Læs også:

Close
danske bank fyring nedskæring trist samtale kollega møde kvinder ked (Foto: Unsplash)

NEWS: Nedskæringsplaner fra Danske Bank er hverken rigtige eller rimelige

Nyheder  | 

Nedskæringsplaner fra Danske Bank er hverken rigtige eller rimelige · Eksplosioner rammer Nagorno-Karabakh trods våbenhvile · Pensionsaftale: Folk med lange og hårde arbejdsliv får ret til tidlig pension · Klimarådet er klar med anbefalinger, men regeringen følger ikke flere af dem · Jeppe Kofods sexsag: Stor støtte fra Socialdemokratiets bagland · Dagens billede: H&M vil forvandle brugt tøj til nyt direkte i butikken

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Nedskæringsplaner fra Danske Bank er hverken rigtige eller rimelige

Danske Bank meddelte i torsdags, at de besparelsesplaner, der i første omgang blev luftet i forbindelse med halvårsregnskabsaflæggelsen, nu er blevet mere konkrete. I løbet af de kommende 12 måneder skal banken være 1.600 færre ansatte på koncernniveau. Det oplyser Finansforbundet i en pressemeddelelse.

– Danske Bank har en særlig position i det danske samfund, og det er helt uforståeligt, at man i den situation, som banken er i, vælger en vej frem med medarbejderreduktioner i det omfang, der nu er meldt ud. Der er brug for at genskabe en klar og solid retning for banken, og det kræver naturligvis medarbejdere til at løfte opgaverne, men også højeste grad også en ledelse med et klart projekt for vejen fremad. Derfor er det på alle måder helt absurd, at man nu skærer så dybt i antallet af de ansatte, der er bankens væsentligste aktiv, udtaler Kent Petersen, formand for Finansforbundet

I første omgang åbnes der for tilbud om frivillige fratrædelser over en bred gruppe af funktioner og områder i banken.

– 1.600 er et uhyrligt tal, og vi taler om dygtige og loyale kolleger. Jeg har meget svært ved at se, hvor de kolleger kan undværes, for der arbejdes i højt tempo overalt i banken. Som medarbejdere vil vi det bedste for Danske Bank, men jeg kan oprigtigt komme i tvivl om, hvordan vi skal få enderne til at nå sammen med så mange færre kolleger, udtaler Kirsten Ebbe Brich, formand for Finansforbundet i Danske Bank.

danske bank fyring nedskæring trist samtale kollega møde kvinder ked (Foto: Unsplash)
I løbet af de kommende 12 måneder skal banken være 1.600 færre ansatte på koncernniveau. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Midlertidig trepartsaftale indgået som værn mod massefyringer

Eksplosioner rammer Nagorno-Karabakh trods våbenhvile

De krigende parter Aserbajdsjan og Armenien indgik tidligt lørdag efter maratonforhandlinger i Moskva en humanitær våbenhvile i den omstridte enklave. Den gjaldt fra klokken 12.00 lokal tid. Dog lød der allerede syv eksplosioner lørdag aften i hovedstaden i Nagorno-Karabakh, Stepanakert, på trods af den nyligt indgået aftale om våbenhvile.

Ifølge ombudsmanden i udbryder-regionen har aserbajdsjanske styrker lørdag bombet byen Stepanakert. Det melder Nyhedsbureauet AFP.

En ledende aserbajdsjansk embedsmand udtaler, at våbenhvilen kun er “midlertidig”.

– Det er en humanitær våbenhvile for at udveksle lig og fanger. Det er ikke en egentlig våbenhvile, udtaler han.

Han uddyber samtidig, at regeringen i Aserbajdsjan ikke har nogen intentioner om at “trække i land” i forhold til igen at tage kontrollen over Nagorno-Karabakh.

Nagorno-Karabakh har været befolket af kristne armeniere siden urtiden, men er en enklave i Aserbajdsjan.

Flere armeniere i lande over hele verden har de seneste par dage afholdt flere demonstrationer. Her har demonstranterne opfordret til “en fair dækning af Aserbajdsjans aggression mod Nagorno-Karabakh og Armenien”, da armenierne ønsker en fredelig løsning på konflikten. Det skriver CBS News.

