Læs også:

Close
jul juletræ gaver julegaver (Foto: Unsplash)

De bedste julegaveideer til far – mor – kæresten – veninden og mig selv

Underholdning  | 

Snart skal du tænke på gaver – julegaver … Vi har fundet de helt rigtige julegaveideer til både far, mor, kæresten, veninden og dig selv – ikke at forglemme. Kig med her og bliv inspireret

jul juletræ gaver julegaver (Foto: Unsplash)
Få masser af julegaveideer her … (Foto: Unsplash)

Det er en god ide at starte i god tid – det gør det hele mere hyggeligt og forhåbentlig med færre panik- og fejlkøb. Husk det er tanken, der tæller …

Kæresten

Det kræver ofte lidt omtanke at finde de rigtige ting til kæresten. Men de FINDES. Og de behøver ikke koste en formue. De er jo også givet med kærlighed.

Shake it baby – shake it

Det her er også lidt en gave til dig selv. En shaker fra Rosendahl med ønsket om, at der følger masser af lækre strawberry daiquiri med. Er du RIGTIG smar,t laver du en kurv med de ting, der skal bruges til en bestemt drink og printer en opskrift. Så har han ingen undskyldning for ikke at servere drinks for dig.

shaker rosendahl

Rosendahl Grand Cru shaker, 349 kr., salling.dk

Når du vil have ro

Giv ham bogen om og med Casper Christensen, og der er garanteret ro, mens han læser. I ‘Casper’ giver Casper Christensen sammen med Martin Kongstad et sjældent personligt indblik i hans tumultariske liv i offentligheden, hans liv som far og ægtemand og hans rastløse søgen efter mening, der gjorde, at han lagde sit liv radikalt om.

Gennem tre år har Martin haft direkte adgang til komikeren Casper Christensens fortid gennem dagbøger og interviews med hans allernærmeste for at kunne skrive ‘Casper’. En virkelig godt skrevet og interessant bog, som du formentlig også kan få lov til at læse, når kæresten har slugt den.

casper christenen bog

‘Casper’ bogen, 229,95 kr., saxo.com

Skønhedsproduktet som gør ham ekstra lækker

Han køber den måske ikke selv, men når han først begynder at bruge den, vil han nok genkøbe. Denne facewash fra danske Barberians er specielt udviklet til mænd for at pleje, fugte og rense i dybden. Produktets sammensætning med blandt andet agurk, havtorn og solsikkeolie sikrer en effektivt samt skånsomt rens af huden og modvirker udtørring af ansigtet. Produktet er 100% vegansk.

barberians facewash

Barberians facewash, 189 kr., coolshop.dk

Kaffe på den helt rigtige måde

At give en mokkakande er REN kærlighed – og måske med en lille bagtanke, for så bliver der også serveret god kaffe for dig. Denne Bialetti Moka Induktion Antracit er til 6 kopper. Men en rigtig god mokkakande, der laver kaffen, nøjagtig som italienere har opfundet det. Den er på en base af rustfrit stål, så du nu også kan lave ægte italiensk mokka – også på dit induktionkomfur. Basen er i blankt rustfrit stål, mens selve kanden er i antracitgråt aluminium.

mokkakande kaffemaskine espresso

Mokkakande, 295 kr., kaffemekka.dk

Mor

Vi ved det jo godt, en mor bliver glad for næsten hvad som helst, når gaven er fra dig. Om det så er en tegning … Men at finde en fin lille ting, kan varme enhver mors hjerte. 

