Læs også:

Close
græskar (Unsplash)

Opskrift: Hjemmelavede græskarkerner med olie og salt

Mad  | 

Sjove, skøre og uhyggelige ansigter bliver i øjeblikket til, når vi hygger os med at skære græskar ud, men du kan sagtens få mere ud af din græskar end blot en hyggelig belysning på terrassen. Få her en nem opskrift på ristede græskarkerner med olie og salt

Vi kender de grønne græskarkerner, vi kan købe i supermarkedet, som smager dejligt i brød og salater, men faktisk kan du lave dine egne. Hvis du alligevel skal udhule græskar til halloween, kan du bruge de hvide kerne indeni og lave dine egne græskarkerner i stedet for at smide dem ud. Du sparer både penge, minimerer dit madspild, får en (u)hyggelig belysning og laver en god snack lige til at spise, putte i salaten eller ovenpå suppen – det er da win win.

TIP: Du kan også tørre og gemme nogle af kernerne og så dem til foråret, så kan du høste dine egne græskar til efteråret. 

græskar (Foto: Unsplash)
Græskar er i sæson både til pynt og til at spise. (Foto: Unsplash)

Det skal du bruge

Opskriften på ristede græskarkerner er simpel, du skal bruge:

Friske græskarkerner fra et græskar

Salt

Olie (rapsolie eller olivenolie)

Vand

TIP: Du kan også putte krydderier på kernerne for mere smag, for eksempel paprika, spidskommen eller chili. 

græskar (Foto: Unsplash)
Græskar er en lækker spise om efteråret, og kernerne smager også godt. (Foto: Unsplash)

Sådan gør du

1. Start med at udhule dit græskar og gem kerner i en skål, hvis du ikke vil lave dem med det samme.

2. Rens kernerne helt frie for græskarkød, brug eventuelt et dørslag til at skylle dem i.

3. Tænd ovnen på 160 grader.

4. Læg kernerne i en gryde og dæk dem med vand. Put lidt salt i vandet og lad det koge i 20 minutter.

græskar (Foto: Unsplash)
Kødet kan sidde godt fast i kerne, sørg for at få dem renset godt. (Foto: Unsplash)

5. Find en bageplade med bagepapir, hæld vandet fra kernerne og placér dem på pladen.

6. Hæld din favorit olie over kernerne og drys med en god salt, eksempelvis en flagesalt. Sæt pladen i ovnen og rist kernerne ved 160 grader i cirka 30 minutter. Vend kernerne hvert 10. minut.

7. De ristede kerner er færdige, når de er faste og sprøde og ikke længere bløde og fugtige. Kig til dem undervejs og vurdér.

8. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af, drys eventuelt med lidt ekstra salt inden servering.

TIP: Du kan også riste kernerne på en pande med olie og salt, indtil de er sprøde.

græskar (Foto: Unsplash)
Klar til servering og lige til at spise. (Foto: Unsplash)

Læs også: 

Sådan får du græskar med i din madlavning

græskar halloween efterår grøntsag sund mad orange (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·