Læs også:

Close
Kærestesorger, kæreste, Sorger, hjerteknuser, break, up, breakup(Foto:Unsplash)

20 breakup sange, der får dig igennem dit breakup i 2021

Underholdning  | 

De får dig til at græde, skrige, grine eller skråle dine frustrationer ud. Her er breakup sangene, der får dig igennem dit breakup i 2021

Nogen har brug for bare at stortude, når de går igennem et breakup. Andre har brug for at lukke sig inde og dvæle lidt i alle deres følelser. Og så er der dem, der har brug for at genfinde sig selv og deres power. Hvad end du er den ene, anden eller tredje type, er der helt sikkert et hav af breakup sange til dig derude! Jeg har samlet en god håndfuld af de forskellige genre til dig her:

Dem, der gør dig stærkere. De rigtig tårefræsere. De følelsesladede. Og dem der overbeviser dig om, at du klart er bedre tjent uden ham. Det er altid meget individuelt, hvad der virker for os, når vi bruger musikken til at bearbejde vores følelser og vores nylige singlestatus. Men ligegyldigt hvad, så er musikken bare en god form for terapi – og med disse 20 breakup sange skal du nok komme igennem dit breakup i 2021.

breakup sange, brud, kærestesorger, musik, hit sange, kærlighed
På med hørebøfferne og så skru op for fuld smadder. Du må gerne synge med. Du må gerne græde. Du må gerne danse – og du må helt sikkert gerne føle, at du har det meget bedre nu. Det er lige præcis det, sangene skal hjælpe dig med.

Læs også: Klumme: Hvordan skal man forholde sig til et breakup

De sørgerlige, du tuder ud til

“Someone Like You” – Adele 

Den her sang behøver ikke en større introduktion vel? Efter sangens udgivelse i 2011 er den blevet en af de absolut største sange på verdensplan, og så er den bare helt perfekt at tude løs til. Så hvis du kæmper med ulykkelig kærlighed, ikke er kommet over din eks eller noget helt tredje, der gør dig virkelig følelsesladet, så kan du være sikker på, at denne sang få gang i dine tårerkanaler.

“Jar of hearts” – Christina Perri

Med sætninger som “You’re gonna catch a cold from the ice inside your soul” og “I’ve learned to live, half alive and now you want me one more time” strøg “Jar of Hearts” direkte ind på listen over sange, der ofte høres på repeat, når man skal igennem et breakup. Det er uden tvivl en sang, der taler til følelserne og bringer tårer frem i øjnene. Men jeg synes faktisk også, at den får vækket noget power i en og tankerne om, at man fortjener bedre end det, man havde.

“Say Something” – A Great Big World & Christina Aguilera 

“Say Something” har så meget dybde, og derfor tror jeg også, at den tolkes meget individuelt. Men én ting er sikkert: Den handler om seperation fra en, du elsker, og hvordan det tab føles. Som nyslået single (eller måske på vej til at blive det) er den især hård, hvis man har kæmpet alt det, man kunne og står tilbage med en følelse af, at der ikke er mere at sige – eller gøre.

“I’ll never love again” – Lady Gaga 

Medmindre du har levet under en sten i 2019, så har du set ‘A Star Is Born ‘ minimum én gang. Og medmindre du er hjerteløs, så blev du rørt (måske til tårer), da Lady Gaga (i rollen som Ally) sidst i filmen synger denne ballade. Forestillingen om, at man aldrig kommer til at elske igen – og aldrig kommer sig over det tab, man har lidt, kan hurtigt få tårerne frem.

“A Lifetime” – Hush 

Den er dansk. Den er fra 2004. Og så går den lige i hjertet. “A Lifetime” er den absolutte tårefræser – og går du gennem et breakup, er den fuldstændig umulig at høre uden at fælde en tåre eller to. Det er en ugly cry breakup sang, hvor følelserne virkelig kan få frit løb. Og det er okay! Den sætter nemlig ord på, hvordan det er at lide et tab så stort, at det vil tage en livstid at komme videre. Hvis du har været igennem sådan et breakup, så ved du præcis, hvad jeg mener.

