Læs også:

Close
underbukser, undertøj (Foto: Unsplash)

Hvor mange genbruger egentlig deres undertøj?

Underholdning  | 

Nogen kan slet ikke forestille sig at genbruge deres undertøj i et par dage, mens andre synes, det er okay at tage de samme par underbukser og trusser på et par dage i streg. Ja, renlighed må vist siges at være en meget individuel ting

En undersøgelse lavet af den engelske hjemmeside Onbuy.com satte sig for at undersøge, hvor ofte folk egentlig genbruger deres undertøj, før de vasker det. De stillede i alt 2.790 mænd og kvinder spørgsmålet: “How many times do you wear underwear before washing it?”. Og det kan roligt siges, at der kom nogle ret interessante sandheder på bordet.

undertøj, underbukser (Foto: Unsplash)
Friskvasket og luftet undertøj er rart for mange. (Foto: Unsplash)

Hvor tit bliver underhakkerne og trusserne vasket?

Det viste sig nemlig, at 64 procent mænd og 68 procent kvinder havde deres undertøj på én gang, før det vaskede det. Det viste sig også, at 1 ud af 20 mænd genbruger deres underbukser mere end fem gange, før de smider dem til vask, og at 7 procent af kvinderne gjorde det samme.

18 procent af kvinderne og 22 procent af mændene afslørede, at de genbruger deres undertøj to gange, før de vasker det. Der var også nogle, der valgte en anden metode og vendte vrangsiden ud af i stedet for at vaske.

Her var det 76 procent mænd og 69 procent kvinder, der gjorde dette, mens 31 procent kvinder og 24 procent mænd vælger at bruge den samme side flere dage i streg.

vaskemaskine (Foto: Unsplash)
Hvornår skal de beskidte underbukser til vask? (Foto: Unsplash)

Hvornår er underhylerne beskidte?

I undersøgelsen fandt man også ud af, hvordan mænd og kvinder beslutter, at deres undertøj er beskidt. Her viste det sig, at 25 procent mænd og 20 procent kvinder beslutter at genbruge undertøjet, hvis det ikke lugter. Det viste sig også, at 29 procent mænd og 30 procent kvinder genbruger, hvis de ikke kan se, de er beskidte.

Sandheden om sokker
23 % mænd og 17 % kvinder genbruger deres
sokker flere gange inden vask.

I undersøgelsen blev deltagerne informeret om, at beskidt undertøj kan føre til øget lugt og sved, dog var stadig 12 procent mænd og 10 procent af kvinderne upåvirket af dette. Det blev også beskrevet, at uvasket undertøj på sigt kan give infektioner, men 3 procent kvinder og 6 procent mænd var ikke bekymret eller påvirket af denne information.

Det viste sig, at 13 procent mænd og 4 procent kvinder beholder deres gamle undertøj i mere end tre år for at være sikker på, at det var pengene værd, og de fik noget for pengene.

sæbe, vand, ren (Foto: Unsplash)
Sæbe og vand skal der til eller kan vrangen bare vendes ud af? (Foto: Unsplash)

Kan jeg lige låne et par trusser?

Kvinder er mere tilbøjelige til at låne understøj fra andre end mænd. 6 ud af 10 svarende til 61 procent af kvinderne indrømmede, at de havde lånt undertøj fra deres veninder. Mens 1 ud af 2 mænd indrømmede at have gjort dette.

Når det kommer til at låne undertøj af deres partner, har 39 procent kvinder gjort dette, mens 14 procent mænd har lånt undertøj af partneren.

Sandheden om arbejdstøj
82 % mænd og 75 % kvinder har deres ‘work outfits’ på mere
end én gang, før de vasker det.

Når det kommer til at vaske bh’en, er det anbefalet, at man vasker den efter, man har brugt den to gange eller mere. Blandt andet fordi, det kan ødelægge bøjlerne at vaske for dem for meget. Dog vasker 7 procent af kvinderne i undersøgelsen, den efter hvert brug. Størstedelen af kvinderne (76 procent), vaskede deres bh efter de havde haft den på tre til fem gange.

underbukser, undertøj (Foto: Unsplash)
‘Skaaaat, kan jeg ikke låne dine Puma bokseshorts i dag?. (Foto: Unsplash)

Kilde: Undersøgelse og data. 

Læs også: 

SEX: Hvem er mest ‘beskidt’ efter?

sex, frugter, seksuelt (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·