Læs også:

Close
beauty marmor beautyflaske flaske (Foto: Unsplash)

Vores allervigtigste beautyfavoritter

Skønhed  | 

De fleste har beauty-favoritter. Også selvom de kan ændre sig over tid. Men der er også nogen, man bare ikke kan undvære og som holder ved. Dem viser Mette og Tina her

Det er en næsten umulig opgave KUN at måtte vælge seks uundværlige beautyprodukter. Der er jo hår-, hud-, krop-, og makeupprodukter og alt det løse og midt i mellem. Men det var, hvad vi fik til opgave. Så her får du vores ‘over all’ beauty-favoritter, som vi gerne vil dele med jer …

Mettes favoritter

Jeg har tit tænkt: ‘hvis jeg blev stoppet på gaden og spurgt, hvad mine yndlings produkter var, hvad ville jeg så svare?’ Og yes, nu har jeg endelig muligheden! Jeg synes, det har været svært at udvælge, for der er så mange gode produkter, som jeg er glad for, men jeg tog et grundigt kig i mit skab og fandt frem til, at disse seks produkter er mine all-time go-to’s. Dem jeg køber igen og igen, som jeg synes er gode til prisen, og som giver mig de ønskede resultater.

beautyfavoritter (Foto: MY DAILY SPACE)
Sådan ser Mettes seks beauty-favoritter ud. (Foto: MY DAILY SPACE)

1. To-i-en produktet der fjerner det hele

Garnier SkinActive: PureActive 2 in 1 er en rensegel, jeg har brugt i mange år, og det vil jeg fortsætte med. Den er nem at bruge med pumpefunktionen og også nem at have med, hvis man skal på tur eller rejse. Netop derfor er den også smart, fordi man behøver faktisk kun have den med, hvis pladsen er trang. Det er både en make-up fjerner og en rensegel. Den efterlader huden rigtig lækker, blød og rengjort.

Det jeg elsker, ved den er, at man kan bruge den i badet. Så behøver jeg ikke bruge tid på en længere rensesession, inden jeg går i bad, men kan klare det mens jeg står derinde og alligevel sæber mig ind og vasker hår. Et godt produkt, der hverken lover for meget eller for lidt – men bare gør det, den skal.

beautyfavoritter (Foto: MY DAILY SPACE)

Garnier SkinActive: PureActive 2 in 1, 39 kr. set hos Normal

2.  Silkebløde kysselæber 

Ja, hvem vil ikke gerne have det? Jeg er storforbruger af læbepomader. Elsker dem både med farve i, glans og bare helt almindelige til at blødgøre læberne i løbet af dagen. Jeg har altid to til tre liggende i hver taske, men hver aften bruger jeg den samme, inden jeg skal sove for at give mine læber ekstra pleje i løbet af natten.

Om dagen skal de helst hurtigt trænge ind, men om natten gør det ikke noget, at produktet arbejdes langsommere ind i huden, ligesom en maske. Jeg bruger GOSH Lip Oil, der er en blanding mellem en læbepomade og lipgloss. Det er et plejende læbeprodukt, der indeholder olier og vitaminer, som hjælper med at reparere dine læber og beskytter dem mod kulde og udtørring.

Ved at bruge den hver aften holder jeg hele tiden mine læber fugtede og undgår, at de ser tørre eller udplejede ud. Jeg elsker, når ting er nemme og kan ‘fikse’ sig selv, mens jeg sover. Det kriterie synes jeg bestemt, dette produkt lever op til.

læbeolie, gosh (Foto: GOSH)

 LIP OIL, 79,95 kr.  goshcopenhagen.dk 

3. En frisk duft af grøn te

Jeg elsker friske dufte og med et par sprøjt fra Elizabeth Ardens Green Tea parfume, føler jeg mig påny frisk og velduftende. Det er en sprudlende duft med naturlige planteekstrakter, og jeg synes bestemt, man fornemmer dette. Det er en let parfume, der pirrer sanserne, og hverken dufter sprittede eller for skrap.

