Læs også:

Close
brownie bog citroner (Foto: Mikkel Adsbøl)

Brownie med valnødder og citron

Mad  | 

Alle elsker brownie. Og her får du den i en ekstra lækker variant med valnødder og citron. Opskriften er fra bogen ‘Citroner’ af Henrik Vilain og Ingo Schauser

Kogebogen ‘Citroner’ er blevet til i køkkenet på fincaen ‘Garden of Lemons’, der ligger midt i en gammel citronplantage lige uden for en lille andalusisk landsby syd for Granada. Her hænger citronerne lysende i træerne en stor del af året. Det må være det mest eventyrlige sted at skrive en kogebog om citronen og deres ‘verdenskøkken’, og det har forfatterne Henrik Vilain og Ingo Schauser også gjort i deres kulturelle refugium ‘Garden of Lemons’.

Kagen er en drøm af chokolade, citron og valnød. Blød og fugtig i midten og mættet af de lækreste syrlige noter og af sødmen fra chokoladen!

Bag kagen den kortest mulige tid, så den stadig er blød og lige på grænsen til smeltende uden at være våd i midten – det kræver nærvær ved ovnlugen mod slutningen af bagetiden.

Tjek løbende med en kniv og med et par fingre for at fornemme, om kagen er blevet fast i midten. Den må ikke blive tør som en skærekage.

brownie bog citroner (Foto: Mikkel Adsbøl)
Kan man andet end elske sådan en brownie her … (Foto: Mikkel Adsbøl)

Opskriften er til 4-6 personer

Det skal du bruge

Ingredienser
200 g chokolade
175 g smør
2 citroner, skal
3 æg
2 æggeblommer
175 g sukker
45 g mel
4 spsk kakao
½ citron, skåret i skiver
75 g valnødder, grofthakket
Vidste du …

At ctroner stammer fra det nordlige Indien og har været dyrket i både Lilleasien og Kina i adskillige tusinde år. De blev importeret til det danske hof i 1520’erne, men fik først en fremtrædende placering i det danske køkken fra 1700-tallet.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader.

Smelt chokoladen og smørret over vandbad.

Skræl imens de 2 citroner med en tyndskræller, skær skallen i strimler og kom dem i chokoladen.

Pisk æg, æggeblommer og sukker hvidt, og fold chokoladen ind i æggecremen.

Sigt mel og kakao i cremen.

Fjern kerner fra citronskiverne og skær dem i mindre stykker.

Tilsæt dem sammen med de grofthakkede valnødder til dejen.

Beklæd en lav metalform, 10 x 20 centimeter, med bagepapir, så både bund og alle sider er foret.

Bag i cirka 22 minutter – kagen må ikke gennembages, men skal være en blød i midten uden at være rå.  Måske skal den have et par minutter mere.

Lad den køle af i formen.

Skær eventuelt kanterne rene for et lige snit, og skær kagen ud i kvadratiske felter.

 

Sådan ser bogen ud:

 

bog citroner forside

Læs også:

Kyllingeret med nudler

teriyakikylling mangetout nudler (Foto: Betina Hastoft)

· Mere fra samme kategori ·