
Lav Louisa Lorangs citronsmåkager med birkes
Småkager smager så lækkert. Og så er det faktisk ikke særlig svært at lave dem. Det svære ligger i ikke at gå amok og spise dem alle. Her får en opskrift på citronsmåkager med birkes fra Louisa Lorangs bog ‘Småkager’
De små syrlige småkager minder lidt om finskbrød, men med en frisk og fin smag af citron.
Der bliver cirka 35 styk af denne portion.

Det skal du bruge
Dejen
250 g smør
375 g hvedemel
175 g sukker
korn af ½ vaniljestang
2 spsk. birkes
1-1½ spsk. økologisk citronskal
2-3 spsk. citronsaft
Topping
1 æg
2 spsk. citronsaft
1-2 dl perlesukker
Sådan gør du
Smuldr smørret i melet, tilsæt sukker, vaniljekorn og birkes, og saml dejen.
Kør gerne det hele kort i en foodprocessor.
Stil dejen køligt i 15 minutter.
Rul dejen i kugler på størrelse med 2-kroner, og tryk dem let flade med en gaffel.
Fordel dem på en bageplade med bagepapir. Tænd ovnen på 185 grader varmluft.
Topping: Pisk æg og citronsaft sammen, og pensl kagerne med æggestrygelsen.
Drys dem straks med perlesukker. Bag kagerne i ovnen i 10-12 minutter, og lad dem køle helt af på bagepladen.

TIP. Småkagerne holder sig i ugevis i en kagedåse, køligt og mørkt. Altså hvis du ikke når at spise dem inden …
Sådan ser bogen ud:
Læs også: