Læs også:

Close
roadtrip, usa

Rejsefeber: Roadtrip i USA

Rejser  | 

Lej en bil, drøn ud af Highway 1 og få en uforglemmelig oplevelse. Der er så meget at se i USA. Både en masse spændende byer, mennesker og naturoplevelser. Og når du selv kører rundt, kan du selv bestemmer, hvad du vil se og hvornår

Hvis du ikke har lejet en camper, hvor du kan sove i, er der mange hotel og motel muligheder undervejs på din tur. I mange nationalparker er der også mulighed for at overnatte. En roadtrip gennem USA er en drøm for mange – og det ER en drøm, der skal gå i opfyldelse på et et eller andet tidspunkt – større naturoplevelser findes nærmest ikke.

Vi har samlet tre skønne nationalparker, du kan besøge herunder – eller indtil vi må rejse ud igen, kan du drømme dig væk i smukke billeder.

travel, roadtrip (Foto: Unsplash)
Hvem gad ikke godt køre rundt i sådan en gul camper? (Foto: Unsplash)

5 hurtige om nationalparker du kan besøge på en roadtrip

1. Bryce Canyon er fyldt med kalkstenssøjler, der kaldes hoodoos og er 60 meter høje. De ligner naturens eget naturskabte amfiteater.

2. Zion National Park ligger i Utah. ‘Zion’ er et gammelt hebraisk ord, og betyder ‘helligt sted’ eller ‘sted man flygter til’.

3. USA har 59 nationalparker.

4. Horseshoe Bend er et naturskabt vandløbssving af Colorado River, der har fået form efter en hestesko, derfor navnet Hesteskosvinget.

5. Med et national Park Pass har du gratis adgang til stort set alle nationalparker i USA. Det koster 80 dollars

diner, motel (Foto: Unsplash)
En oldschool diner er et must på din roadtrip. (Foto: Unsplash)

Bryce Canyon

Bryce Canyon nationalpark ligger i Utah. Den ligger i omkring 2.500 meters højde over havet og omfatter cirka 145 kvadratmeter. De første hvide nybyggere, der slog sig ned i området omkring 1850 var mormoner. I 1875 slog Ebenezer Bryce sig ned i området, og efter ham har kløften fået sit navn. Parken er dannet ved erosion og ligner i dag et stort amfiteater.

Det så uvirkeligt at kigge udover alle de mange hoodoos i Bryce Canyon. Nogle tider på året omkranser hvid sne de smukke jordfarvede og skulpturlignende kalksøjler.

bryce canyon (Foto: Unsplash)
Bryce Canyon er et must-visit. (Foto: Unsplash)

Det smukke Bryce Canyon beklædt i sne

bryce canyon
De brune, grønne og hvide farver er så smukke sammen. (Foto: Unsplash)

Zion National Park

Man tror det er løgn i Zion National Park – det ligner noget fra et postkort. Der er rigtig mange ruter og stier, du kan følge rundt i parken – både ved jorden og oppe i højden – til fods og i bil. Det er svimlende og uvirkeligt smukt.

Zion er ligger tæt ved Springdale, Utah i det sydvestlige USA. Den har et areal på 593 kvadratkilometer. Området blev i 1909 kaldt Mukuntweap Nationalmonument, inden det i 1919 fik navnet Zion Nationalpark.

zion national park (Foto: Unsplash)
Vi forstår godt, hvorfor det bliver omtalt som ‘stedet man flygter hen’. (Foto: Unsplash)

Allerede indkørslen til Bryce Canyon er betagende, og der venter noget mindst ligeså smukt inde i selve parken. 

bryce canyon
Både ved solopgang og solnedgang kan man tage nogle smukke billeder. (Foto: Unsplash)

Horseshoe Bend

Horseshoe Bend er så vanvittigt smukt, og du kan nærmest ikke få taget for mange billeder af denne attraktion. Man fornemmer tydeligt, hvorfor den kaldes en hestesko med dette betagende aftryk i jorden.

Horseshoe Bend ligger nær byen Page i Arizona i det vestlige USA. Horseshoe Bend er tilgængelig efter en 800 meter lang vandretur fra U.S. Route 89, og den kan ses fra den stejle klint ovenfor. Udsigtspunktet ligger mellem de to nationalparker Grand Canyon og Bryce Canyon, og er derfor et perfekt stop på vejen.

horseshoe bend (Foto: Unsplash)
Du kan også sejle på Horseshoe Bend. (Foto: Unsplash)

Ligemeget hvilken vinklen du kigger fra, er der en smuk udsigt. Der er også flere, der får taget deres bryllupsbilleder her til evigt minde. 

horseshoe bend
Man fornemmer tydeligt, hvor langt der er ned. (Foto: Unsplash)

 

Læs også:

Rejsefeber – drøm dig væk

fly (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·