Læs også:

Close
center, shopping (Foto: Unsplash)

NEWS: Restriktioner er ikke en gratis omgang for centre og butikker

Nyheder  | 

Restriktioner er ikke en gratis omgang for centre og butikker · Sådan redder du julen med sprød svær på flæskestegen · Aftale om finanslov tager flere skridt mod grøn genopretning · Roskilde Festival annoncerer navne til 2021 · Singapore godkender laboratorie-lavet kød · Rezet Store og Røde Kors indgår landsdækkende kampagne · Socialudvalget uddeler 375.000 kr. til julearrangementer for socialt udsatte · Dagens billede: Et smukt snelandskab i Norge

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Restriktioner er ikke en gratis omgang for centre og butikker

Antallet af kunder er faldet markant i landets shoppingcentre, efter det blev et krav at bære mundbind under shoppeturen. Det viser aktuelle tal. For at bevare butikker, arbejdspladser og centre bør det derfor være et erklæret mål at afskaffe kravet om mundbind i butikkerne, så snart det er sundhedsmæssigt forsvarligt, mener Danske Shoppingcentre, EjendomDanmark og HK Handel.

De fleste handlende, der begiver sig ud i de fysiske butikker, har accepteret tiltaget, men nye tal viser samtidig, at der er blevet længere mellem kunderne i indkøbscentrene. Ifølge en opgørelse fra Danske Shoppingcentre, som blandt andet driver populære centre som Frederiksberg Centret og Kolding Storcenter, har der i november været 17 procent færre kunder i selskabets 17 centre, sammenlignet med samme periode sidste år. Ligesom der var 37 procent færre kunder på Black Friday.

– Mundbind koster kunder. Det kan vi se sort på hvidt på vores besøgstal. Nu står vi over for julehandlen, hvor en nedgang rammer endnu hårdere. Så er der bare den mindste åbning for, at kravet om mundbind først kunne gælde inde i selve butikkerne og ikke på centrenes gange, vil det gøre en stor forskel for både os og vores butikker, udtaler Finn Sture Madsen, vicedirektør i Danske Shoppingcentre og formand for EjendomDanmarks retailudvalg.

Han understreger, at kundetallene var på niveau med tidligere års opgørelse over kundetrafikken i september og oktober, hvor corona atter var i fremmarch i Danmark, men hvor det ikke var påbudt at bære mundbind i landets butikker.

Mens en stor del af kunderne udebliver fra de fysiske butikker, når der indføres restriktioner som mundbind, boomer nethandlen til gengæld. Per Tønnesen, formand for HK Handel, advarer dog mod at tro, at det er ganske uproblematisk, at en del af handlen flytter fra de fysiske butikker til netbutikker.

I EjendomDanmark opfordrer adm. direktør Jannick Nytoft også regeringen til at lempe kravet om mundbind, så snart det er sundhedsmæssigt forsvarligt. Han understreger, at et flertal i Folketinget netop har frigivet danskernes indefrosne feriepenge med det formål at sætte gang i dansk økonomi – ikke for at sende den økonomiske gevinst ud af landet.

center, shopping (Foto: Unsplash)
Der er ikke ligeså mange kunder i shoppingcentrene pga. mundbind. (Foto: Unsplash)

Læs også: Shopping: Vi har fundet gaver til enhver lejlighed

Sådan redder du julen med sprød svær på flæskestegen

For nogle danskere er det ikke rigtig jul, hvis ikke der er flæskesteg på menuen juleaften. Dog er det ikke helt nok, at der kommer flæskesteg på bordet. Der skal også være sprød svær, ellers er hele aftenen ødelagt. Så få reddet din jul med den hemmelige løsning på, hvordan flæskesværen på din flæskesteg med garanti bliver sprød og lækker.

Der findes mange gode råd og mange myter om, hvad du skal gøre, og hvad du absolut ikke skal gøre for at få flæskesværen på flæskestegen boblende og sprød.

