Læs også:

Close
bolig bord stol indretning (Foto: Shutterstock)

3 tips til dig, der ønsker klassisk, dansk indretningsstil

Bolig  | 

Går du og overvejer at lave lidt om på indretningen i dit hjem? Og har du tænkt over, om du skulle vælge en mere danskinspireret indretningsstil? Så vil denne artikel lige hvad, du har ledt efter. Her får du tre indretningstips til dig, der ønsker en klassisk, dansk indretningsstil i dit hjem

Vi ser dem i boligmagasinerne og på Pinterest og Instagram – de danske klassiske indretninger. Men hvordan kan du gøre dem stilen efter i dit eget hjem, så det bliver mere klassisk. Her får du tre boligindretningstips.

bolig bord stol indretning (Foto: Shutterstock)
Ønsker du også at have en lidt mere klassisk, dansk indretningsstil … (Foto: Shutterstock)

Tip nummer 1 – danske designmøbler

Hvis der er én ting, der lader den klassiske danske indretningsstil komme til udtryk, så er det danske designmøbler. Står du alligevel overfor at skulle skifte møbler ud, bør du derfor overveje, om ikke det var på tide at skifte til dansk design?

Et godt eksempel herpå kunne være dine spisestole. I stedet for blot at vælge nogle tilfældige spisestole, som du synes godt om, hvorfor så ikke gå det ekstra skridt og købe danske designstole som f.eks. en wegner stol? Med Y-stole eller andre Wegner-stole ved spisebordet vil du allerede være godt på vej mod en mere danskinspireret boligindretning.

y-stol wegner carl hansen (Foto: Carl Hansen)
Y-stolen er smukt, dansk møbelhåndværk. (Foto: Carl Hansen)
Hans Jørgensen Wegner
Var en tysk-dansk arkitekt og møbelarkitekt. Wegner blev uddannet som snedker i 1931 og studerede ved Kunsthåndværkerskolen i København fra 1936-1938. Han tegnede i 1940-1943 møblerne til f.eks. Arne Jacobsens rådhus i Århus.

Tip nummer 2 – nips

Hvis der er noget, dansk indretning er kendt for, så er det vores mange nipsgenstande. Bevares, der findes nipsgenstande i de fleste lande, men i Danmark er der et helt særligt fokus på nips lavet af danske designere. Hvor det for en årrække tilbage var populært med Bing & Grøndahl, er der i dag mere fokus på nips som for eksempel Kähler-vaser og Kay Bojesen-aber.

Straks man træder ind i dit hjem og får øje på disse, er man ikke et sekund i tvivl om, at der her er tale om dansk boligindretning, når det er bedst. De er både smukke, klassiske og designmæssige perfekte til den danske og nordiske indretningsstil.

lampe møbler carl hansen (Foto: Carl Hansen & Søn )
Klassisk indretning og møbler – også uden de smukke søjler – holder i mange år. (Foto: Carl Hansen & Søn )

Tip nummer 3 – tænk over farverne

Boligindretning er mere end blot møbler og nips. Faktisk starter indretningen allerede i det sekund, at de begynder at male væggene. Der kan nemlig være stor forskel på boligens udtryk afhængigt af hvilke farver, du vælger. Farvetrends kan ændre sig over tid, men typisk vil du aldrig gå galt i byen, hvis du vælger hvid eller i hvert fald meget lyse nuancer til dit hjem.

Nogle vil måske synes, at det kan være kedeligt med fire hvide vægge, men husk på, at du har rig mulighed for at tilføje farver på anden vis i dit hjem. Her kan du passende kigge i retning mod danske malere, hvor der er gang i farvespillet. Og så er det bestemt også dansk med friske og farverige blomster i en vase – og dem kan du jo passende stille i Kähler-vasen.

Læs også:

Årets farve 2020 er blå – brug den i din indretning

 

blå himmel stjerner (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·