Læs også:

Close
usa, flag, (foto: Unsplash)

NEWS: Valg i USA: Hvordan er følelserne omkring Joe Biden og Donald Trump?

Nyheder  | 

Valg i USA: Hvordan er følelserne omkring Joe Biden og Donald Trump? · Aftale om forskningspenge er et pletskud · Forsvaret indfører delebilsløsning · Johnny Depp har tabt hustruvoldssag mod The Sun · Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for september 2020 · Dagens billede: Copenhagenbycosedis tager smukke billeder af København fra toppen

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Valg i USA: Hvordan er følelserne omkring Joe Biden og Donald Trump?

Det amerikanske præsidentvalg er lige om hjørnet. En undersøgelse foretaget af NayaDaya, YouGov og Statista afslører, at otte ud af 10 amerikanske vælgere er følelsesmæssigt enten på Donald Trump eller Joe Bidens side. En femtedel er hverken på den ene eller den anden side og kan stadig nå at blive påvirket.

To identiske meningsmålinger fra september og oktober viste ikke tegn på de store ændringer i forhold til Trumps genvalg eller valget af Biden. I begge undersøgelser var afsky den største følelse overfor Trump og lettelse i tilfælde af, at Biden blev valgt.

Det er især i de nordøstlige dele, at Joe Biden er populær. Her var der 55 procent, der udtrykte positive følelser overfor Biden, hvorimod kun 32 procent var positive overfor Trumps genvalg. Trump er mere populær i sydstaterne, hvor 41 procent ville være positive for hans genvalg, men Biden fører stadig med 47 procent der.

Konklusionen af meningsmålingerne viser, at det kan blive svært for Trump at indhente Biden i forhold til vælgernes engagement og positivitet overfor hans genvalg.

Firmaet NayaDaya der har leveret tallene, konkluderer på baggrund af deres analyser, at 45 procent af de amerikanske vælgere er positive overfor Biden, hvorimod 31 procent er positive i forhold til, at Trump bliver genvalgt.

En anden undersøgelse også foretaget af NayaDaya, YouGov og Statista, har samtidigt vist, at de amerikanske vælgere favoriserer enten Trump eller Biden på baggrund af deres egen økonomiske situation.

Overordnet set var der tre følelser, der var mest i fokus i undersøgelsen. Det var enten tilfredshed, frygt eller skuffelse. Især mennesker med økonomiske problemer favoriserer valget af Joe Biden, og er nervøse for deres økonomiske situation, hvis Trump bliver genvalgt.

usa, flag, (foto: Unsplash)
Præsidentvalget i USA er lige om hjørnet. (Foto: Unsplash)

Læs også: Første debat mellem Donald Trump og Joe Biden endte som forventet – i kaos

Aftale om forskningspenge er et pletskud

Regeringen og Folketingets partier er i de årlige forhandlinger om forskningsreserven samt yderligere forskningsmidler nået til enighed om fordelingen af 3,1 milliarder kroner. Det ligner med Dansk Industris (DI) øjne et pletskud i forhold til erhvervslivets ønsker inden for mere grøn og mere teknisk forskning og udvikling.

– Det her er en rigtig god aftale. Der er klart fokus på grøn forskning og innovation og på at styrke vores teknologi inden for life science, teknisk forskning og innovation, forklarer underdirektør Mette Fjord Sørensen, DI.

Især Danmarks innovationsfond får en stor rolle i at understøtte udviklingen af ny teknologi og løsninger inden for det grønne område. Fonden skal samlet udmønte 1,2 milliarder kr. til det grønne område.

DI hæfter sig også ved, at aftalen rummer penge til at fremme diversiteten i forskningsverden.

– Regeringen og størstedelen af Folketingets partier har blandt andet styrket Inge Lehmann forskertalentprogrammet, som har fokus på at fremme en mere ligelig kønssammensætning i forskningsmiljøerne. Særligt når kvindelige professorer på de danske universiteter kun udgør 23 procent. Det er vigtigt, at vi får alle talenter i spil, udtaler Mette Fjord Sørensen.

Det offentlige forskningsbudget for 2021 er på 24,2 milliarder kroner svarende til 1,03 procent af BNP og forhandlingerne om finansloven ventes at starte meget snart.

di, københavn (Foto: PR)
Ny aftale om forskningspenge. (Foto: PR)

Læs også: Lindex udvider mangeårig opbakning til brystkræftsforskning til Danmark

Forsvaret indfører delebilsløsning

Forsvaret vil i et nyt tiltag indføre en delebilsløsning, der skal sikre grønnere drift og en mere optimal udnyttelse af deres i alt 2.000 delebiler. Forsvaret har valgt Fleet Completes flådestyringsløsning til administration af deres delebiler.

