Læs også:

Close
pasta vegetar louisa lorang (Foto: )

Mad på under 30 minutter: Pasta a la Norma

Mad  | 

Pasta a la Norma tager præcis 24 minutter at lave i følge Louisa Lorang. En lækker pastaret at lave, en dag, hvor du har lidt travlt eller ikke gider stå i køkkenet så længe

En siciliansk pastaret med fedtet aubergine og skønne tomater. Jeg har skruet lidt op for både tomat og aubergine i forhold til, hvordan jeg har fået den serveret i Italien. Men det gør kun retten mere snasket og selvklart lidt
sundere. Win-win.

Opskriften er vegetarisk og er til 2 personer og tager 24  minutter at lave.

pasta vegetar louisa lorang (Foto: )
Så lækker ser retten ud … (Foto: Lene Samsø)

Det skal du bruge

Ingredienser

2-300 g tørret pasta
salt
2 auberginer
rigeligt olivenolie
1 lille finthakket løg
2 fed finthakkede hvidløg
300 g små tomater
1 lille håndfuld hakket basilikum
400 g hakkede tomater (fra karton eller dåse)
peber
et nip sukker
100 g fast saltet ricotta (eller
pecorino)
lidt frisk basilikum

Louisa udtaler
Hvis man spørger Louisa må det gerne være både grønt og nemt: “Jeg er ikke vegetar. Alligevel er jeg simpelthen så glad for hele det grønne univers. Her er smagene, konsistenserne, farverne og kærligheden! I bogen er det nemt, grønt, snasket og alt sammen hurtigt at lave, så du forhåbentligt bliver inspireret til en grønnere hverdag. Hvad enten det er hver dag, du er grøn, eller et par gange om ugen. Jeg har markeret de veganske opskrifter, så de er nemme at finde. Mange af de grønne opskrifter kan også nemt trylles veganske – det har jeg noteret i tippet. Ellers er der ikke så meget at sige andet end: God og nem grøn hverdag!”

Sådan gør du

Kom pasta i kogende, saltet vand, og kog den al dente.

Skær auberginenerne i skiver, og steg dem i rigeligt olivenolie på en varm pande. Steg dem helt møre og gyldne. Tag dem op.

Kom løg, hvidløg og hele tomater på panden, og lad det hele snurre i et par minutter eller fire, men uden at det tager farve.

Tilsæt basilikum og hakkede tomater, og lad saucen simre i et par minutter.

Kom aubergine i, og lad det hele simre i yderligere et par minutter eller fem.

Afdryp pastaen, og vend den med saucen.

Smag til med salt, peber og sukker. Servér retten i dybe tallerkner.

Top med revet ricotta og basilikum, og servér straks.

TIP: Saltet ricotta er helt anderledes end den bløde, friske ricotta, du kan købe i danske supermarkeder. Den er fast og salt, nærmest som en mellemting mellem feta og pecorino. Erstat med parmesan eller pecorino, hvis du ikke kan få den saltede, faste ricotta.

Sådan ser bogen ud:

grøn mad max 30 minutter louisa lorang bog forside

 

 

Læs også:

Det skal du vide om myntens mange fordele

 

mynte, the, te, urt, krydderurt, plante

· Mere fra samme kategori ·