Mads Vindfeld Andersen, som er ekspert i at lave bl.a. populære, danske juleretter med mest mulig velsmag, har givet nogle fif til, hvordan han får sværen på sin flæskesteg knasende sprød hver gang – også selvom stegen har været opbevaret i fryseren og er tøet op til juleaften.

Sværen skal være ridset ned til kødet, men ikke ned i kødet. På den måde bliver der plads til godt med salt mellem sværene, samtidig med at hver enkelt svær får plads til både at boble udad og opad. Skærer du ned i kødet, er der stor sandsynlighed for at kødsaften vil gøre sværene bløde. Så det er om at være omhyggelig.

Det næste gode råd er, at sværen skal koges. Først skal stegen og sværene selvfølgelig drysses med salt, som gnides godt ned mellem sværene. Stegen lægges med sværen nedad i et ovnfast fad med så meget vand – evt. med krydderurter og grøntsager i – at det dækker sværen. Fadet sættes i den 90 grader varme ovn i en halv time. Derefter vendes den og steges med sværen opad, indtil stegen er færdigstegt.

Flæskesvær bevarer deres sprødhed i køleskabet, hvis du skærer dem af stegen med så lidt fedt som muligt. Pak sværene ind i bagepapir og luk med en elastik. Så er sværene stadig sprøde dagen efter.

flæskesteg, mad (Foto: PR)
Der findes gode råd til at få sprøde svær. (Foto: PR)

Læs også: Opskrift: Sådan laver du den perfekte flæskesteg med sprød svær

Aftale om finanslov tager flere skridt mod grøn genopretning

I går kom der en aftale på plads om finansloven 2021 mellem regeringen, Radikale Venstre, SF, Enhedslisten og Alternativet. Med denne aftale kommer partierne med flere målrettede tiltag, som tager flere skridt mod grøn genopretning og bidrager til at sætte gang i hjulene i mange af landets små og mellemstore virksomheder. Samtidig kommer partierne med tiltrængt hjælp til danske oplevelsesvirksomheder og understøtter de mange job i byggebranchen og servicevirksomhederne ved at udvide og forbedre BoligJob-ordningen

Det glæder DI (Dansk Industri), som dog ser frem til at se finansloven og aftalen om grøn skattereform i sin helhed.

di, dansk industri (Foto: PR)
DI ser frem til at se en helhed mellem finansloven og skattereformen. (Foto: PR)

Læs også: Ny analyse: Kommende energiø i Nordsøen vil kunne levere grøn strøm til alle skibe og fly i Danmark

Roskilde Festival annoncerer navne til 2021

Roskilde Festival har tidligere været ude at sige, at de satser på at gennemføre festivalen i 2021 og i sidste uge annoncererede de 29 nye navne til sommeren festival.

– Vi ser lys forude og er forsigtigt optimistiske omkring at gennemføre en festival til sommer, udtaler festivalens administrerende direktør, Signe Lopdrup.

På plakaten finder du både nye navne samt nogle af dem, der skulle have spillet i år. Blandt andet står Kendrick Lamar, The Strokes og Doja Cat. Af danske navne er også Jada, Tessa og Thomas Helmig på plakaten.

Samtlige partoutbilletter til Roskilde Festival 2021 er udsolgt. De resterende endagsbilletter bliver sat til salg i det nye år, meddeler festivalen.

roskilde festival (Foto: Visual Hunt)
Roskilde Festival har annonceret 29 navne til 2021. (Foto: Visual Hunt)

Læs også: Find dronningen af dit empowermentsoundtrack: 33 musikere med girl power

Singapore godkender laboratorie-lavet kød

I flere år har forskere arbejdet på at fremstille kunstigt kød i et laboratorie ved at tage stamceller fra dyr og dyrke dem. Det har endnu ikke været muligt at sælge kødet på restauranter og i supermarkeder, men der er nu muligvis mulighed for dét i Singapore. Skriver DR Nyhederne.

Her har den amerikanske virksomhed Eat Just, (ikke at forveksle med den danske virksomhed Just Eat), fået grønt lys til at sælge kyllingekød, der er fremstillet i laboratorie.