DIY-kittet

Mange mødre er kreative, og er din mor en af dem, vil hun elske dette DIY kit fra Stof og Stil. Det er den sødeste og ret kreative gave at give, og der medfølger alt, hvad der skal bruges for at hun selv kan lave det fine stofnet. Smart.

stof og stil kit diy (Foto: PR)

DIY task kit, 176,15 kr., stofogstil.dk
Jul og fødselsdag i en
Din mor vil elske den. Og så kan den bruges både til jul og fødselsdage og pynte på en dør eller bordet. Nostalgi på den fineste måde. Der er 10 flag i flagranken Fra Langkilde.
flag flagraanke langkilde
Flagranke fra Langkilde, 299 kr. langkilde-flagfabrik.dk
Det absurd fine sæt

Du får hele to ting for prisen – en lille taske og pung i velour. Det er fra danske VanillaFly. Looket er både yndigt og råt og er et super fint sæt. Du kan eventuelt komme en lille ting i en af dem, hvis du vil give mere.

vanilla fly taske pung

VanillaFly sæt, 219 kr. vanillafly.dk
Bogen der både er gribende og spændende
At give en bog er at give en gave der holder. Tænk på alle de skønne timer, at gavemodtageren er underholdt og hygger sig. Giv din mor en gave og dermed mulighed for at slappe af i godt bogselskab.
‘Hvide blomster’ af Sissel-Jo Gazan er en gribende spændingsroman om en ung piges hemmeligheder, hævntørst og sans for giftige planter.  På Samsø vokser Jenny op i en familie af tatovører. Selv er hun meget optaget af botanik, og det har hun arvet fra sin berømte botaniker-oldefar, som efterlod hende en stor samling af sjældne og giftige planter.

En dag forsvinder en ung pige sporløst på øen, og Jennys kusine og bedste ven Tessa deler en forfærdelig hemmelighed med Jenny, som også har med den forsvundne pige at gøre. Det bliver første gang Jenny ikke kan dele alt med sin mor – men hendes mor har også hemmeligheder for hende, opdager hun.

sissel-jo gazan bog hvide blomster

Sissel-Jo Gazan’s bog ‘Hvide Blomter’, 229,95 kr. saxo.com

Far

Far kan være svær at finde det rigtige til. Men omvendt forlanger han ofte ikke det store – bare god julemad og fred – og en sød datter. Det sidste er nemt klaret.

Et smil på læberne hver dag i 2021 

Daddy vil elske den – og tænke på dig hver dag et blad vendes. Bedre bliver det ikke. Wulffmorgenthalers kalender, der som en god gammel ven, vil tage din far i hånden og guide ham gennem 2021 – og måske ligefrem få din far til at smile.wulffmorgenthaler kalender

Wulffmorgenthaler 2021 kalender, 124,95 kr., saxo.com

Til den lækkersultne (far)nisse

“Må jeg byde” – JA TAK. Det er juleudgaven, og du har råd til den store udgave. CHRISTMAS – BUTTER COOKIE er essensen af jul. En sød kerne af lakrids bliver komplimenteret af karamelliseret hvid chokolade og stykker af knasende smørkaramel. Hele herligheden er hvirvlet ind i sød kanelsukker. Glædelig Jul daddy cool …

johan bülow lakrids slik

Christmas slik fra Johan Bülow, 130 kr., lakridsbybulow.dk

Skål og god jul

Den er ganske fin og meget ‘Peters Jul’-agtig – årets julesnaps dekoreret af Brdr. Price. Den pynter at have stående fremme, og mon ikke farmand så kan hygge sig med en lille en i juledagene …

snaps julesnaps brdr price

Årets julesnaps, 199 kr., vinspecialistenaalborg.dk

Far-satire der holder

Svikmøllen er ikonisk og en af de der julegaver, din far vil elske og hygge sig med i juledagene. Det er årets begivenheder inden for kongehuset, det politiske liv, medieverdenen, kulturlivet og danskernes hverdag, der tages under ret respektløs behandling – på den fede måde.

svikmøllen

Svikmøllen 2021, 99,95 kr., saxo.com

Veninden

Selvom du har mange veninder, behøver du jo ikke være på gaveniveau med alle. Udvælg “de få” og find en lille gave, som du ved, hun bliver glad for. Til jul giver vi gaver til folk, vi holder af. Også veninderne du skal være sammen med hele livet.

