Læs også:

Close
horisont pige hænder lys hjerte tanker (Foto: Unsplash)

Få ekspertens råd: Sådan når du dine mål i 2021

Mit liv  | 

Har du også de der tanker hvert år, at NU skal det være. I år skal jeg nå mine mål … Måske 2021 bliver året. Her får du gode råd af en psykolog til at nå dine mål

Over halvdelen af danskerne har taget deres liv op til revision efter tiden med nedlukninger og corona. Det viser en landsdækkende YouGov-undersøgelse, som Coca-Cola har fået lavet i forbindelse med lanceringen af deres nye kampagne ‘Open to Better’, der har fokus på det positive, vi har lært om os selv i 2020.

2020 har sat dybe spor i os. I en landsdækkende YouGov-undersøgelse for Coca-Cola svarer 54% af os, at corona-situationen har fået os til at tage vores liv op til revision – og har inspireret os til at leve vores liv på en ny måde.

opslagstavle post it sedler mål mission (Foto: Unsplash)
Er din opslagstavle også fyldt med små post it sedler med ting, du gerne vil gøre eller opnå … (Foto: Unsplash)

Om Katrine Sejersen-Permin

Master i Positiv Psykologi og coach Katrine Sejersen-Permin har en master i Positiv Psykologi og er coach. Hun er også tilknyttet kampagnen ‘Open To better’.

Katrine har stiftet virksomheden Mindstrain med forsker Stig Sølvhøj mindstrain.com/dk og har før givet interviews til blandt andet Berlingske og Kristeligt Dagblad.

katrine sejersen-Permin (Foto: Privat)
Få psykolog Katrine Sejersen-Permin’s gode råd nedenfor … (Foto: Privat)

Lad 2021 blive det år du når dine mål

Men for at det det kan lykkedes, er det ifølge Katrine Sejersen-Permin, Master i Positiv Psykologi og Coach, vigtigt, at du mærker godt efter i dig selv og finder ud af, hvad du brænder for. Læs hendes bedste råd nedenfor her.

kvinde cool sej power hånd knytnævne bad ass (Foto: Unsplash)
Find ud af, hvad der driver dig … (Foto: Unsplash)

Find ud af, hvad der driver dig

Hvis du prøver at ændre noget i dit liv, er det vigtigt, at du definerer over for dig selv, hvad der driver dig – frygt eller et indre ønske? Du kan med fordel skelne mellem din ydre og indre motivation. Når du er styret af ydre motivation, agerer du primært på baggrund af dårlig samvittighed, frygt, usikkerhed etc.

Den indre motivation kommer fra dig selv. Den handler om selvudvikling, og hvad der giver mening for dig i dit liv. For at opnå dit mål er det vigtigt, at din indre motivation er til stede. Prøver du eks. at ændre dit liv for andres skyld, vil det sandsynligvis ikke lykkes. Derimod vil et personligt ønske være som en ild, der brænder inden i dig og har magt til at skabe ændringer.

Skeln mellem problemer og vilkår

Forhindrer tusindvis af bekymringer dig i at nå dine mål, så prøv at skelne mellem vilkår og problemer. Vilkår kan du ikke ændre på, mens problemer kan løses. Er bekymringen et vilkår, må du lægge bekymringen fra dig. Der kommer ikke noget godt ud af at bekymre sig om noget, du ikke kan ændre. Er det et problem, så vurder dine handlemuligheder og tag affære.

pige trist tænker ansigt hår Foto: Unsplash)
Prøv at undgå negative tankespiraler … (Foto: Unsplash)

Undgå negative tankespiraler

Selvom det er nemmere sagt end gjort, er det vigtigt, at du har en åben og positiv tilgang. Hvis du fokuserer på negative tanker, bliver de til negative tankespiraler. Det svarer til at kaste 5 brosten ind i en tørretumbler og trykke på start. Det er ikke en hensigtsmæssig tilstand at være i.

Derfor er det vigtigt, at du kan styre, hvilke tanker du giver fokus, og at du kan stoppe tanke-tørretumbleren, når den er startet. Det kan du bl.a. gøre ved at overveje, om dine tanker har en nytteværdi. Hvis de ikke har det, så luk ned for dem og fokuser på positive tanker.

Tænk i små skridt

Forestil dig, at du skal bestige et bjerg og kan se toppen. Men kan du se alle små vandløb, snoede stier og store sten, du skal krydse på vejen? Nej, det kan du ikke, og du skal droppe at tro, at du kan.

