Læs også:

Close
pige computer arbejde skrivebord (Foto: Unsplash)

NEWS: Danmark bedste land at starte online business

Nyheder  | 

Danmark bedste land at starte online business · Irma fordobler salg af varer fra små leverandører · Vejret i 2020 gav mange regn- og stormskader ·  Tre Løver rører 2,7 millioner i malingsucces på nettet · Dagens billede: VM i Herrehåndbold starter i dag

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Danmark bedste land at starte online business

I ny stor undersøgelse har Danmark netop indtaget en flot førsteplads ud af 99 lande og blev dermed rated til at være det bedste land at starte online business op. Undersøgelsen byggede på 20 forskellige kategorier lige fra internetdækning og penetration, et lands økonomi, hvor nemt det er at drive en virksomhed til antallet af uddannede mennesker i befolkningen og logistik.

E-commerce er stadig en stødt voksende branche og eMarketer spår, at det globale salg er værd $6.542 trillion i 2023, hvilket vil svare til 22 procent af det totale retailsalg.

Det store datagrundlag viste, at de bedste lande at starte online business op i ligger i Europa sammen med USA, Canada og Singapore, idet de alle scorer pænt på de fleste af de 20 kategorier. Men Danmark kom altså ud på en førsteplads blandt andet på grund af topscore i sikre internetservere, samt at landet er det billigste at starte virksomhed op i. Danmark lå også på en andenplads ud af de 99 lande i forhold til, hvor mange der reelt bruger internettet til at betale deres regninger (88 procent), og at 98 procent af befolkningen bruger internettet.

På andenpladsen kom Schweiz, trediepladsen Holland og først på fjerdepladsen kom USA.

Hele undersøgelsen ligger her.

pige computer arbejde skrivebord (Foto: Unsplash)
Er der også en lille iværksætter gemt i dig … (Foto: Unsplash)

Læs også: Gør drømme til virkelighed – start her

Irma fordobler salg af varer fra små leverandører

Under Corona-krisen er de mindste producenter af både drikke- og fødevarer blevet hårdt ramt, da restauranter og cafeer blev lukket. Men i København har kunderne bakket dem kraftigt op. Således har Irma i to forskellige kampagner fordoblet salget af varer fra sine mindste leverandører.

I foråret indledte kæden kampagnen #Tænksmåt, hvor man blandt andet lavede nogle hjælpepakker med varer fra en række af de små producenter. Dem blev der solgt over 700 af.

I den anden Corona-bølge åbnede Irma Bar22, hvor man solgte drikkevarer fra producenter, der ikke længere havde salg til cafeer og restauranter. Det medførte også en stigning på 100 procent.

En af dem, der har nydt godt af begge kampagner, er Bybi.

– Bybi handler i stor grad om fællesskaber. Trods vi ikke har kunne afvikle events, markeder og invitere indenfor i Bybi, har vi alligevel mærket fællesskabsånden mere end nogensinde før. Vi vil gerne sige stor tak til Irma og Irmas kunder for at nyde honning og andre lækkerier fra Bybi. Kampagnerne Tænkt Småt og Bar22 har været vores hjælpepakker i 2020. Nu glæder vi os til at plante flere blomster og dyrke nye grønne fællesskaber i 2021, fortæller Kathrine Friis, Bybi

I Irma er konceptchef Trine Meyer stolt over støtten fra Irmas kunder til de små leverandører.

– Det er ildsjæle som slås for deres idé og deres varer, og det er kvalitetsprodukter, som vi også gerne vil have i vores butikker i fremtiden. Vi har brug for de små i Irma – derfor har det været så dejligt at opleve kundernes opbakning, slutter Trine Meyer.

Hun forventer, at varer fra små producenter i fremtiden vil fylde markant mere i Irma.

blomst natur bi hveps (Foto: Unsplash)
Bybi har nydt godt af de to kampagner … (Foto: Unsplash)

Læs også: Der er plads til alle i naturen

Vejret i 2020 gav mange regn- og stormskader

Danskerne blev i 2020 både ramt af mange stormskader og nedbørsskader. Til gengæld var antallet af skader efter lynnedslag usædvanligt lavt. Det viser en ny opgørelse over vejrskader i 2020 fra Danmarks næststørste forsikringsselskab Topdanmark.

Vejrmæssigt vil 2020 især bliver husket for en både stormfuld og våd start på året. Især bød februar og marts på flere storme, som gav usædvanligt mange skader. Årets første kvartal gav knap 80 pct. flere stormskader end i 1. kvartal 2019, som endda også bød på mange skader. Samlet set har 2020 givet over 25 pct. flere stormskader end i 2019, viser nye tal fra Topdanmark.

– Det bliver nok ikke stormvejr, som 2020 vil blive husket for. Men ikke siden 2015 har vi haft så travlt med at hjælpe vores kunder med stormskader som i begyndelsen af året. Det er helt usædvanligt, at februar har givet så mange stormskader som i 2020, fortæller Rasmus Ruby-Johansen, skadedirektør i Topdanmark.

Den blæsende start på året gjorde 2020 til det år med flest stormskader siden en række kraftige storme hærgede Danmark i 2015, og forsikringsselskaberne samlet registrerede mere end 50.000 stormskader.

‘Thors hammer’ har svinget usædvanligt få gange over Danmark i 2020. Antallet er lynskader er markant lavere end normalt. Der har i 2020 kun været en femtedel af antallet af lynskader i 2019 og halvt så mange som 2018.

– I sommeren 2019 blev Danmark ramt af flere kraftige uvejr med rekordmange lyn. Lige omvendt har det set ud i 2020, hvor vi gennem hele året har haft meget få lyn og lynskader, fortsætter Rasmus Ruby-Johansen.

