu tid til lidt kreativitet og dekorering

Følg din inspiration! Du kan dekorere din cappuccino med kakaopulver, søde sirupper, chokoladerester eller knuste hasselnødder. Hvis du føler dig kreativ, kan du give dig i kast med at lave latte-art ved hjælp af skabeloner og tandstikker.

4. Nyd hver en tår

Tag noget tid til at forkæle dig selv, glem januar, og vær til stede i nuet med din perfekte hjemmelavede cappuccino. Den bløde mælk kombineret med kaffens aromatiske smag vil give dig energi og motivation til dagen.

 

Læs også:

En hyldest til kaffen

 

international kaffedag, kaffe, kaffebønner, kop

 

· Mere fra samme kategori ·