Læs også: 10 ting du ikke vidste om Armenien

Pensionsaftale: Folk med lange og hårde arbejdsliv får ret til tidlig pension

Regeringen, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten har indgået aftale om en ny ret tidlig pension.

Aftalen giver fra 2022 mennesker med de længste og ofte hårdeste arbejdsliv ret til at trække sig tidligere tilbage. Retten til tidlig pension er baseret på objektive kriterier og tager udgangspunkt i antallet af år på arbejdsmarkedet. Har man som 61-årig været 44 år på arbejdsmarkedet, får man ret til at trække sig tilbage tre år før folkepensionen, mens 42 og 43 år giver ret til, at man kan gå fra et eller to år før folkepensionen. Dette oplyser Beskæftigelsesministeriet i en pressemeddelelse.

Ud over beskæftigelse, hvad enten der er tale om lønmodtagere eller selvstændige, tæller også perioder med blandt andet dagpenge, sygedagpenge, deltidsarbejde, barselsorlov og obligatoriske praktikperioder med enten elevløn eller SU også med.

Flere fagforeninger virker også tilfredse med den nye aftale om ret til tidlig pension. Aftalen har blandt andet fået formanden for landets største fagforening til at juble.

– Det har trukket tænder ud. Det har kostet blod, sved og tårer. Men endelig ser vi en politisk aftale, der skaber værdighed og retfærdighed for manden på fabriksgulvet, bygningsarbejderen, stuepigen og alle de andre hårdtarbejdende lønmodtagere, udtaler Per Christensen, forbundsformand i 3F, der er landets største fagforening.

Desuden opfordrer Per Christensen til, at partierne bag aftalen husker at evaluere effekten af aftalen, når man ser de første resultater, så man sikrer sig, at de rette personer får gavn af aftalen. Dette oplyses af 3F i en pressemeddelelse.

Læs også: Hvornår har du tænkt dig at gå på pension?

Klimarådet er klar med anbefalinger, men regeringen følger ikke flere af dem

Klimarådet skal ifølge loven spille en central rolle for regeringen og “rådgive regeringen i forhold til klimaindsatsen”. Regeringen har alligevel på syv konkrete områder enten nølet med at komme med en udmelding eller gået direkte imod Klimarådets anbefalinger. Det viser en opgørelse, som TV 2 har lavet.

Eksempelvis anbefaler Klimarådet en million elbiler i 2030, hvor regeringen ønsker 500.000 elbiler i 2030 og en million i 2035. Desuden lyder anbefalingen fra Klimarådet på en generel CO2-afgift på 1.500 kr. pr. ton udledt CO2, hvilket regeringen har kaldt for en Georg Gearløs-løsning. Men efter politisk pres, har regeringen forpligtet sig til at indføre en CO2-afgift i efteråret. Den er dog ikke kommet med et konkret forslag endnu.

elbil el electric car eco car opladning (Foto: Unsplash)
Regeringen følger ikke anbefalinger fra sin vigtigste klimarådgiver. (Foto: Unsplash)

Læs også: NEWS: Nu skrives der historie med dansk klimalov

Jeppe Kofods sexsag: Stor støtte fra Socialdemokratiets bagland

Knap 300 socialdemokrater fra partiets bagland bakker udenrigsministeren op, mens enkelte ikke mener, at Jeppe Kofod egner sig som minister.

Udenrigsminister Jeppe Kofods (S) undskyldning i sagen om hans seksuelle forhold til en 15-årige pige i 2008 er tilstrækkelig. Af denne grund bør sagen ikke have yderligere konsekvenser for ham. Sådan lyder det fra 88 procent af 322 byrådsmedlemmer og lokal- og kredsbestyrelsesmedlemmer fra Socialdemokratiet. Det skriver TV 2.

Læs også: NEWS: Vigtigt opgør med sexchikane

Dagens billede: H&M vil forvandle brugt tøj til nyt direkte i butikken

muji, illum, butik (Foto: MY DAILY SPACE)

· Mere fra samme kategori ·