
Vilde rødder: Persillerod med linser
Marie Melchior er kommet med en fin bog ‘Vild med rødder’, der hylder de mange slags rødder, der findes. Vi har fået lov til at få denne opskrift med persillerod og linser
Persillerod er en lækker grøntsag og lidt en kloning mellem en gulerod og selleri og persille. Den er også mega sund. Og sætter du den sammen med puylinser, får du en super nærende og smagfuld vegetarisk ret.

Opskriften er til 4 personer
Ingredienser300 g persillerødder
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
200 g kogte grønne puylinser
1 bundt mynte
50 g cashewnødder
1/2 dl soja
Dressing1 usprøjtet citron
1 spsk tahin
4 spsk vand
2 spsk sesamolie

Sådan gør du
Skræl persillerødderne og skær dem i små tern. Pil løg og hvidløg, og skær dem ligeledes i små tern.
Opvarm olivenolien på en pande. Svits løg og hvidløg, og kom persillerodsternene på panden.
Steg, til de får en gylden farve.
Skyl linserne og kog dem møre i letsaltet vand i 20-25 minutter.
Hæld vandet fra de kogte linser, tilsæt dem på panden og vend dem i persillerodsblandingen.
Tag panden af varmen.
Skyl citronen og riv skallen fint. Rør tahin sammen med citronsaft og vand.
Tilsæt citronskal og sesamolie. Rør det sammen til en dressing.
Vend dressingen med persillerod og linser. Kom det hele i en skål.
Skyl og hak mynten, og bland den i skålen.
Kom cashewnødder og soja på en ren pande.
Kog, til sojaen har lagt sig om nødderne og ellers er fordampet. Afkøl nødderne og hak dem groft.
Drys de hakkede sojacashewnødder over retten.
Velbekomme …
Sådan ser bogen ud:
Læs også: