Læs også:

Close
Fra venstre ses Klaus Jørgensen, Selina Juul, Anne Lawaetz Arhnung, Mogens Jensen, H.K.H Prinsesse Marie, John Wagner (Foto: Keld Navntoft)

NEWS: Købmænd og landbruget hædrer H.K.H. Prinsesse Marie for indsatsen mod madspild

Nyheder  | 

Købmænd og landbruget hædrer H.K.H. Prinsesse Marie for indsatsen mod madspild · Første debat mellem Donald Trump og Joe Biden endte som forventet – i kaos · Mette Frederiksen kommenterer den amerikanske debat · Det sydlige Thy blev onsdag ramt af jordskælv · Danskerne skal ud at shoppe for 20 milliarder · Dagens billede: En lille nuttet hilsen fra Paris

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

H.K.H. Prinsesse Marie har på Danmarks Nationale Madspildsdag modtaget hædersprisen ’Stræberen’, som gives til en person, der har udmærket sig i kampen mod madspild. Det skete på denne specielle dag, der er en del af FN’s Internationale Madspildsdag og derfor den perfekte anledning til at hædre en person for en helt særlig indsats i kampen mod madspild.

Det skete på Madspildsdagen på Axelborg hos Landbrug & Fødevarer, hvor prisen ‘Stræberen’ – indstiftet af De Samvirkende Købmænd – er overrakt til Prinsesse Marie, som hermed bliver den tredje modtager af prisen.

I 2018 modtog stifteren og bestyrelsesformanden i Stop Spild Af Mad, Selina Juul, prisen og i 2019, områdechef i Landbrug & Fødevarer, Klaus Jørgensen, der sammen med adm. direktør i DSK, John Wagner, har besluttet her i 2020, at give hædersprisen videre til Prinsesse Marie.

– Prinsessen har gjort en kæmpe folkeoplysningsindsats i den gode sags tjeneste, siger John Wagner og peger på, at hun var protektor for regeringens fødevaretopmøde ‘World Food Summit – Better Food for More People’, at hun ved tv-optræden introducerede madlavning med overskudsmad med engagerede skolebørn, og at hun sidste år, sammen med Selina Juul, var medforfatter på kogebogen ‘Mad med respekt.

Ved prisoverrækkelsen var der taler af Prinsesse Marie, fødevareminister Mogens Jensen, administrende direktør for Landbrug & Fødevarer Anne Lawaetz Arhnung, John Wagner og de tidligere prismodtagere.

Prismodtageren beholder ’Stræberen’ i et år, hvorefter DSK og tidligere prismodtagere tildeler prisen til en ny, værdig modtager, der har udmærket sig i kampen mod madspild. ’Stræberen’, der er en skulptur på 26 kilo, er udført af den nu afdøde billedhugger, Torben Bøgh Hansen, i 2008.

Fra venstre ses Klaus Jørgensen, Selina Juul, Anne Lawaetz Arhnung, Mogens Jensen, H.K.H Prinsesse Marie, John Wagner (Foto: Keld Navntoft)
H.K.H Prinsesse Marie hædret for indsatsen mod madspild med prisen ”Stræberen”, som blev overrakt i går den 29. september på Danmarks Nationale Madspildsdag. På billedet ses H.K.H Prinsesse Marie ,Områdechef Klaus Jørgensen, Landbrug & Fødevarer
bagerst fra venstre Stifter af Stop Spild Af Mad Selina Juul ,Adm. direktør Anne Lawaetz Arhnung, Landbrug & Fødevarer, Fødevareminister Mogens Jensen, Adm. direktør John Wagner, De Samvirkende Købmænd. (Foto: Keld Navntoft)

Læs også: 8 gode grunde til at stoppe madspild

Første debat mellem Donald Trump og Joe Biden endte som forventet – i kaos

Første debat mellem Trump og Biden endte i kaos som forventet, hvor blandt andet Joe Biden på et tidspunkt siger “Gider du ikke godt holde kæft, mand?”.

Donald Trump gik ind til den første præsidentdebat med taktik om at afbryde og provokere. Biden bed tilbage ved at kalde præsidenten en klovn.

