Læs også:

Close
gulerodssuppe (Foto: Betina Hastoft)

Vild med rødder: Gulerodssuppe med sprøde kikærter

Mad  | 

Marie Melchior er kommet med en fin bog ‘Vild med rødder’, der hylder de mange slags rødder, der findes. Vi har fået lov til at få denne opskrift på gulerodssuppe med sprøde kikærter

Persillerod er en lækker grøntsag og lidt en kloning mellem en gulerod og selleri og persille. Den er også mega sund. Og sætter du den sammen med puylinser, får du en super nærende og smagfuld vegetarisk ret.

Opskriften er til 6 personer

Det skal du bruge

Suppen
500 g gulerødder
3 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 spsk knust spidskommen
1 tsk stødt gurkemeje
olivenolie til stegning
1 dåse kikærter
2 spsk tomatpuré
2 l god grøntsagsbouillon
1 spsk tahin
salt og friskkværnet peber
Topping

2 spsk sesamolie
125 g shiitakesvampe
1 spsk sesamfrø
1 tsk knust spidskommen
120 g spiseklare, dampede kikærter

Tip: Kikærter kan købes i pose i supermarkedet, og de er lidt mere delikate end de kogte på dåse.

gulerodssuppe (Foto: Betina Hastoft)
Så er den brandvarme gulerodssuppe klar. Perfekt til en kold vinterdag. (Foto: Betina Hastoft)

Sådan gør du

Start med at tænde ovnen på 200 °C.

Skræl gulerødderne og skær dem i mindre stykker. Læg dem i et ovnfast fad og dryp med olivenolie.

Læg hvidløgsfed med skal ned blandt gulerødderne og krydr med spidskommen og gurkemeje.

Vend gulerødderne rundt, så de bliver dækket af olie og krydderier.

Bag gulerødderne møre i 30 minutter.

Tag hvidløgene op og smut dem ud af skallen. Hæld en sjat olivenolie i en gryde, og tænd for varmen.

Tilsæt gulerødder, hvidløg, drænede kikærter, tomatpuré, bouillon og tahin.

Læg låg på gryden og kog ved svag varme i 20-25 minutter.

Blend suppen med en stavblender direkte i gryden. Hvis suppen er for tyk, så spæd til med vand. Smag til med salt og peber.

kikærter (Foto: Unsplash)
Sprøde kikærter smager godt til gulerodssuppen. (Foto: Unsplash)

Opvarm sesamolien på en pande. Rist svampene med sesamfrø, spidskommen og kikærter, til svampene får stegeskorpe.

Anret suppen med svampe og kikærter oven på.

Velbekomme …

Sådan ser bogen ud:

vilde rødder søde kartofler bog (Foto: Betina Haftoft)

 

Læs også:

Det skal du vide om gurkemeje

gurkemeje rod (Foto: Pixabay)

· Mere fra samme kategori ·