2019 satte rekord med store mængder regn. Men også i 2020 var der mange nedbørsskader. Især gav første kvartal ikke bare mange stormskader, men også mange nedbørskader. Bortset fra sidste sommer, så blev 1. kvartal af 2020 målt på antallet af nedbørsskader det værste i de seneste fem år.

– Vi havde en ekstrem våd sommer i 2019, men ser vi på antallet af skader, så var starten på 2020 faktisk næsten lige så slem, hvor vi registrerede over 2.000 nedbørsskader. Ud over at være tilstrækkeligt forsikringsdækket, eksempelvis med en udvidet dækning for vandskader ved kraftig regn, kan man også selv gøre meget for at forhindre, at vandet trænger ind i boligen, slutter Rasmus Ruby-Johansen.

Sommeren og efteråret bød i 2020 på færre skader end i 2019, og det samlede antal nedbørskader i 2020 er derfor 13 % lavere end i 2019. Men ser man på de tidligere år, så ligger antallet af nedbørskader i 2020 markant højere end i både 2016, 2017 og 2018.

vejret storm (Foto: Topdanmark)
Danskerne blev i 2020 både ramt af mange stormskader og nedbørsskader. Til gengæld var antallet af skader efter lynnedslag usædvanligt lavt. Det viser en ny opgørelse over vejrskader i 2020 fra Danmarks næststørste forsikringsselskab Topdanmark. (Foto: Topdanmark)

Læs også: Det vilde vejr

Tre Løver rører 2,7 millioner i malingsucces på nettet

Mia Wagner, Jan Lehrmann og Jacob Risgaard har sammen købt 30 procent af virksomheden DecoFarver, som sælger maling for millioner på nettet. Virksomheden er på få år konverteret fra et hobbyprojekt til en virksomhed med 12 ansatte.

Medstifter af Nordic Female Founders Mia Wagner, serie-iværksætter og -investor Jan Lehrmann og Coolshop-medejer Jacob Risgaard har netop købt 30 procent af DecoFarver.dk, der på få år er lykkedes med at udnytte et tilsyneladende stort hul i markedet for salg af maling på nettet. De to stiftere af virksomheden, Jesper Laursen og Brian Dennis Jensen, er således forlængst vokset ud af den efterhånden obligatoriske iværksættergarage for i dag at stå over for det første spadestik til et nyt domicil i Odense.

Jesper Laursen, som selv har en fortid som ansat i en malerbutik, og barndomsvennen Brian Dennis Jensen havde en drøm om at starte en e-butik, og da de begge kunne se, at der ikke blev solgt ret meget maling på nettet tilbage i 2012, var der ikke langt til etableringen af det, der i dag er Danmarks største specialiserede e-butik på området.

DecoFarver sælger således maling for godt 36 millioner kroner om året, og virksomheden har tilmed overtaget en tidligere Jotun-butik i Odense for at kunne lade fordelene ved en fysisk butik smelte sammen med prisgaranti på alle produkter på nettet. Derudover er DecoFarver begyndt at ansætte tidligere medarbejdere med mangeårig erfaring fra malerbranchen, da det ifølge stifterne er helt afgørende, at kunderne får den rigtige vejledning – især når salget sker på nettet.

–  At male er det gør-det-selv-arbejde, som allerflest danskere tør kaste sig over. Vi ser derfor et stort potentiale i at tilbyde landets billigste og bedste produkter kombineret med en lige så god onlinerådgivning som den, man får i en butik. Det er et stort set uopdyrket marked, og vi har med investeringen fra Løvens Hule ambitioner om en snarlig ekspansion til Sverige, hvor vi vurderer, at vi kan gentage succesen. Ydermere skal vi bruge et nyt og meget større domicil i Odense, fortæller Jesper Laursen, medejer af DecoFarver.dk

Ud over den fysiske butik i Odense ønsker DecoFarver på sigt at etablere fysiske butikker i landets fire største byer. I den proces skal Løvernes kombinerede erfaring sikre DecoFarver en endnu mere dominerende plads i bevidstheden hos det danske gør-det-selv-folk.

– DecoFarvers tal alene gør det til en imponerende investeringscase, og vi tror meget på, at det kan lade sig gøre at tage endnu større markedsandele fra det lidt søvnige e-marked for maling. Kombinationen af veluddannet fagpersonale, der kan rådgive kunderne, og en prispolitik, der er meget svær for konkurrenterne at slå, gør, at vi står med en gylden mulighed for at blive en endnu større forretning. Lykkes vi på samme måde med etableringen i andre lande, hvor markedssituationen er nogenlunde den samme, ser vi på en rigtig spændende virksomhed i løbet af de kommende år, kommenterer Jacob Risgaard fra Coolshop på vegne af Løve-trekløveret.

Næste afsnit af Løvernes Hule kommer torsdag klokken 20 på DR1.

løvernes hule decofarver
Trekløveret fra Løvens Hule, Mia Wagner, Jan Lehrmann og Mia Wagner, har i sæsonpremieren investeret 2,7 millioner kroner i DecoFarver.dk – i baggrunden ses medstifter af DecoFarver Brian Dennis Jensen (t.v.), der sammen med forretningspartneren og barndomsvennen Jesper Laursen (t.h. bagerst) driver virksomheden.

Læs også: Mød den unge iværksætter Kenny Anker

Dagens billede: VM i Herrehåndbold starter i dag og spilles fra den 13. – 31. januar 2021 i Egypten. Fredag kan du se de danske drenge spille deres første kamp mod Bahrain

 

· Mere fra samme kategori ·