
Fastelavnsvafler med hindbærskum
Fastelavnsvafler med hindbærskum – lyder det ikke lækkert. Opskriften er fra bogen ‘Spis mig’. Og de kan spises hele året – og ja, morgen, middag og aften
Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engell har i ‘Spis mig’ samlet en række munddrivende opskrifter på pandekager og vafler, som du kan spise med god samvittighed morgen, middag og aften.
Hvis bare man kunne spise pandekager og vafler dagen lang … Sådan har mange drømt – og nu er det med Alice Apel Hartvig og Majbritt L. Engells opskrifter faktisk muligt at spise sunde, nærende og smagfulde pandekager og vafler med sunde fibre, minimal brug af sukker og masser af hjemmelavede lækkerier.
Du kan blandt andet prøve deres pandekager med kål, vafler lavet på grøntsager eller gå den søde vej med frugt og flødeskum. I ‘Spis mig’ finder du også opskrifter på tilbehør som forskellige sunde dips, sirupper, kompot og grønne salater. Og her får du altså opskriften på fastelavnsvafler med hindbærskum.

Der bliver 8-10 styk.
Det skal du bruge
Vafler
• 2 æg
• 5 dl mælk
• 2 dl boghvedemel
• 1 dl hvid hvedemel
• 2 spsk. honning
• 1 tsk. bagepulver
• 1 tsk. kardemomme
• lidt salt
• fintrevet skal af en ½ økologisk citron
• 1 dl danskvand
• til stegning: koldpresset rapsolie eller ekstra jomfruolivenolie
Hindbærskum
• 3 dl piskefløde
• 10-15 hindbær
• evt. 1 tsk. sukker
Sådan gør du
Tænd vaffeljernet – brug gerne et hjerteformet.
Pisk æg og mælk sammen i en skål.
Bland de tørre ingredienser i en an-den skål.
Sigt dem ned i æggeblandingen og tilsæt citron og danskvand.
Rør det hele godt sammen.
Pensl vaffeljernet med fedtstof. Fordel 2-3 spiseske dej ud over vaffeljernet.
Bag vaflerne cirka 2-3 minutter.
Fortsæt til der ikke er mere dej.
Hindbærskum
Pisk fløden til skum.
Mos hindbærrene med en gaffel og vend dem i flødeskummet sammen med sukker.
Server fastelavnsvaflerne med hindbærskum til.
Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Dybe venskaber skabt i 20’erne holder oftest hele livet