Læs også:

Close
pige julegave gave jul (Foto: Unsplash)

Gaver: De sjove, de barnelige, de små og de skøre

Underholdning  | 

Det er gavetid – og gaver skal købes. Store som små. Men ofte ender man med at købe noget lidt for hurtigt, for tiden er knap. Men med lidt hjælp her kan du give gaver, der nok skal vække glæde

Er det til en pakkeleg – værtindegave – adventsgave – gave til din søsters 4-årige datter eller måske bare inspiration til noget du selv kan ønske dig. Her er de lidt anderledes gaveønsker …

jul gingerbread gingerbreadman juletræ julepynt (Foto: Unsplash)
Kom i jule(gave)humør med vores fine små gaver … (Foto: Unsplash)

I den gode sags tjeneste

En rigtig god og meningsfuld pakkekalender – køb den til dig selv og få din veninde med også – så kan I hygge jer med gode oplevelser gennem hele december. Pakkekalderen indeholder nemlig små gavebeviser til forskellige steder  rundt omkring i din by. Alt er betalt, når du har købt kalenderen, og så er det bare at nyde alle oplevelserne. Du støtter samtidigt et godt formål, pengene går nemlig til Mødrehjælpen.

københavner kalender

Pakkekalender med gavebeviser til mange forskellige byer, 200 kr., fra bykalender.dk

Sjov julepynt

De koster ingenting – er sjove og kan både pynte på et juletræ – et bord eller i et vindue. Denne lækre croissant (ikke spiselig) er fra Flying Tiger.

julekugle croissant flying tiger

Julekugle som en croissant fra Flying Tiger, 10 kr., fås i Flying Tiger butikkerne

Julesweater

Gå bare all-in i år. Vi skal jo alligevel være hjemme det meste af tiden. Denne cute sweater er fra H&M og er med fine pailletter.

sweater julesweater

H&M julesweater, 179 kr, hm.com/dk

Grav en dinosauer ud

Den er hyggelig og tager tid, for du skal selv grave dinosauren ud … Perfekt at give til små og store barnlige sjæle, der skal hygge …

dinosauer flying tiger

Dinosauer, 50 kr, fås i Flying Tiger butikkerne

Tove Janssons Mumitrolde bog

Hvem elsker ikke Mumitroldene – og fine vintre – og her endda sammen. Måske du kender en lille eller stor, der ville elske denne fine bog.  Det er en flot gavebog, der indeholder ni historier om livet i Mumidalen, hvor vi møder Mumitrolden, Lille My, Snorkfrøkenen, Mumrikken og alle de andre skønne væsner, der bor i Tove Janssons fantastiske univers.

mumitroldene tove jansson carlsen jul

 

Mumitroldene julebog, 169,95 kr., saxo.com

Candy cane blyant

Den er sjov og sød, og så kan du bruge den både til at pynte gaver med, give i en pakkekalender eller måske i et af de mange pakkelegspil, vi spiller. Den er fra Flying Tiger.

candy cane blyant flying tiger

Candy cane blyant, 10 kr., fås i Flying Tiger butikkerne

Søde sager

De smager absurd godt – de er pæne – og der er hele to æsker i den (også) fine gaveæske fra Wally and Whiz. Kunne være mandelgaven eller værtindegaven.

wally whiz vingummi

Wally and Whiz vingummiæske, 119 kr., illumsbolighus.dk

DIY nissehygge

Hos Stof & Stil har de de her to skønne filt julemænd på julekugler med ‘Ho! Ho!’, ‘Noel”‘- eller lige det, du har lyst til at skrive. Kittet indeholder alle de materialer, du skal bruge til projektet: 100% kartet uld i fire farver, seks styropor-æg, filtnål og -holder, guldtråd, velourbånd og en nem guide til hvordan du gør. Ophængene er oplagte at bruge som pynt på juletræet, som juleophæng eller måske som pynt på julebordet. Eller som lille værtindegave.

OBS: Ud over kittet skal du bruge en limpistol og en synål.­

stof og stil filt diy nisse

Nisser fra Stof & Stil, 49 kr., stofogstil.dk

Spil banko

Det er hyggeligt – det er old school – men det er en god måde at være sammen på. Og måske det kan afløse de små pakkelege. Det her er ret fint og fra Flying Tiger.

banko flying tiger

Bankospil fra Flying Tiger, 50 kr., fås i Flying Tiger butikkerne

Få flotte julenegle

Når der rigtig skal jules, skal det være fra top til tå. Køb en æske med seks forskellige glimtende og glitrende neglelakker og lakér dine negle enten i en farve eller mix dem for et mere festligt look til juledagene.

 

neglelak, depend

Gaveæske med neglelak fra Depend, 149,95 kr. fås i Matas, matas.dk

En smuk hjemmelavet oplevelse

Hvis du ikke ved, hvad du skal give din mor, søster eller veninde er en oplevelse altid en god idé. Hos Smykbar kan I lave hjemmelavede smykker sammen, mens I nyder lækkerier fra caféen. I kan både komme ind og lave armbånd, ankelkæder og halskæder, men også tilmelde jer en workshop hvor I bliver guidet. Du kan få lavet et gavekort på deres hjemmeside. En gave der med sikkerhed skaber glæde sammen og som giver et evigt minde.

smykker, smykbar

Lav dine egne smykker hos Smykbar, pris efter produkt, smykbar.dk

En varm gave til din pelsede ven

De små firbenet skal da heller ikke snydes. Måske har du selv en hund, eller så kender du en, der helt sikkert vil blive glad for en varm, strikket sweater. Om ikke andet så kan de da kun se søde ud på årets julebillede i denne julesweater.

hund, sweater

Strikker hundesweater fra H&M, 99 kr., hm.com/dk

Fineste puslerier

Det er ikke alene pænt – det er også den perfekte lille gave at give. Det hedder ‘GIRL & BIRD – mini puzzle og er fra danske Vissevasse og har 31 brikker. Alle kan lave det … Også gerne sammen.

vissevasse puslespil

Minipuslespil fra Vissevasse, 59 kr., vissevasse.dk

Gaven til glæde og gavn for klimaet

Denne gave er god som pakkekalendergave, til ‘slå-seksere’ eller mandelgaven. Du støtter et godt formål, bidrager til en bedre natur og skaber glæde blandt børn og ældre. Vær med til at plante træer rundt omkring i Danmark ved at støtte med en månedligt beløb, du selv vælger.

plant et træ

Plant et træ, pris efter hvad du vil bidrage med, plantettræ.dk

Læs også:

Læsernes største jule-fuck ups

Læsernes pinlige julehistorier. (Foto: All Over)

 

· Mere fra samme kategori ·