Læs også: Breakups er svære – en du kommer over det

Dem, der taler til dine følelser 

i hate u, i love u – Gnash ft. Olivia O’Brien 

Vi har alle på et eller andet tidspunkt prøvet at være virkelig forelsket i vores eks. Eller måske bare i virkeligheden ikke være klar til at give at slip og komme videre. Så i stedet er man fanget i en bobbel, hvor man hader ham, men elsker ham, og hader at man elsker ham. Det er lige præcis den følelse, Gnash og Olivia O’Brien sætter ord på. Den er næsten umuligt at høre, uden at følelserne blusser op, men den italesætter også den proces, man ved, man ikke er ene om efter et breakup.

“Love The Way You Lie” – Eminem ft. Rihanna

Den episke sang fra 2010 gik hurtigt globalt, og det er i dag svært at forstå, at den udkom fra snart 10 år siden. Helt konkret handler sangen om at leve i et voldeligt forhold. Men den fokuserer lige så meget på det at opleve en kærlighed så intens, at den med tiden udvikler sig til had og en form for gensidig ødelæggelse. En ødelæggelse, man alligevel ikke kan forlade. Og når man endelig gør, så hjælper den en med at bearbejde, hvad man gik igennem.

“Worst of you” Maisie Peters 

Det her er faktisk ikke en breakup sang. I bund og grund og handler den i stedet om et giftigt forhold, der på ingen måde fungerer – og hvor man konstant bliver nedprioriteret, skuffet og såret, men alligevel vælger at blive. Men det er lige præcis den vinkel, der får en videre, hvis du spørger mig. For er man kommet ud af et dårligt forhold, så får man øjnene op for præcis hvor dårligt, det var, og hvor langt over sin egen grænse, man ofte gik. Det er virkelig en øjenåbner, der får en videre.

“Somebody That I Used To Know” – Gotye ft. Kimbra

Når man går fra hinanden og får forholdet lidt på afstand, går det ofte op for en, hvor dårligt og usundt det egentlig var. Ser man tilbage, finder man pludselig alle fejlene, som man tvang sig selv til at leve med. Lidt ligesom Gotye synger: “I told myself that you were right for me, but felt so lonely in your company”. Derudover sætter den også fokus på det at skulle sige farvel til hinanden og lære at acceptere at man nu bare er “somebody that you used to know”.

“Jealous” – Labrinth

Hitsangen fra 2014 handler om en forældre, der vælger at forlade sin kone og sine børn. Labrinth har udtalt til MTV, at sangen var hans måde at beskrive, hvordan det føltes i familien, men at han ville fortælle om det på en måde, så alle kunne relatere til den baseret på deres egen situation. Og mon ikke, der har siddet mange med knuste hjerter verdenen over og har kunne relatere til den smerte, man føler, når man bliver forladt af en, man elsker.

Læs også: Hvordan går det med kærligheden?

 Dem, der gør dig stærkere

“Since U Been Gone” – Kelly Clarkson

Er den ultimative “jeg er færdig med dit shit – og nu kan jeg endelig være mig selv” pop/rock sang. Selvom den er fra 2004, så er den stadig perfekt at skråle og danse dine aggressioner ud til i det rockede omkvæd. Der er gået over 15 år siden sangens udgivelse, men den er stadig lige så empowering og relevant som dengang, og hvis du endelig føler dig fri efter dit breakup, så er det bare med at skrue op og fordoble følelse med Kelly som kor!

“Better than Revenge” – Taylor Swift

Taylor Swift er kendt for sine breakup songs, og hun har da også skrevet et god håndfuld efterhånden. Men  ‘Better than Revenge’ fra albummet ‘Speak Nok’ er virkelig undervurderet i den forbindelse! Rygtet siger, at hun skrev den efter sit brud med Joe Jonas – der skulle have forladt hende til fordel for skuespillerinde Camilla Belle. Om det passer eller ej må stå ubesvaret. Men én ting er sikkert: Er du blevet forladt, eller har din kæreste været utro, så er den god terapi!

“Irreplaceable” – Beyoncé

Beyoncé har lavet en solid håndfuld breakup sange efterhånden, og det var svært at udvælge én. Men “Irreplaceable” er bare nødvendig for at gøre listen komplet. Beyoncés badass attitude i musikvideoen og den fantastiske sætning: “Keep talking that mess, that’s fine. But could you walk and talk at the same time” må vi heller ikke glemme. Hendes styrke smitter – så sæt du bare Irreplaceable på, selvom den er over 10 år gammel efterhånden!

