Læs også:

Close

Kulturguide: Oplevelser i januar 2021

Kultur  | 

Kulturguiden for januar 2021 indeholder oplevelser i København, Aarhus og Odense samt øvrige byer

Hvis du leder efter nogle bud på prisvenlige oplevelser i januar 2021, så er du kommet til det helt rette sted.

Det kan ofte være dyrt at være kulturel eller social med sine nærmeste. Men det behøver det ikke at være. Her har vi samlet de bedste og mest prisvenlige oplevelser i januar 2021 til dig, der bor tæt på København, Aarhus og Odense samt øvrige danske byer.

Oplevelser i januar 2021 i København

Mal & Vin hos Absalon

Fra den 8. januar til 30. januar. Pris 70 kroner. Absalon Kirken, København. 

Kom og få afløb for din indre Picasso, når Absalon inviterer til MAL & VIN hver fredag eftermiddag og lørdag aften i tårnværelset i januar. Her kan du i selskab med andre slippe din indre kunstner løs, mens du nyder et godt glas vin. Det er for alle, både nybegynderen og den garvede. En hyggelig aktivitet sammen med veninderne eller kollegaerne.
Det foregår i Børnehaven fredage fra klokken 17 til 19 og lørdage fra klokken 19 til 21. Børnehaven ligger på 3. sal, og man kommer derop via bagtrappen ved baren. Der er maling, pensler og papir til rådighed og et gratis glas vin til alle deltagere.
Læs mere her.

‘Højskolesangbogen’ får premiere på KGL Xtra

Fra søndag den 20. december kl. 10.00. Gratis. På KGL Xtra. 

Teaterforestillingen ‘Højskolesangbogen’ fik onlinepremiere på KGL Xtra, da Danmark lukkede ned i foråret. Forestillingen var en stor publikumssucces og blev streamet 29.000 gange. Nu bliver det igen muligt at streame den populære musikforestilling.

Højskolesangbogen er en forestilling om danskhed og om alt det, der binder os sammen. Historien, der fletter nye fortolkninger af Højskolesangbogens elskede sange sammen, handler om en epidemi, der rammer verden og vender op og ned på det Danmark, vi kender. Befolkningen finder trøst i musikken, der danner rammen om et sammenhold, hvori et nyt slags Danmark skabes i resterne af det gamle.

Læs mere her.

Glyptoteket åbner igen den 5. januar

Fra den 5. januar. 115 kroner. Glyptoteket, København. 

Glyptoteket vender tilbage med mange flere spændende udstillinger i 2021. Glyptotekets rige samling rummer over 10.000 kunstværker og arkæologiske genstande og tilbyder stadig nye vinkler på liv, kultur og civilisation gennem 6.000 år. Med et årskort får man adgang til de fantastiske samlinger, de mange særudstillinger, arrangementer og den smukke Vinterhave.

Læs mere her.

Teater Impro i Skuespilhuset

Den 16. januar. Gratis. Skuespilhuset, København. 

Du er garanteret en levende og intuitiv aften, når skuespillere fra Det Kongelige Teaters ensemble lægger manuskripterne på hylden, vinker farvel til al udenadslære og kaster sig ud i improvisationens kunst. Som del af publikum spiller du også en afgørende rolle for, hvordan aftenen kommer til at forløbe. Publikum har indflydelse på, hvad der skal foregå på scenen og kan komme med inputs gennem hele aftenen.

Læs mere her.

Shaka Loveless & Højskolesangbogen med Danmarks Underholdningsorkester

Den 26. januar. Priser fra 300 kroner. DR Koncerthuset, København. 

Shaka Loveless søger tilbage til rødderne og dykker ned i bogen som skabte hans musikalske fundament; Højskolesangbogen – i samarbejde med Danmarks Underholdningsorkester. Shaka´s relation til Højskolesangbogen har nemlig aldrig været et valg. Som barnebarn af Vestbirk Højskolens mangeårige forstander Jens Grøn, har både højskolelivet og den danske sang altid fyldt meget i Shakas familie.
Vi lærte Shaka Loveless at kende, da han brød igennem med debutsangen ‘Tomgang’, og nu vil han sammen med musikere fra Danmarks Underholdningsorkester besøge DR Koncerthuset og tolke på en del af den danske sangskat.