Forestiller du dig en masse udfordringer, inden du har taget første skridt, kan du nemt miste motivationen. Du er nødt til bare at begynde med at gå. Tag et skridt ad gangen – og løs udfordringerne undervejs.

udvikling small steps små skridt citat (Foto: Unsplash)
Små skridt er også ganske godt … (Foto: Unsplash)

Se på dine muligheder

Mange af os er gode til at se en masse muligheder for os, men vi får ikke sat handling bag. Men tanker i sig selv ændrer ikke den situation, du er i. Derfor er det vigtigt, at du kortlægger dine muligheder og handler ud fra dem. Fokuser på de muligheder, der ligger lige foran dig.

Brug dit netværk

Husk på, at du ikke behøver gøre alting selv. Så brug dit netværk, når det giver mening. Hvem kender du, der kan hjælpe dig? Vi er stærkere sammen end hver for sig – og vi vil alle gerne hjælpe. Bare spørg dig selv – ville du ikke gerne hjælpe en, der havde brug for din hjælp?

coca cola citat 2021 (Foto: Coca Cola PR)
Danskernes 2021-mål kan ses på dåserne … (Foto: Coca Cola PR)

Visualiser dine mål

Undersøgelser viser, at mental visualisering virker. Jo flere detaljer du kan visualisere, jo mere overbevist bliver din hjerne om, at det, der sker, er ægte. Vi snyder hjernen til at tro, at den har gjort det før. Og har vi gjort det før, kan vi gøre det igen. Se dit mål for dig – hvordan ser det ud, hvem er involveret, og hvordan føles det etc. For at opnå resultater skal du gentage visualiseringen. Jo mere jo bedre, så din hjerne husker handlingerne og ser billederne.

Om Coca-Colas kampagne

Formålet med kampagnen er, at vi skal dele vores personlige erfaringer, så vi kan støtte hinanden i at nå vores mål i det nye år. På sitet kan du få tips og tricks til, hvordan du kan blive bedre til at nå dine drømme og mål og også få ekspertens bedste råd.

Som de fleste af os ved, kan det dog være svært at holde fast i vores løfter til os selv. Derfor har Coca-Cola lanceret kampagnen ’Open To Better’ og sitet www.coke.dk/open med tips og tricks til, hvordan vi alle kan blive bedre til at nå de drømme og mål, vi har.

Søger du inspiration til, hvordan du får sat ord og billeder på dine drømme og mål i 2021, kan du besøge coca-cola.dk/open. Her kan du også se de nye flasker og dåser fra Coca-Cola, som er dekoreret med danskernes egne corona-forsæt om, hvad de ønsker at fokusere på fremover.

stærk strong kaffe vilje (Foto: Unsplash)
Kom styrket ud af 2021 … (Foto: Unsplash)

Highlights fra YouGov-undersøgelsen for Coca-Cola om danskernes erkendelser under corona:

54% af danskerne svarer, at de i nogen eller høj grad har taget deres liv op til genovervejelse efter tiden med corona-lockdown
42% af danskerne svarer, at de vil ’leve mere i nuet’ end før
36% af danskerne svarer, at de ønsker at ’bruge mere tid sammen med familien’
25% af danskerne svarer at de vil ’prioritere mere tid til sig selv’
22% af danskerne vil ’bruge mere tid på sine venner’
76% af danskerne svarer, at de hverken har sagt deres corona-løfter højt eller skrevet dem ned nogen steder.
75% af danskerne svarer, at de bliver gladere, når de når deres mål/forsæt.

Om Coca-Cola kampagnen Open To Better:

Alle flasker og dåser fra Coca-Cola er i anledning af det nye år blevet udstyret med små citater, der skal inspirere til positive forandringer. En del af udsagnene stammer fra en landsdækkende YouGov-analyse, hvor danskerne har tilkendegivet deres corona-forsæt. De mest populære corona-forsæt er nu på etiketterne.

Coca-Cola kampagnen Open To Better kører på de sociale medier via en række kendte danskere og influencere – heriblandt Claudia Rex – som deler og fortæller om deres personlige historier, oplevelser og selverkendelse samt hvad de har valgt at ændre i deres liv som følge af corona-krisen – deres personlige ’corona-forsæt’.
Formålet er, at vi alle skal dele vores personlige oplevelser, så vi kan lære af hinanden og ændre vores – og måske hinandens – liv til det bedre.
Find inspiration – b.la. fra Katrine Sejersen-Permin – til at nå dine mål i 2021 www.coke.dk/open

Del dine egne erfaringer på dine sociale medier under hashtagget #Open

coca cola citat 2021 (Foto: Coca Cola PR)
Hvad skal være dine mål for 2021 … (Foto: Coca Cola PR)

 

Læs også:

Klumme: At træffe de rigtige valg

bjerg landskab udsigt natur kløft spring vej bumpy road (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·