
Opskrift: Arme riddere med kanelstegte pærer
Vil du prøve en anderledes morgenmad til hverdag eller weekend? Så prøv denne, hvor du blot skal bruge nogle få simple ingredienser, men smagen er stadig ligeså god, og så er det fokus på madspild
Kogebogsforfatter Ditte Ingemanns nye bog, ‘Grønt i front i klimakøkkenet’, er bogen, der inspirerer dig til spændende hverdagsopskrifter med fokus på at gå mere klimavenligt i køkkenet. Foruden opskrifter på forskellige retter, indeholder hver opskrift også tips og tricks til, hvordan du bruger dine råvarer med god samvittighed uden det store madspild.
Bogen indeholder ikke løftede pegefingre, men simple, veldokumenterede klimaråd i forbindelse med madlavning, der er udarbejdet i samarbejde med Coops mangeårige arbejde med kost og bæredygtighed. Concito, der er Danmarks største tænketank og eksperter i klima, har ligeledes bidraget til bogen. Kogebogen indeholder i stedet vigtige tommelfingerregler, som du kan få gavn af i forbindelse med din madlavning.
Til denne opskrift behøver du ikke mere end gammelt brød, mælk, æg, sukker og en varm pande til at lave denne geniale resteopskrift, som kan bruges til brunch, som dessert, eller hvis morgenmaden skal være lidt ekstra lækker.

Det skal du bruge
Opskriften er til 4 personer
Ingredienser
8 skiver lyst brød, gerne daggammelt
2 æg
1 dl mælk
1 spsk sukker
1 tsk stødt kardemomme
Et nip salt
Olie eller smør til stegning
1 portion kanelstegte pærer
Sådan gør du:
1. Pisk æg, mælk, sukker, kardemomme og salt sammen i en skål. Dyp brødskiverne i æggeblandingen på begge sider, helt kort, så de ikke bliver for bløde. Husk alt slags brød kan bruges. Også noget med lidt kerner i.
2. Steg brødskiverne på begge sider på en pande ved middelvarme i en smule olie eller smør i cirka to minutter på hver side, til de er gyldne og sprøde.
3. Serveres varme med kanelstegte pærer eller frisk frugt og bær, yoghurt og en smule god ahornsirup.

Opskrift på kanelstegte pærer
Sådan gør du:
1. Behold skralden på og vask pærerne.
2. Skær dem i tynde både.
3. Steg dem i olien på en pande ved middelvarme til de begynder at blive bløde og møre.
4. Tilsæt kardemomme og kanel og lad dem stege et par minutter mere.
5. Servér dem sammen med de arme riddere og drys eventuelt lidt flormelis over (mest for synets skyld).
Ingredienser
2 modne pærer
2 spsk olie
1/2 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødt kanel

Sådan ser bogen ud:
Læs også:
Opskrift: Klar suppe med pasta