Læs også:

Close
jul, blå kors (Foto: PR)

NEWS: Blå Kors åbner for ansøgninger om julehjælp

Nyheder  | 

Blå Kors åbner for ansøgninger om julehjælp · Skuespiller Sean Connery er død · Aftale om klimavenlig varme til danskerne · Danmarks Statistik: Pandemien har sat skub i ældres nethandel · Ny radiokanal vil kun spille julemusik · Regeringen vil indføre to kødfrie dage i kantiner · Dagens billede: Kæmpe græskar i Tivoli blev forvandlet til sjove ansigter

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Blå Kors åbner for ansøgninger om julehjælp

Sidste år modtog den sociale hjælpeorganisation Blå Kors rekordmange ansøgninger om julehjælp fra trængte familier. Igen i år er der blevet åbnet for ansøgninger til dette års julehjælp og forventningen er, at der i år formentlig vil være rigtig mange ansøgere.

Julen kan være en svær tid for familier, som i forvejen er pressede økonomisk. Blå Kors er en social hjælpeorganisation, der hjælper udsatte børn, unge og voksne. I 2019 søgte knap 7.200 familier om julehjælp. Der var næsten 1.000 flere ansøgere end året før og dermed det højeste antal nogensinde.

I fredags åbnende Blå Kors for ansøgninger om julehjælp i 2020, og allerede inden åbningen var der stor interesse på Blå Kors’ hjemmeside. Generalsekretær Christian Bjerre udtaler:

– Det er et år, hvor coronavirus har præget alles hverdag. Og i høj grad hverdagen for mennesker, som har det svært. Derfor er vi spændte på, hvor mange ansøgere, der kommer. Det vil ikke komme bag på os, hvis der også i år vil komme mange ansøgninger.

Julehjælpen er hjælp til mad og julegaver og bliver uddelt til børnefamilier, hvor forældrene er på overførselsindkomst.

– Vi ved, at rigtig mange familier holder øje med i god tid, hvornår de kan søge om julehjælp. Vi håber, at vi kan give julehjælp til mange familier, forklarer Christian Bjerre.

Pengene til Blå Kors’ julehjælp kommer fra staten, virksomheder, fonde og private bidrag. Man kan støtte og ansøge om Blå Kors’ julehjælp på deres hjemmeside.

Ansøgningsfristen er den 26. november 2020.

jul, blå kors (Foto: PR)
Blå Kors har åbnet for julehjælp. (Foto: PR)

Læs også: Psykolog udtaler: Forventningspresset på julegaverne er højere end nogensinde

Skuespiller Sean Connery er død

Han var blandet andet kendt for sine roller som James Bond og havde rollen i syv Agent 007 film. Han var også den første til at tage rollen som Bond på storskærm. Han har en flot skuespilkarriere bag sig og vandt både en Oscar og tre Golden Globes i sin karriere. Han døde i weekenden 90 år gammel.

Læs også: Filmanmeldelse: Madklubben

Aftale om klimavenlig varme til danskerne

Regeringen og partierne bag klimaaftalen har indgået aftale om udmøntningen af 2,3 mia. kroner til udfasning af olie- og gasfyr og udrulning af fjernvarme og varmepumper. Den samlede indsats til udfasning af olie- og gasfyr forventes at reducere CO2-udledningerne med 700.000 ton i 2030. Skriver Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet.

Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Radikale, SF, Enhedslisten, Konservative, Liberal Alliance og Alternativet har indgået en aftale om fire forskellige støttepuljer til fremtidens grønne varmeløsninger, der skal hjælpe med at udbrede klimavenlige varme.

Klimaminister Dan Jørgensen forklarer:

– Nu bliver det lettere og billigere for danskerne at skifte fra sort til grøn varme. Olie- og gasfyr skal skiftes ud med varmepumper, der kører på grøn strøm og flere skal på fjernvarmenettet. Jeg vil gerne takke partierne for gode og konstruktive forhandlinger. Vi har lavet en god aftale, der gør en reel forskel for klimaet.

Det har været centralt for parterne at finde en god balance mellem støtten til fjernvarme og de individuelle varmeløsninger som eksempelvis varmepumper. Det skal bidrage til at sikre, at der udrulles fjernvarme i de områder, hvor fjernvarme er den hensigtsmæssige løsning, og der skiftes til varmepumper i områder, hvor varmepumper er det oplagte alternativ til olie- eller gasfyret.