Puljen af ​​delebiler består af almindelige biler, minibusser og anden servicetransport, der bruges af Forsvarets personale over hele Danmark. Alle Forsvarets ansatte vil kunne foretage en reservation via et online system. Herefter vil det foreslå det bedst egnede og tilgængelige køretøj og vise, hvor det holder parkeret på et online kort. Ved ankomst til bilen kan medarbejderen scanne sig ind med sit personalekort, hvilket minimerer brugen af nøgler til op- og aflåsning.

Brugen af delebiler er et effektivt middel til at reducere organisationens driftsomkostninger og sikre optimal udnyttelse af køretøjerne. Administratorerne får fuldt overblik over, hvilke køretøjer der køres hvor, hvor ofte og af hvem.

Brugsrapporter leverer data om, hvorvidt køretøjer er placeret på det bedste sted i henhold til medarbejdernes behov, deres udnyttelsesgrad og om antallet er optimalt.

Yderligere rapportering om vedligeholdelse og kørselsadfærd giver indsigt i personalets sikkerhed og adfærd på vejen. Med en mere effektiv fordeling og anvendelse af ressourcer kører flåden færre kilometer, bruger mindre brændstof og sænker CO2-udledningen. Og bidrager samtidigt til en grønnere og mere omkostningseffektiv drift.

delebil, forsvaret, bil, app (Foto: PR)
Nyt tiltag i Forsvaret om delebiler. (Foto: PR)

Læs også: Kvinder bruger biler og musik til at fikse humøret

Johnny Depp har tabt hustruvoldssag mod The Sun

Den 57-årige skuespiller havde lagt sag an mod den britiske tabloidavis The Sun, men tabte i går retssagen i London. Johnny Depp havde lagt sag an mod The Sun for bagvaskelse efter, at avisen havde skrevet, at han var skyldig i hustruvold. Skriver Tv2 Nyhederne.

Sagen drejer sig om en artikel i 2018, hvor The Sun skrev, at Depp havde begået vold mod sin ekskone, den 34-årige skuespiller Amber Heard.

I retten i London i sommers afviste Johnny Depp anklagerne om vold og psykiske problemer, men erkendte at have udvist ‘destruktiv adfærd’.

Hans tidligere kone Amber Heard har anklaget sin eksmand for at have mishandlet hende og har sammenlignet ham med den dømte overgrebsmand Harvey Weinstein. Under retssagen nævnte hun, at hun flere gange var blevet udsat for vold i løbet af deres 15 måneder lange ægteskab.

Depps forsvarer har omtalt Amber Heard som en løgner, der har opdigtet historierne.

Læs også: Det vidste du ikke om Britney Spears

Beskæftigelsesministerens kommentar til ledighedstallet for september 2020

De officielle ledighedstal fra Danmarks Statistik viser et lille fald i ledigheden på 1.400 fuldtidspersoner i september 2020. Dermed er ledigheden på 136.300 fuldtidspersoner svarende til 4,8 procent af arbejdsstyrken. I august lå ledigheden på 4,9 procent.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard har i den sammenhæng udtalt:

– Det er positivt, at ledigheden fortsætter med at falde. I september stod 1.400 færre uden job. Kombineret med en stigende beskæftigelse og mange nyopslåede stillinger viser arbejdsmarkedet sunde tegn på trods af den alvorlige situation, hvor tusindvis af danskere har mistet deres arbejde.

Og han fortsætter:

– Midt i september trådte den nye aftale om arbejdsfordeling i kraft, hvor virksomheder kan dele arbejdet ud på flere medarbejdere og på den måde mindske antallet af fyringer.

Han kommenterede også, at de nye restriktioner formentlig vil betyde, at der er færre positive tanker på arbejdsmarkedet. For at holde hjulene i gang har over 2 millioner danskere gjort brug af at få udbetalt de indefrosne feriepenge, der især har haft betydning for en stigende omsætning i detailbranchen. Peter Hummelgaard håber at mange af pengene også vil blive brug til at støtte lokal samfundet.

–  Der er også afsat 60 millioner kroner til opkvalificering af ledige i 2021, heraf 20 millioner kroner til finansiering for certificering af piloter og flyveledere, som har mistet jobbet siden 11. marts i år. Regeringen afviser ikke flere tiltag for at styre os gennem denne nye opblomstring af corona.

ledighed, corona, computer (Foto: Unsplash)
Nye ledighedstal fra Danmarks Statistik viser et lille fald. (Foto: Unsplash)

Læs også: 6 gratis online kurser, der styrker din jobsøgning

Dagens billede: Copenhagenbycosedis tager smukke billeder af København fra toppen

· Mere fra samme kategori ·