Laboratoriedyrket kød kommer fra stamceller, der normalt bruges til at reparere muskler, der er beskadiget i levende dyr. Stamcellerne tages ud fra et slagtet dyr eller som en vævsprøve.

Her får forskerne så stamcellerne til at dele sig og modnes, så de danner primitive muskelfibre. Af de primitive muskelfibre kan de dyrke det kunstige kød. Siden burgerbøffen blev lanceret i 2013, har farmakolog Mark Post og kollegerne arbejdet på at kunne fremstille kunstigt kød, der kan sælges på restauranter og på sigt i supermarkeder rundt i Europa, men de lovmæssige rammer mangler at komme på plads. Der kommer nok til at gå 2-3 år, før det bliver lovligt.

kød, bøffer, burger (Foto: Unsplash)
Singapore godkender nu laboratorie-lavet kød. (Foto: Unsplash)

Læs også: Kødfri dag: Bagte auberginer og tomater og parmesan

Rezet Store og Røde Kors indgår landsdækkende kampagne

Én af Danmarks største sneaker-butikker, Rezet Store, indgik fra den 1. december en landsdækkende kampagne sammen med Røde Kors, der har til formål at samle så mange brugte sko ind til Røde Kors butikkerne som muligt.

Kampagnen opfordrer alle kunder til at indlevere deres brugte sko – uanset stand – i en nærliggende Rezet Store forretning, hvorefter Rezet Store kvitterer med en voucher på 10%, der er gældende til alle styles i butikken – både tøj og sko. Alle de indleverede, brugte sko leveres ugentligt direkte til Røde Kors-butikkerne landet over, hvorefter de videresælges til en langt lavere pris end den originale købspris.

Tina Donnerborg, Chef for genbrug, Røde Kors udtaler:

– Røde Kors er glade for samarbejdet med Rezet Store. Vi er klar til at sørge for, at skoene får en chance for at blive genbrugt – til glæde for klimaet og til gavn for Røde Kors hjælpearbejde. Skoene bliver sat til salg i vores mere end 240 Røde Kors butikker i hele landet.

Selvom man ikke bor i nærheden af en Rezet Store, er det stadig muligt at aflevere sine aflagte sneakers og samtidig modtage en voucher på 10%. I denne forbindelse skrives der blot til rodekors@rezestore.dk og bedes om en pakkelabel, som man selv printer og bruger til afsendelse af sine sneakers.

rezet, røde kors (Foto: PR)
Aflevér dine brugte sko og hjælp Røde Kors. (Foto: PR)

Læs også: Sådan bruger du elektrisk blå

Socialudvalget uddeler 375.000 kr. til julearrangementer for socialt udsatte

Socialudvalget har besluttet, hvilke julearrangementer for socialt udsatte, der skal modtage økonomisk støtte i år. 375.000 kr. er blevet fordelt på 31 ansøgere.

December måned og julen er for nogen lig med ensomhed og ekstra udsathed. Derfor uddeler Socialudvalget i København hvert år økonomisk støtte til organisationer og tilbud, der arrangerer julearrangementer, som skaber fællesskab, julehygge og netværk for de socialt udsatte både i løbet af december og på selve juleaften.

De sædvanlige julearrangementer er udfordret af corona-situationen. Derfor har Socialudvalget givet mulighed for, at organisationerne kan ændre i de oprindelige planer, som de har ansøgt om penge til, så der stadig kan blive fejret jul i trygge rammer.

Blandt årets modtagere af julestøtten kan nævnes Mændenes Hjem (27.000 kr.), Valmuen (13.000 kr.), Hugs and Food (15.000 kr.) og Frelsens Hær (41.000 kr.).

I år har Socialudvalget uddelt i alt 375.000 kr. Støtten er uddelt til 31 organisationer, hvoraf 15 af dem afholder arrangementer, der finder sted juleaften.

jul, træ (Foto: Unsplash)
Socialudvalget uddeler penge til socialt udsatte. (Foto: Unsplash)

Dagens billede: Et smukt snelandskab i Norge

· Mere fra samme kategori ·