Læs også:

Close
chili con linse vegetar louisa lorang (Foto: Lene Samsø)

Mad på under en halv time: Chili con linse

Mad  | 

Trænger du til mexikansk mad men er vegetar, så lav den kendte chili con carne bare med linser. Chili con linse smager skønt, og så tager den under en halv time at lave

Chili con linse er en nem og klassisk vegetarret. Spis den gerne med syltede løg. Orker du ikke dem, så brug gerne syltede jalapenos – sødmen mangler, men det er dejligt med det syltede på toppen af så meget bælgfrugt

Opskriften er vegetar og tager 25 minutter at lave og er til 2 personer

Det skal du bruge

Chili con linse
1 dl røde linser
1 stort hakket løg
2 fed hakkede hvidløg
½ rød peber, i små tern
½ aubergine, i små tern
olivenolie
1 tsk. røget paprika
2 tsk. spidskommen
1-2 tsk. tørret oregano
lidt cayennepeber
2 spsk. tomatpuré
10 g mørk chokolade
1-2 dl kogende grøntsagsbouillon
ca. 250 g sorte kogte bønner
salt
Syltede løg
1 dl lagereddike
1 dl sukker
2 rødløg, i både

Topping
tyk yoghurt
grøn chili, i tynde skiver
koriander
limebåde
tortillachips

chili con linse vegetar louisa lorang (Foto: Lene Samsø)
Chili con linse – er en lækker udgave af den elskede chili con carne ret. (Foto: Lene Samsø)

Sådan gør du

Chili con linse:

Skyl linserne, og kom dem i en gryde med vand, der dækker og lidt til.

Kog dem møre, det tager ca. 15 minutter. Spæd eventuelt til med lidt vand undervejs.

Sautér løg, hvidløg, peberfrugt og aubergine i olivenolie i en stor, varm gryde, uden at det tager farve.

Kom paprika, spidskommen, oregano og cayennepeber ved.

Tilsæt tomatpuré og chokolade, og kom lidt bouillon på sammen med kogte bønner.

Kog under låg i 10-15 minutter, til det hele er mørt og lækkert. Smag til med salt.

Syltede løg:

Kom eddike og sukker i en kasserolle, og kog op, til sukkeret er smeltet.

Kom løgene i, og lad dem koge i 1-2 minutter.

Sluk for varmen, og lad løgene trække indtil brug.

Servér chilien i skåle toppet med yoghurt, syltede rødløg, grøn chili og koriander.

Servér limebåde og tortillachips til.

TIPS

Har du ekstra syltede løg, så gem dem i lagen på køl. De er gode til sandwich, supper, salater, shakshuka, tacos, hotdogs, burger – ja, til det meste! De holder i mindst en uge og endnu længere, hvis de er helt dækket af lagen.

Hvis du gerne vil have en vegansk version, kan du udelade yoghurten.

 

Sådan ser bogen ud:

grøn mad max 30 minutter louisa lorang bog forside

 

 

Læs også:

Det skal du vide om myntens mange fordele

 

mynte, the, te, urt, krydderurt, plante

· Mere fra samme kategori ·