Læs også:

Close
Donald Trump USA præsident (Foto: Unsplash)

NEWS: Trump vs medier: Flere års presseangreb har skabt mistillid til medierne

Nyheder  | 

Trump vs medier: Flere års presseangreb har skabt mistillid til medierne · Snart kan en robot måske pode dig for coronavirus · Trepartsaftale: Lønkompensation forlænges i alle brancher · Nu er Merkels arvtager fundet · Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives · Dagens billede: Den første vaccinerede dansker har fået to stik

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Trump vs medier: Flere års presseangreb har skabt mistillid til medierne

Donald Trump har gentagne gange angrebet medierne med ordene ”fake news”, og det har især skabt mistillid til nyhedsmedier hos amerikanerne.

Et af Trumps mest effektive retoriske kneb har været ødelæggelsen af ​​pressens troværdighed gennem vedvarende angreb på nyhedsmedierne ved især pressekonferencer og på Twitter, siger Lucy Dalglish, dekan for University of Marylands Philip Merrill College of Journalism.

– Der er ingen tvivl om, at den mest skadelige ting, han har gjort, er at offentligt fordømme medierne, kalde dem falske, kalde dem løgnere og dybest set sætte spørgsmålstegn ved deres troværdighed, udtaler Dalglish og tilføjer. Det har gjort stor skade på mediernes omdømme og offentlighedens vilje til at have tillid til de professionelle sandhedsbaserede medier.

Afstemningsdata fra Gallup viser, at mens demokraternes tillid til medierne er vokset, er tilliden til nyhedsmedierne blandt republikanerne faldet til det laveste niveau nogensinde under Trumps embedsperiode. Dette fremhæver effektiviteten af ​​Trumps kampagne for at miskreditere pressen blandt hans millioner af tilhængere.

I 2020 sagde kun 10 procent af amerikanerne, der identificerer sig som republikaner, at de stoler på medierne ”i høj grad” eller ”i nogen grad” sammenlignet med 73 procent af demokratiske tilhængere. Det skriver Press Gazette.

(Foto: Press Gazette)
Tilliden til nyhedsmedierne blandt republikanerne er faldet. (Foto: Press Gazette)

Læs også: Klumme: Sådan brugte jeg sociale medier til at få job som nyuddannet

Snart kan en robot måske pode dig for coronavirus

Et nyt samarbejde mellem læger fra Odense Universitets Hospital og ingeniører fra Syddansk Universitet har skabt podningsrobotten Care-bot. Formålet med robotten er at lette presset på sundhedspersonalet.

– En stor del af podningspersonalet vil gerne bruge tiden på noget andet. Podning er jo ensidigt arbejde, som en robot sagtens kan hjælpe med, fortæller Andreas Holmetoft, der er robotforsker og har ansvaret for selve robotten.

Udover at lette arbejdstrykket, så kan robotterne også mindske smitterisikoen for sundhedspersonalet. Det skriver DR.

corona covid test testcenter testcentre prøve prøver (Foto: Unsplash)
Snart kan en Care-bot måske pode dig for coronavirus. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Robothund skal sikre afstand under corona-krisen

Trepartsaftale: Lønkompensation forlænges i alle brancher

Regeringen og arbejdsmarkedets parter blev den 14. januar 2021 enige om, at forlænge lønkompensation til de skærpede restriktioner ophører, så den fortsat kan være med til at hjælpe både lønmodtagere og virksomheder i en svær periode. Det sker efter, at den generelle nedlukning af samfundet er blevet forlænget i lyset af den alvorlige corona-situation, hvor mange er smittede, og antallet af indlagte stiger.

Med forlængelsen er parterne desuden enige om, at der genindføres mulighed for, at virksomhederne kan varsle ferie for den enkelte lønmodtager svarende til én feriedag optjent efter ferieloven eller én afspadseringsdag med løn eller – hvis medarbejderen ikke har tilstrækkelig ferie eller afspadsering svarende til en dag – afholde tjenestefri i én dag uden løn pr. lønkompenserende måned (28 kalenderdage), når medarbejderne er hjemsendt på lønkompensation.

I perioden hvor de skærpede restriktioner pt. løber –  til og med 7. februar – vil det særskilt gælde, at lønmodtagere skal bidrage med én feriedag for de første 21 kalenderdage ordningen forlænges med. Lønmodtagere kan maksimalt pålægges at bidrage med fem feriedage mv. i perioden. Parterne er desuden enige om, at der sikres en omstillingsperiode på syv dage, når de skærpede restriktioner ophører, og lønkompensationsordningen samtidig ophører. Betingelserne for forlængelsen er i øvrigt de samme som i den lønkompensation, der har kørt hen over jul og nytår, og som gælder i alle brancher. Det oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Møde, aftale, præsident, topmøde, politik, arbejde, håndtryk, aftale
Regeringen og arbejdsmarkedets parter er blevet enige om, at forlænge lønkompensation til de skærpede restriktioner ophører. (Foto: Pexels)

Læs også: NEWS: Coronaledighed rammer de lavestlønnede hårdest

Nu er Merkels arvtager fundet

Det tyske regeringsparti CDU har valgt ny formand. Efter 16 år som Tysklands kansler genopstiller Merkel ikke, når der til september afholdes valg til det tyske parlament. Armin Laschet skal nemlig løfte arven fra kansler Angela Merkel, som gik af som partiformand i 2018. Det skriver TV2.

Den moderate Laschet blev valgt i en anden valgrunde i et opgør mod tidligere CDU-gruppeformand Friedrich Merz.

– Jeg takker for den store tillid, og jeg er bevidst om det store ansvar, som der hviler på denne post, sagde Laschet i sin sejrstale.

Læs også: NEWS: Danmark bedste land at starte online business

Forskningsprojekt afvist: De sidste mink i Danmark skal aflives

Fødevarestyrelsen har afvist at bidrage til finansieringen af et forskningsprojekt med mink, og dermed skal de sidste mink i Danmark aflives.

Selvom regeringen tilbage i november beordrede, at samtlige mink i landet skulle slås ned, er der stadig nogle få tusinde levende mink tilbage. Blandt andet på en minkfarm i lidt udenfor Hobro, hvor minkavler Erik Wammen har lige godt 4000 dyr.

Forskere fra universiteterne i København og Aarhus har nemlig ansøgt staten om både finansiering og dispensation til et forskningsprojekt, som blandt andet skulle undersøge coronavirus i mink. Men nu har Fødevarestyrelsen afvist at bidrage til finansieringen af projektet. Og dermed er der ikke længere grundlag for at holde de sidste levende mink i Danmark i live. Det oplyser TV2.

mink (Foto: Unsplash)
De sidste mink i Danmark skal aflives. (Foto: Unsplash)

Læs også: Året der gik 2020: Tilbageblik på nogle af de største danske- og udenlandske begivenheder

Dagens billede: Den første vaccinerede dansker har fået to stik

Læs også: NEWS: 6.000 danskere har købt skov på Lolland

skov træ træer natur (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·