Læs også:

Close
madeira portugal (Foto: Shutterstock)

Rejsefeber: Drøm dig væk til den portugisiske perle Madeira

Rejser  | 

Kom med, når vi tager dig på vandretur gennem naturperlen, Madeira, der ligger bare et stenkast fra den portugisiske hovedstad Lissabon

Den danske vinter rammer mange hårdt, men det må siges at være særdeles sandt i år, hvor corona har gjort det nær umuligt at bevæge sig udenfor de danske grænser. Men det stopper os ikke fra at drømme om vores næste rejsedestination.

madeira portugal (Foto: Unsplash)
Drømmer du også om at rejse – så er Madeira måske stedet, du burde overveje … (Foto: Unsplash)

Fem hurtige om Madeira

1.  Madeira er en portugisisk ø, der ligger ud for Marokko og nord for de Kanariske Øer.

2.  Øen er placeret i det subtropiske klimabælte. Det betyder varme somre og milde vintre, hvilket gør øen til den perfekte rejsedestination for vandreture.

3.  Madeira’s hovedstad er Funchal, som også er øens største by.

4.  Madeira er særlig kendt for dens sukker, honning og rum produktion.

5.  Øens helt store stolthed er den legendariske fodboldspiller, Cristiano Ronaldo.

madeira portugal mad (Foto: Unsplash)
På Madeira spiser man også rigtig godt. De laver blandt andet rigtig lækker ‘seafood’ … (Foto: Unsplash)

Den perfekte rejsedestination for vandreture

Det kan være svært at tro sine egne øjne, når man for første gang står ansigt til ansigt med den portugisiske ø Madeira. Øen minder mest af alt om et postkortmotiv med et landskab præget af vandrestier, blomsterenge og et brusende hav, der står smukt op mod øens upolerede bjergsider.

klipper madeira portugal (Foto: Unsplash)
Madeira er en smuk ø, som også er perfekt, hvis du elsker at vandre. (Foto: Unsplash)

Madeira er den perfekte destination for vandreture på rejser til Portugal, hvor du får lov til at nyde den uspoleret natur helt tæt på, mens du begiver dig forbi naturlige vandfald, opdyrket eksotiske frugthaver, lavaklipper og gør et holdt ved en af øens mange fantastiske panorama udsigter.

Øens subtropiske klima gør øen til den perfekte destination for vandreture året rundt, og der er da også en del vandreruter at vælge imellem. En af vores personlige favoritter er Levada do Norte.

Levada do Norte: Øens mest populære vandresti

Levada do Norte er en af Madeiras mest populære og vigtigste vandreruter. Det er øens længste vandrerute, og den snor sig gennem størstedelen af regionen. Du kan starte ruten i den lille charmerende fiskerby Porto da Cruz, der blandt andet byder på kulsorte sandstrande og en af byens sidste sukkermøller.

Undervejs på ruten bliver du bragt forbi noget af Madeiras smukkeste natur og små lokale landsbyer som Campanario og Quinta, hvor du kan få indblik i øboernes hverdagsliv. Ruten bringer dig også forbi øens hovedstad, Funchal, som er omgivet af bjerge og en naturskøn bugt, der gør den til en af øens smukkeste.

Ruten er forholdsvis let at gå til, og den er derfor også det perfekte sted at starte, hvis du ikke er vant til at tage på vandreture.

Læs også:

Kontrasternes by Marrakech

marrakech rejse farver afrika rejseguide riad dør mosaik (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·