Læs mere her.

Oplevelser i januar 2021 i Aarhus

Nytårskur – uden ord – liggestolskoncert

Den 17. januar. Pris: 295 kroner. Tivoli Friheden, Aarhus. 

Få en anderledes oplevelse og nytårskur, når du lægger dig til rette i en behagelig liggestol, og lader tanker og følelser tage på uforstyrret langfart, akkompagneret af Kristian Lilholts vidunderlige instrumentalmusik – live spillet af ham selv (piano, guitar mm), Tine Lilholt (fløjte, harpe mm), Frede Panduro (guitarer) og Lasse Jørgensen (bas, slagtøj).

Kristian Lilholts instrumentale musik er kendt og elsket også langt ud over Danmarks grænser. Han matcher internationale navne som Enya og Mark Knopfler. Det blide rytmiske drive og den melodiske rigdom har en nerve, der masserer sjælen og går direkte i hjertet.

Arrangementer er opdelt i 3 x 35 minutters musik og 2 x 15 minutters pause. I pauserne er der drikkevarer ad libitum.

Læs mere her.

DM i Poetry Slam

Den 23. januar. Pris: 115 kroner. Teatret Svalegangen, Aarhus. 

HAPS. Der står for ‘Hele Aarhus’ Poetry Slam’ og Teatret Svalegangen inviterer til tankevækkende, tåretrillende, latterkrampende poetisk tvekamp, når Danmarks dygtigste poetry slammer skal findes.
10 fantastiske slammere har i løbet af sæsonen kvalificeret sig på de lokale scener rundt om i landet. Denne aften skal det så afgøres, hvem der løber med den fine titel og den skinnende pokal. Til poetry slam er det publikum, som bestemmer, hvem der vinder – men det er heldigvis ikke kun pointene, der er pointen – det er poesien.
Læs mere her.

Levende Landskab?

Fra den 28. til 30. januar. Gratis. Godsbanen, Aarhus. 
Oplev værket Levende Landskab? i Godsbanens foyer. Værket omhandler den plastik, der flyder rundt i naturen. Værket er skabt af rengøringsartikler, som et bjerg af plast, man kan udforske, undersøge og bevæge sig ind i.

Et bjerg af det plastaffald, vi ofte kun ser en del af. Levende Landskab? er et værk i stor skala, iscenesat med lyd, lys og bevægelsessensorer, så installationen konstant er ”i live” og reagerer på publikum, ligesom menneske og natur reagerer på hinanden. Tekstbidrag er skrevet af forfatter Einar Már Guðmundsson og biolog Guðmundur Guðmundsson, der sammen  perspektiverer værket kunstnerisk, mytologisk og videnskabeligt.

Levende Landskab? er skabt af iscenesætter Kasper Daugaard, tekstilkunstner Anna Rosa Hiort-Lorenzen og komponist Kristian Hverring. De tre har tidligere skabt den iscenesatte udstilling LYSSTOF om nordiske naturfænomener (Nordatlantens Brygge, Bora Bora-dans og visuelt teater, Horsens Kunstmuseum) samt Alderdommens Rum, et sensorisk værk til Experimentariums permanente udstilling. Levende Landskab? er deres tredje samarbejde.
Læs mere her.

Oplevelser i januar 2021 i Odense

Veras Market i Storms Pakhus

Den 10. januar. Storms Pakhus, Odense.

Ryd op og sælg eller tag ud og køb nyt. Storms Pakhus bliver forvandlet til et stort indendørs loppemarked. Her kan du enten gå på opdagelse og finde en masse skønne loppefund eller leje en stand og sælge dit eget tøj, sko, smykker osv. Bliv en del af #veravolution i kampen om at mindske tøjspild.

Til Veras Market kan du: Sælge max ud og loppe-hyg med din egen stand samt lej tøjstativ og bøjler af Veras. Shoppe vintagefund og genbrugskup i Veras stand – 1. stk 40,- // 5 stk. for 100. Bytte dit tøj til nyt. Hapse genbrugsskatte fra over 40 private standholdere. Hænge ud med dit crew til sprød lyd og lækker mad og drikke

Læs mere her.

Udstilling: Light of Ancestry

Frem til den 25. februar. Gratis. Nordatlantisk Hus, Odense. 