“Shout Out To My Ex” – Little Mix

Hvor mange gange har vi ikke skrålet med på “Shout out to my ex, you’re really quite the man. You made my heart break and that made me who I am. Here’s to my ex, hey, look at me now. Well, I’m, I’m all the way up. I swear you’ll never, you’ll never bring me down”? Sangen er fuld af power og en accept af, at man er blevet en stærkere og bedre udgave af sig selv. Så har du brug for en aften ude med dine veninder, hvor den skal have fuld girlpower, så er dette din go to. 

“Fighter” – Christina Aguilera 

Sangen fra 2002 er et absolut musthave over sange, der får dig videre! Aguileras smerte, vrede og sårbarhed er tydelig, men det er hendes styrke også. Det samme er budskabet: Selvom din eks er et røvhul, selvom han har løjet, bedraget og været utro, så er det dig, der kommer bedst ud af forholdt! Hvorfor? Fordi han har gjort dig stærkere og klogere. Og fordi du nu ved, at du fortjener langt bedre end ham. Så kan han få et tak med på vejen for sine anstrengelser.

Læs også: Kære eks: Tak, fordi du forlod mig

Dem, der får dig videre

“I will survive” – Gloria Gaynor

Den er meget muligt fra 1978. Men “I will survive” er ikke til at tage fejl af! Den kan bare noget. Og jeg har ikke tal på, hvor mange gange jeg har danset, skrålet og hoppet rundt til Glorias sprøde stemme. Budskabet siger sig selv: Jeg overlever uden dig. Så hvis du vil fodre følelsen af, at du nok skal komme videre, så er det her sangen, du skal sætte på repeat.

“New Rules” Dua Lipa 

Den her sang er ren terapi, girlpower og aggressionsrealesende på en og samme tid. Den handler om at tage afstand til en person, der er dårlig for dig – og endda med konkrete eksempler på, hvordan du skal gøre. De 3 regler er relaterbare og handler lige præcis om de faldgrupper, vi har det med at falde i, når vi skal gennem et breakup. “New Rules” er fuld af power og giver en følelsen af, at man tager kontrollen over sit liv tilbage. Og så er den også virkelig god at danse til!

“Haven’t Met You Yet” – Michael Bublé

Jeg elsker, elsker, elsker den her klassiker med Michael Bublé. Det er muligvis ikke en klassisk break up sang, men den er fantastisk. Den giver en et positivt syn på de fusere, men har haft – og de dårlige oplevelser, man er blevet rigere. Og så kommer det vigtigste budskab af dem alle: “Jeg har simpelthen bare ikke mødt dig endnu”. Derfor efterlader den en med tanken: “Okay, det her gik ikke. Men han skal nok komme”. Evig optimisme! Jeg er vild med det.

https://www.youtube.com/watch?v=Ag_TCzmtxC0

“Lose You To Love Me” – Selena Gomez 

Umiddelbart kunne “Lose You To Love Me” godt opfattes som en tårefræser – men det er den langt fra. Faktisk handler sangen i stedet om at finde sig selv efter et brud og lære at elske sig selv. Og hvem af os har ikke brug for det, når vi skal videre med vores liv? Efter sangens udgivelsen skrev Selena på Vivo, at sangen var inspireret af mange ting i hendes liv, og at hun ønsker folk finder håb og ved, det er muligt at komme stærkere ud på den anden side.

“Over It” – Katharine McPhee

Den er muligvis gammel – men derfor virker den stadig! Kathrine McPhee sætter ord på lige præcis den proces, vi går igennem, når det går op for os, at vi er langt bedre tjent alene. Ved at opremse alle de dårlige ting, man fandt sig i, mens man var i forholdet, bliver det nemmere at kunne glæde sig over, at det er overstået. Det er en god måde at få sagt farvel til alle de ting, der har fyldt og påvirket en så længe. Ved simpelthen bare at give slip.

Læs også: 7 spørgsmål om kærlighed og kæreste besvaret af begge køn

· Mere fra samme kategori ·