Det betyder meget for mig, at det ikke er min parfume, der kommer med mig. Og at man ikke er ved at blive overumplet af min duft, men samtidigt er det vigtigt, at jeg føler sig lækker, veltilpas og velduftende, når jeg kommer gående. Jeg lægger selv meget mærke til andres dufte, og elsker når en mand for eksempel har en duft, der hænger ved efterfølgende.

Den findes både i en mindre udgave, der er perfekt til håndtasken, når du er på farten og en større, som egner sig til at have stående på badeværelset. Du går aldrig forkert af denne duft, det er en keeper, der aldrig går ud af sæson og passer efter min mening til alle sæsoner – for man kan altid bruge et frisk pust.

parfume, green tea

Elizabeth Arden Green Tea Scent Spray, 389,95 kr. matas.dk

4. Smørblød hud med økologisk, koldpresset oliven

Olive Nourishing Body Butter. Den her cremes duft er så fantastisk. Den minder mig om at være på ferie i syden, og hvem vil ikke gerne have den følelse hver dag? Og så er den blød og lækker som smør at påføre, men uden at være fedtet – for den trænger hurtigt ind i huden. Desuden behøver man ikke bruge så meget ad gangen, hvilket jeg også synes, er et plus. Så man kan nyde den lækre creme i længere tid. Den giver iøvrigt din hud fugt i op til 72 timer.

Jeg er vild med, at The Body Shop har stort fokus på bæredygtighed og økolologi i deres produkter, og denne er ingen undtagelse. Økologisk, koldpresset olivenolie er der brugt fra deres Community Trade-partner i Cilento, Italien. De skriver selv på deres hjemmeside: ‘Oplev olien som kvinder rundt om Middelhavet i århundreder har brugt for at tilføre fugt og pleje deres hud’. Jeg kan kun give dem ret – det er følelsen, man har, når man har påført cremen.

body butter Foto: The Body Shop)

Olive Nourishing Body Butter, 200 ml 125 kr. thebodyshop.com

5. Skånsom duft og velvære under armene

Biotherm Deo Pure Roll-On har jeg brugt i årevis, og jeg sværger til denne deo. Jeg synes tit, at andre deodoranter giver mig svedlugt under armene i løbet af dagen, giver hvide plamager på tøjet eller har en meget stærk parfumeduft. Men denne deodorant holder, hvad den lover og virker i op til 24 timer.

Den giver en dejlig blød, ren og glat fornemmelse under armene. Den lægger sig som en hinde på huden uden at smuldre eller give en fedtet fornemmelse, og så trænger den hurtigt ind, så du kan tage tøj på med det samme.

Prisen ligger godt nok over de 100 kroner, hvilket jeg synes er peberet for en deodorant, når man tænker på, hvor ofte man skal købe en ny. Men jeg synes, den er drøj i brug, idet den holder hele dagen og så er kvaliteten bestemt derefter. Det kan være til stor gene, hvis ens tøj bliver ødelagt, eller man synes, man går og lugter en hel dag- det gør du ikke med denne. Kæmpe anbefaling fra mig.

deo, biotherm

Biotherm Deo Pure Roll-On, 119,95 kr. matas.dk

6. Renere og friskere hud dag for dag

Jeg allerede opbrugt fire af disse Stay Fresh Facial Mist’s fra Plaisir by Matas. Så man kan vist roligt sige, at jeg er kæmpe fan. På blot et halvt års tid har jeg ved at bruge denne mist morgen og aften under mine cremer fået pænere hud. Misten er lavet til ‘ung hud’, og er en del af serien Plaisir Young Skin. En parfumefri hudplejeserie, som er skånsom mod den unge hud og indeholder ingredienser, der sikrer sund og frisk hud. Jeg har også brugt den i løbet af dagen til at opfriske min hud og give mig selv et skud energi.

Misten indeholder provitamin B5 som virker fugtgivende og reparerende på huden. Sodium hyaluronate mindsker fedtet hud og virker anti-rynkende. Vitamin B3 Niacinamide mindsker urenheder og beskytter mod vandtab fra huden. Produktet er rigtig godt til sensitiv hud.

