Læs også:

Close
citronsmåkager småkager louisa lorang (Foto: Anders Schönnemann)

Lav Louisa Lorangs citronsmåkager med birkes

Mad  | 

Småkager smager så lækkert. Og så er det faktisk ikke særlig svært at lave dem. Det svære ligger i ikke at gå amok og spise dem alle. Her får en opskrift på citronsmåkager med birkes fra Louisa Lorangs bog ‘Småkager’

De små syrlige småkager minder lidt om finskbrød, men med en frisk og fin smag af citron.

Der bliver cirka 35 styk af denne portion.

citronsmåkager småkager louisa lorang (Foto: Anders Schönnemann)
At komme citronsaft og skal i småkager giver dem en friskhed. (Foto: Anders Schönnemann)

Det skal du bruge

Dejen
250 g smør
375 g hvedemel
175 g sukker
korn af ½ vaniljestang
2 spsk. birkes
1-1½ spsk. økologisk citronskal
2-3 spsk. citronsaft
Topping
1 æg
2 spsk. citronsaft
1-2 dl perlesukker

Sådan gør du

Smuldr smørret i melet, tilsæt sukker, vaniljekorn og birkes, og saml dejen.

Kør gerne det hele kort i en foodprocessor.

Stil dejen køligt i 15 minutter.

Rul dejen i kugler på størrelse med 2-kroner, og tryk dem let flade med en gaffel.

Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.

Topping: Pisk æg og citronsaft sammen, og pensl kagerne med æggestrygelsen.

Drys dem straks med perlesukker. Bag kagerne i ovnen i 10-12 minutter, og lad dem køle helt af på bagepladen.

citron citroner frugt citrus (Foto: Unsplash)
Citron er godt – også i småkager … (Foto: Unsplash)

TIP. Småkagerne holder sig i ugevis i en kagedåse, køligt og mørkt. Altså hvis du ikke når at spise dem inden …

 

Sådan ser bogen ud:

bog louisa lorang småkager

 

Læs også:

Fem gode bøger 

fem på stribe - bog bøger boganmeldese (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·