Den der varmer

Og det gør den på mere end en måde. For det er en gave, der holder længe og NUTE’s julete er ikke alene pæn men smager også skønt. Og tænk på alle de gange, hun så kommer til at tænke på dig, når du drikker en kop te …

nute te julete

NUTE julete, 105 kr., chokoladecompagniet.com

Den sikre gave at give

Du kan få den i to størrelser til enten 50 kroner eller 100 kroner. Og det er en genial gave at give – for den er perfekt til vintertørre hænder og hampen både lindrer og plejer. Skal du kun give en lille venindegave, er denne her et sikkert valg.

håndcreme body shop hemp hamp

Hemphåndcreme fra Body Shop, 50 eller 100 kr., bodyshop.com/dk

Den der pynter

Hårklemmer er stadig populære i alskens former, farver og mønstre. De kan fås i mange forskellige prisklasser, så derfor er der helt sikkert også en til veninden, du bare vil give en lille ting. En gave der helt sikkert vil glæde og pynte i håret til årets julefester.

sui ava,, hårklemme

Mini hårklemme fra Sui Ava, 50 kr., suiava.dk

Til pynt og til hygge

I år kan vi slet ikke få nok af de snoede og farvede lys. De er blevet en ekstra pynte-item i hjemmet, som ikke engang behøver at blive tændt – i hvert fald ikke lige med det samme – for helt billige er de nemlig ikke. Vælg dem i en farve, som passer til din venindes hjem.

 

lys, snoede, farvede

Snoede og farvede lys fra Collagecph, 20 kr. pr. stk., collagecph.dk

Og mig selv

Hvad ønsker man sig selv. Jo, en tur til New York, en Guccitaske, et yogaretreat og så måske de Louboutin-stilletter der er det smukkeste, du nogensinde har set. Meeeeeeen – vi må ikke rejse – og du har masser af tasker og sko, så GET REAL og find små ønsker, der også kan glæde dig. Lidt er også godt og nogen gange meget bedre.

Til det pyntesyge jeg

De er måske ikke helt billige. Men måske en kæreste, dine forældre eller DIG selv vil være gavmild. Smukke er de disse fine ‘bladøreringe’ fra Pure Leaf.

Det elegante blad kommer fra et træ beslægtet med laurbærfamilien. Laurbær er ikke hjemmehørende i Brasilien, men har bredt sig over det meste af landet. Det er håndlavet i Brasilien efter bæredygtige principper og belagt med 18 karat guld.

øre smykke smykker pure leaf

Øreringe fra Pure Leaf, 890 kr., pureleaf.dk

Cremen jeg må eje

Der er noget ved Body Shops Body Butter, og i år kan du få en ‘Winter Jasmine’, der er super lækker. Cremen smelter let ind i huden, så den føles blød og glat og plejet med 48 timers fugt. Duften er en opfriskende og lidt (men ikke meget) julet blomsterduft. Ønsk dig den – eller køb den til dig selv. DIG og din KROP fortjener den.

body butter body shop winter jasmine

Body Butter fra Body Shop i limited edition, 125 kr., bodyshop.com/dk

En smuk keramikkop

Er der noget bedre end at lave sig en god kop kaffe, en varm kakao med flødeskum eller din nye te og så hælde den op i en smuk kop – nej vel? Det gør bare lige oplevelsen lidt bedre at have sin egen personlige kop. Og en keramikkop er helt personlig, for de tager sig aldrig helt ens ud.

kop, keramik Keramikkop fra Notre Dame, 65 kr., notredame.dk

Et minde på væggen

Det er altid dejligt med gaver, man kan beholde for altid og minde en om, hvem man har fået gaven af. En cool plakat til væggen er derfor en god idé. Du kan hænge den i nye rum, tage den væk et stykke tid, men altid finde den frem igen. Plakater skaber rum, liv og hygge i dit hjem.

plakat, kunst

Plakat fra Louisiana, 468 kr., posterland.dk

 

Læs også:

Varm kakao på seks måder

 

Varm kakao-Kakao med karamel

· Mere fra samme kategori ·