Et super godt produkt der er perfekt at have med i tasken og have stående på badeværelseshylden. Og ideel fordi man ikke skal vaske den af igen og er meget nem at bruge.

Har allerede anbefalet den til alle mine veninder, og de er enige – de elsker den!

plaisir

Plaisir Stay Fresh Facial Mist by Matas, 79,95 kr. matas.dk

Tinas favoritter

Det er jo ingen hemmelighed, at jeg elsker beautyprodukter. Og der findes bare så mange absurd lækre – om det er makeup – hår- og hudplejeprodukter eller dufte man bare ikke kan leve uden. Men det er faktisk en meget interessant øvelse at blive tvunget til at skulle udvælge så få. For det sjove er, at der bare er nogen ting, som man ikke kan leve uden. Jeg ville ønske, jeg havde skulle vælge mine 20 bedste, men det må blive en anden gang …

beauty mine favoritter maria nila blush acqua di parma advanced night repair (Foto: MY DAILY SPACE)
Sådan ser mine seks beauty-favoritter ud. (Foto: MY DAILY SPACE)

1. Min ‘over all’ night serum

Jeg var fan fra første gang, jeg prøvede den. Det er ikke, fordi den på den måde giver en Askepot-effekt. Men omvendt har jeg brugt den i efterhånden rigtig mange år, og på trods af at den er dyr, er den alle pengene værd, og så holder den lille glasflaske også i okay lang tid. Formlen er også blevet forbedret gennem årene, så den kan reelt mere, end da jeg startede med at bruge den. Men der er også sket meget indenfor hudpleje.

Advanced Night Repair Recover Complex II fra Estée Lauder giver en pænere og finere ud, og jeg kan se forskel, hvis jeg glemmer at bruge den. Den forebygger skader fra miljøpåvirkninger og både plejer og fugter i dybden. Men husk, at den ikke kan stå alene og kræver en creme ovenpå. Her bruger jeg ikke nogen fast eller nødvendigvis dyr natcreme. Nogle gange er det også bare dagcremen, jeg bruger, fordi den er tættest på.

advanced night repair

Estée Lauder Advanced Night Repair, 610 kr. esteelauder.dk

2. Blush er bare godt

Blush sådan generelt kan jeg ikke leve uden. Det er mit over all vigtigste makeup-produkt. Jeg synes blush kan gøre så stor (og nem) en forskel. Skulle jeg kun vælge et makeupprodukt ville det være en blush. Der er mange, jeg kan lide. Lige nu er faktisk ved at bruge en GOSH, som jeg også er glad for. Men denne fra Helena Rubinstein er lige en tand mere holdbar og farvemættet – men selvfølgelig også dyrere. Men den holder mega længe – altså hvis jeg ikke – som jeg desværre har en tendens til – at komme til at tabe den, så den går i tusind stykker.

Jeg bruger blush på kindbenene, men vælger man en nuance som denne, så er den også perfekt lige at give øjenlågene et let penselstrøg. Ikke meget – bare let. Og især om vinteren hvor huden er blegere, så kan lidt farve på kinder og øjenlåg få mig til at se friskere ud.

Helena Rubinstein Wanted Blush er bare gode. Dette er den nye variant, som de er kommet med. Den har en skulpterende effekt og tilfører ansigtet (nem og hurtig) udstråling. Med Wanted Blush får kinderne et løft og ansigtet tilføres ekstra glød og udstråling. Wanted Blush har også en lækker fløjlsagtig konsistens, der let påføres med børsten.

helena rubinstein blush

Helena Rubinstein blush i farven woodrose, 374,95 kr., matas.dk

3. Lilla til håret

Jeg elsker Maria Nila’s mange hårprodukter. Men jeg elsker nok aller mest deres Sheer Silver shampoo, der er lilla som i HELT LILLA. Og den kan noget – man skal bare lige være lidt varsom med den. Jeg bruger den 2-3 gange om ugen. Det er en shampoo til blondt eller gråt hår (som mit)  med violette pigmenter og brombærekstrakt, som modvirker gullige nuancer i blondt hår, giver glans og en mere ‘kold’ nuance samtidig med, at den styrker hårets struktur.