Med den samlede indsats til udfasning af olie- og gasfyr og forventet udvikling forventes det, at der vil være udskiftet ca. 60-70.000 oliefyr og cirka 120.000-170.000 gasfyr i 2030.

radiator, varme (Foto: Unsplash)
Ny aftale om mere klimavenlig varme på plads. (Foto: Unsplash)

Læs også: Plan over rengøring – sådan får du et sundt (og rent) indeklima

Danmarks Statistik: Pandemien har sat skub i ældres nethandel

Nethandel har i mange år været populært blandt en bred del af befolkningen, men der er kommet endnu en stigning i forbindelse med udbruddet af coronavirus, og det har også sat skub i den ældre generations shoppevaner. Viser tal fra Danmarks Statistik.

Rekordmange danskere hiver varer ned fra de virtuelle hylder i danske og udenlandske webshops.

Således svarer 79 procent af alle danskere mellem 16 og 74 år, at de har handlet på nettet inden for de seneste tre måneder, svarende til rundt regnet 3,4 millioner nethandlende personer. Dette er 7 procent flere end i 2019, hvor 3,2 millioner handlede på nettet.

Agnes Tassy fra Danmarks Statistik forklarer:

– Antallet af danskere, som handler via nettet har taget et markant spring opad i 2020. Mellem 2019 og 2020 var der kommet 220.000 nye internethandlende, hvilket er det største antal nye internethandlende siden 2007. Noget tyder altså på, at COVID-19 i den grad har pustet til et allerede ret mættet marked.

Især den ældre del af befolkningen har taget nethandlen til sig. Blandt de 70-74 årige er antallet af personer, der handler på nettet steget med 16 procent, hvilket er den højeste relative vækst set i alle aldersgrupper.

Især tøj og sko har været prioriteret højt i de nethandlende danskeres digitale indkøbskurve. Således købte 51 procent af befolkningen mellem 16-74 år tøj eller sko på nettet i månederne mellem januar og maj 2020.

Fastfood og færdiglavet mad fra restauranter lå på andenpladsen, hvor 40 procent af alle danskere mellem 16-74 år købte og bestilte dette online via nettet mellem januar og maj 2020. Hvilket formentlig hænger sammen med den tid, vi alle var i lock-down.

ældre. herre, mand, iphone Foto: Unsplash)
Flere ældre har benyttet sig af nethandel under corona. (Foto: Unsplash)

Læs også: #Ensomhed2020: Spot en ældre ensom person og gør noget

Ny radiokanal vil kun spille julemusik

Det er snart tid til at skråle med på alle klassikerne og alle de nye julesange. En ny radiokanal ved navn ‘Heart Xmas’ er gået i luften, og allerede nu kan du lytte til alle julesangene – for det er det eneste, der bliver spillet på denne engelske radiokanal.

Du kan lytte til det lige her. 

jul, sne Foto: Unsplash)
Man kan allerede høre ‘Driving home for Christmas’ spille i baggrunden. (Foto: Unsplash)

Læs også: Her er julefilmene og serierne, vi glæder os til at se i år

Regeringen vil indføre to kødfrie dage i kantiner

I sidste uge fremlagde regeringen en række nye tiltag, der blandt andet lød på to kødfrie dage i statens medarbejderkantiner. Skriver Tv 2 Nyhederne. Finansminister Nicolai Wammen forklarer:

– Vi køber jo ind for rigtig, rigtig mange milliarder om året, og det skal gøres grønnere, så vi kan passe på vores klima og være gode ved vores natur. Derfor laver vi nu en ny indkøbspolitik, hvor vi får et langt større grønt fokus.

Statens forbrug udgør i dag 380 milliarder kroner, og belaster ifølge Finansministeriet klimaet med 12 millioner tons CO2 om året. Heraf bliver 4 millioner tons udledt i Danmark og 8 millioner tons udenfor Danmark. Forslaget om de to kødløse dage skal være med til at bringe dét tal ned.

Kravet skal dog kun gælde statens medarbejderkantiner. Det er derfor ikke meningen, at samme model skal gøre sig gældende i kommuner og regioner.

–Kød er noget af det, der har et stort klimaaftryk, og det er en af de måder, vi kan bidrage til, at der udledes mindre CO2. Men derudover er vi også meget opmærksomme på både økologi og madspild, understreger Nicolai Wammen.

Det er ambitionen, at det skal reduceres markant frem mod 2030 årligt. Planen er at sætte et konkret reduktionsmål for det offentlige indkøb næste år.

salat, vegetar (Foto: Unsplash)
Nyt forslag om kødfrie dage skal diskuteres mellem regeringen og de andre partier. (Foto: Unsplash)

Læs også: Efterårsmad: Veggieburger med græskar

Dagens billede: Kæmpe græskar i Tivoli blev forvandlet til sjove ansigter

· Mere fra samme kategori ·