Læs også:

Close
ikonmakeup bog nina larsen

Få gode råd af makeupartist Nina Larsen

Skønhed  | 

Makeupartist Nina Larsen’s navn er måske ikke som navn så kendt. Men hun er faktisk en af Danmarks absolut dygtigste og mest driftige makeupartister. Vi har fået en snak med hende om både hendes bog Ikonmakeup og det at lægge makeup

Nina Larsen er en af dem, man måske ikke kender af navn – men vi kender til gengæld hendes makeuplooks – for hun lægger igen og igen makeup på blandt andre Sarah Grünewald, Sofie Linde og Aura. Nu er Nina også kommet med den fineste makeupbog, hvor hun viser trin-for-trin, hvordan du selv kan lægge de kendtes makeup.

En af de ting Nina er utrolig god til er at lave looks, der ser naturlige ud, og som på alle måder blot fremhæver det smukkeste i de i forvejen smukke personer. Men det er også looks, som vi andre nemt kan efterligne, uden at være lige så dygtige som Nina, og dermed få et look, der gør noget godt for os.

nina larsen (Foto: Sarah Hesselbo)
Du kender måske ikke Nina Larsen, men du kender helt sikkert dem, hun lægger makeup på. (Foto: Sarah Hesselbo)

Nina Larsen er en af Danmarks mest profilerede hår- og makeupartister og har blandt andet arbejdet på både X Factor og Vild med Dans, hvor hun uge efter uge kreerer overraskende, kreative og farverige looks. Så når du hver fredag ser på Sarah Grünewald og synes, hun er mega smuk, så er (noget af det) Nina’s skyld.

ikonmakeup bog nina larsen
Smuk bog med Danmarks dygtigste hår- og makeupartist Nina Larsen. (Bogforside)

I bogen Ikonmakeup lærer Nina dig at lægge professionel makeup – men som du også kan gøre kunsten efter – og at sætte kunstfærdige frisurer. De overskuelige og forklarende tekster er akkompagneret af smukke billeder med bogens modeller: Sofie Linde, Aura, Sarah Grünewald, Nabiha, Oh Land og Mette Lindberg.

Vi har i fået en snak med Nina Larsen om både bogen og hendes forhold til makeup – også liiiige fået et par fif.

Hvad er du mest stolt over i forhold til bogen?

Det jeg er mest stolt over ved denne bog er det engagement, der er lagt i den fra alle bogens modeller Sofie, Sarah, Nanna, Aura, Mette og Nabiha.

aura nina larse ikonmakeup tom ford (Foto: MY DAILY SPACE)
Nina sværger til Tom Ford, der også er super lækker og ekstravagant. Men derudover holder den også længe, hvilket dem hun lægger makeup har brug for. Til boglanceringen fortalte Aura også om deres lange samarbejde. (Foto: MY DAILY SPACE)

Hvad er det vigtigste makeup produkt, du ikke kan undvære?

Det vigtigste produkt veksler lidt med tiden. Men lige nu vil jeg mene, at det er bryn produkter.

Nina Larsen
* Hun er internationalt anerkendt makeupartist og hårstylist.
* Hun arbejder på de største produktioner verden over.
Nina Larsen
* Hun er blandt andet Sofie Linde og Sarah Grünewalds personlige makeupartist

Hvad er smuk makeup for dig?

Smuk makeup for mig er når jeg får skabt det helt rigtige look som kendetegner og viser, hvem personen er.

aura nina larse ikonmakeup (Foto: MY DAILY SPACE)
Til boglanceringen var Aura også med. Og Nina viste hvordan hun lagde et af Auras looks. (Foto: MY DAILY SPACE)

Kan du give et par gode og nemme fif alle kan bruge?

Det er vigtigt at bruge pensler af god kvalitet, det gør det nemmere at lægge makeuppen. Hold altid makeupprodukter og pensler rene.

Et vigtigt element er at holde huden velplejet, det giver et flot slutresultat. Vær altid opmærksom på, at foundation til ansigtet matcher halsens farve. Hvis du har tendens til hævelser, så læg din primer/øjencreme i køkeskabet for at opnå en kølende effekt.

Fun Fact: Det er meget sjældent man ser Nina lægge en postkasserød læbefarve på sin modeller. Men det ER faktisk sket i dette års udgave af Vild med Dans, at Sarah har haft røde læber.

Hvis man ønsker et frisk look, kan med fordel bruges blush på selve æblekinden. Creme blush giver et naturligt look.

Bryn er med til at skabe karakter til ansigtet, brug tid på at fremhæve brynet og få skabt den helt rigtige form som passer til ansigtet.

Hvad er det største du har oplevet med dit job?

Jeg har haft så mange smukke oplevelser med mit job gennem min karriere. At skrive en bog er en stor oplevelse. Men det største er, hvis jeg kan glæde det menneske, jeg styler.
I Ikonmakeup får du Step by step-guide til makeupartistens bedste looks

Fortæl hvorfor Blachman har lavet forord til din bog?

Blachman og jeg har et stort samarbejde, og jeg er hans makeupartist. Han betyder meget for mig. Da jeg fortalte Blachman, at jeg skulle skrive en bog meldte han med det samme ud, at han ville skrive i bogen. Blachman har faktisk en mening om beauty, for han er æstetiker ud til fingerspidserne.

nina larsen thomas blachman (Foto:Sarah Hesselbo)
Nina Larsen har fulgt Thomas Blachman i mange år. Og han har også lavet forordet til bogen. (Foto:Sarah Hesselbo)

Da jeg læser teksten sammen med Sofie kigger Sofie på mig og siger: “Nina, det her er dit forord”.

Hvad er dine bedste makeup-rutiner?

Jeg går ekstremt meget op i hudpleje, og at huden skal være velplejet. Jeg synes, at makeuppen lægger sig flottere på huden og giver et meget bedre resultat.

Jeg lægger meget vægt på, at huden skal være naturligt sminket, brynene ‘shapet’ og børstet i den rigtige form, samt at mascaraen har defineret øjnene og fremhævet på den helt rigtige måde.

Læs også:

november fund (Kollage: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·