maria nila lilla shampoo

Maria Nila sheer silver shampoo, 199 kr., magasin.dk

4. Pas på øjnene

Siden jeg var 25 år, har min største luksus faktisk været at bruge øjencreme. Jeg tænkte allerede dengang, at det var godt givet ud at investere i et sådan produkt, og det har jeg bestemt ikke fortrudt. Lige nu er jeg ret vild med Yves Rocher Youth Reactivating Eye Roll On, der er ret lækker og faktisk også har en okay pris (ja, øjencremer er dyre, og man står ofte og kigger på den lille tube og tænker: ‘Det er løgn’. Men de holder heldigvis ret længe).

Den køler dejligt, for den har tre små stålkugler, der hvor gelen kommer ud. Har en opkvikkende effekt, som gør mørke rande og poser under øjnene mindre fremtrædende. Forurening, UV-stråler, træthed, stress er alle faktorer, som fremskynder hudens ældning. Den ultrakoncentrerede ekstrakt af aphloia assimileres naturligt af huden og agerer mod de negative effekter, som fremskynder ældning, dette sker takket være en dobbeltvirkende effekt: Den reparerer og beskytter huden mod forurening, og så giver den en øjeblikkelig, forfriskende effekt på øjenkonturen, og så reducerer den poser, linjer og mørke rander. What’s not to like?

Yves Rocher øjencreme.

Øjencreme fra Yves Rocher, 329 kr. (nogen gange er den på tilbud), yves-rocher.dk

5. Nem og hurtig pæn hud

Jeg har aldrig været så god til at bruge foundation. Måske fordi de var så grimme, dem man kunne få, da jeg var ung. Men også fordi min hud er nogenlunde pæn og ensartet. Men Filorags Flash-nude er jeg faktisk blevet rigtig glad for.

Det er en dobbeltvirkende foundation med både øjeblikkelig og langvarig effekt, som giver en naturligt fejlfri hud og som øjeblikkeligt forbedrer hudtonen ved hjælp af teknologien Adjustable Cover, der giver en justerbar dækning.

Hydrafluid konsistens, som ikke tilstopper porerne, men smelter sammen med huden, så du får en naturlig og fejlfri dækning med en smuk glød. Man får en langvarig multikorrigering, som glatter huden og giver glød. Hyaluronsyre, som arbejder i synergi med en vegetabilsk, aktiv ingrediens, og en base af hexylresorcinol, der glatter hudstrukturen og fugter huden hver dag. Og så er der (GODT) SPF 30, der beskytter mod UVA/UVB-stråler og forurening.

Det her er foundation og hudpleje i ét, som giver en fejlfri hud øjeblikkeligt og på langt sigt.

Husk at tænke over den nuance du vælger – også om du skal bruge den sommer eller vinter – der er jo flere nuance til forskel på, hvad der vil passe til dig.

filorga foundation

Filorga flash-nude Fluid Foundation, 299,95 kr., matas.dk

6. Duften jeg elsker

Man kunne sige, det var en herreduft – men det er en unisex-duft, og jeg ELSKER duften af OUD. Det er en rigtig trænoteduft. Den er dyr – men jeg ser det som forkælelse, de dage jeg tager den på “som en særlig dejlig dag eller ting jeg skal til”.

Oud EDP fra Acqua Di Parma har en intens duft og det her er en fin rejsestørrelse, der er perfekt til rejsen, korte udflugter eller bare når du er på farten og har brug for at opfriske din duft. Der er lysende citrusnoter, der samler rigdommen i Aquilaria-træets agarwood med noter af russisk koriander og haitisk amyristræ og med toppnoter af bergamot, Orange og en bund af cedertræ, læder accord, musk og sandetræ. Ahhhhhhhh – elsker den.

acqua di parma oud

Acqua di Parma OUD duft, 700 kr. for 20 ml., salling.dk

Læs også:

Vi har snakket med pigerne bag DUFF lashes

dufflashes vipper beauty

· Mere fra samme kategori ·