I udstillingen Light of Ancestry udforsker den grønlandsk-danske kunstner Naja Abelsen fortidsmennesket og menneskets udvikling. Udstillingen bygges op om kunstnerens undren over, hvordan de forhistoriske mennesker blev til os. I meditative stunder kan man af og til støde på en dyb urhukommelse og opleve grundmenneskelige tilstande. Men hvordan blev vi overhovedet mennesker?
Naja Abelsen er en dygtig illustrator, og til dagligt bor hun på Ærø, hvor hun har sit atelier og galleri. Hun er uddannet på Danmarks Designskole og har en række udstillinger bag sig i Grønland, Danmark, Europa og USA. Udfordre dig selv og tag en tur ind i kunstens verden.
Læs mere her.

Absolute ABBA nytårskoncert

Den 27. januar. Pris: 245 kroner. Posten, Odense.

Kom i festlig stemning når det nye, odenseanske ABBA-band Absolute ABBA inviterer publikum med på en rejse gennem mange årtier med en masse fantastiske ABBA-hits. Der er garanti for velkendte hits og god stemning – hvilken bedre måde at skyde det nye år igang på. Inviter dine venner, familie eller kollegaer med til en god aften ude.

Med stor musikalsk respekt for de velkomponerede numre, fortolkes de med ABSOLUTE ABBA, så ingen kan være i tvivl om, hvorfor ABBAs numre stadig virker i dag! Og hvorfor det både er for unge som gamle. Gode melodier, skønne harmonier og velskrevne tekster i en tidløs indpakning. Gør klar til at synge med på ‘Dancing Queen’, ‘Super Trouper’ og ‘Money, Money, Money’.

Læs mere her.

Oplevelser i januar 2021 i øvrige byer

Koncert med Hjalmer – Aalborg

D. 28 januar. Pris: 225 kroner. Skråen i Nordkraft, Aalborg. 

Koncerten skulle være afholdt i 2020, men grundet COVID-19, er koncerten blevet udskudt og bliver på grund af restriktionerne opdelt i to koncerter den 28 januar. Der bliver afviklet en koncert klokken 18:30 og 21:00.

Hjalmer skal optræde med numre fra debutalbummet ”Midt I En Drøm Eller Noget Der Ligner”. Et album der består af sange om stor ensomhed og stor sorg, og følelsen af at sidde alene og ikke vide om man kan overskue at stå op igen næste dag. Sange om stor kærlighed og stor vilje til at leve og blive ved med det. Sange som kommer fra håbet om, at i morgen alligevel bliver bedre.
Læs mere her.

Aalborg mesterskaberne i karaoke – Aalborg

Den 15. januar. Gratis. Café Frederiksberg, Aalborg. 

For 3. år i træk bliver der afholdt Aalborg mesterskaberne i karaoke i samarbejde med Migogaalborg. Der kan vindes gavekort, middage, shots, T-shirts, specialøl, flasker, koncertbilletter, champagne, cocktails, en tur i en Ferrari og meget mere. Ikke mindst et gourmetophold på Hotel Amerika i Hobro. Der bliver også trækket lod om gaver til publikum.

Reglerne er simple, nummeret man skal synge skal være tilgængeligt på YouTube, og det er gratis af deltage. Tilmelding kan ske fra 1. januar på tilmeld@gribmikrofonen.dk

Læs mere her.

Graffiti og Streetart Session – Esbjerg

Den 7. januar. Gratis. GAME Streetmekka, Esbjerg. 

GAME Streetmekka Esbjerg har startet en Graffiti & Streetart session for malere og skrivere. Hvor du kan få sparring og lære sketch og spray. Kom og vær en del af fællesskabet sammen med andre unge.

Der vil være lidt redskaber til rådighed, som tuscher, spray, lærreder, papir osv. Men du er også velkommen til at medbringe dit eget. Det gentager sig hver torsdag klokken 19.

Er du medlem af GAME Streetmekka Esbjerg koster det kun 10 kr. at være med og 20 kr. hvis du er over 25 år.

Læs mere her.

Læs også: 

Opdag japanske animefilm på Netflix

animation, anime, japan, japansk, tegnefilm, film

· Mere fra samme kategori ·