Strategien var klar fra præsident Donald Trump: Bryd alle regler. Selv dem, som var aftalt på forhånd.

Således lod præsidenten ikke den demokratiske kandidat Joe Biden få mange ord indført i begyndelsen af den første tv-duel mellem de to i Cleveland natten til onsdag dansk tid. Det skriver TV2 Nyhederne.

De to kandidater debatterede seks forskellige emner, hvoraf det første tema var den amerikanske højesteret og Donald Trumps nominering af Amy Coney Barrett som ny højesteretsdommer efter Ruth Bader Ginsburgs død.

Halvvejs gennem debatten brugte Joe Biden sine to minutter på at kigge direkte i kameraet for at tale til vælgerne, men også her blev Donald Trump ved med at kommentere demokratens udtalelser.

– Det er svært at få et ord indført med den her klovn. Undskyld, denne person, sagde Joe Biden, efter han i løbet af debatten havde måtte stå på mål for en lang række personlige angreb fra Trump om blandt andet hans intelligens.

– Der er intet klogt ved dig, Joe. I løbet af 47 år har du intet udrettet, lød det spydigt fra Trump, der henviser til Joe Bidens lange politiske karriere i Senatet. Og sådan fortsatte det.

Som meningsmålingerne ser ud i skrivende stund, vil 50,7 procent af de amerikanske vælgere stemme på Joe Biden og 42,5 procent på Trump.

Præsidentvalget afholdes den 3. november, og inden skal de to kandidater mødes til to debatter mere. Datoerne for disse er den 15. oktober i Florida og den 22. oktober i Tennessee.

Læs også: Barack Obama hylder Joe Bidens valg af vicepræsentkandidat

Mette Frederiksen kommenterer den amerikanske debat

Den ophedede debat mellem de to præsidentkandidater fik også Mette Frederiksen til tasterne, hvor hun netop har bekymret over de mange afbrydelser og skænderier, der fik lov til at fylde alt for meget. Omvendt skriver hun også, at det heldigvis ikke er i Danmark, og at hun heller ikke håber, det bliver sådan. For som hun skriver så polariserer og splitter de hårde ord. Og hun er også bekymret for den hårde tone her på de sociale medier. Og hun slutter af med en opfordring om, at det vil være godt for vores demokrati og for sammenhængskraften, hvis vi skriver til andre, som vi ville tale, hvis vi mødtes ansigt til ansigt.

Læs også: Mette Frederiksen brugte sin første nytårstale som statsminister på at tale børnenes sag

Det sydlige Thy blev onsdag ramt af jordskælv

Onsdag morgen skete der det største jordskælv i Danmark siden 2018. Ud fra kysten ved Thyborøn blev der nemlig målt et jordskælv til 3,4 på Richterskalaen. Det skete klokken 6.58, hvor de lokale i Thyborøn og omegn kunne mærke rystelserne. Efter hvad der er kommet frem indtil nu, er ingen kommet til skade. Det skriver TV2 Nyhederne.

jordskælv revne (Foto: Unsplash)
Thy oplevede onsdag et stort jordkælv. (Foto: Unsplash)

Læs også: Kraftigt jordskælv dræber 12 personer

Danskerne skal ud at shoppe for 20 milliarder

20 milliarder kroner blev sendt til udbetaling allerede det første døgn, hvor en million danskere på borger.dk bestilte deres indefrosne feriepenge. Beløbet er dog før skat. Der har været stor interesse for at få udbetalt de op til tre ugers indefrosne feriepenge.

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard udtaler:

– Det glæder mig, at så mange allerede har bestilt deres penge. Jeg tror og håber, at mange danskere vil bruge en del af pengene på forbrug, så der kommer mere gang i omsætningen rundt omkring i landets virksomheder. Der er et stort behov for, at de får mere at lave i denne svære tid.

–  Jeg og regeringen skal ikke diktere, hvad danskerne skal bruge deres penge på. Men for at missionen skal lykkes, så er det vigtigt, at pengene kommer i omløb. Jeg appellerer derfor til, at man bruger en del af feriepengene for eksempel i de lokale forretninger og restauranter, så vi også hjælper de danske virksomheder.

Måske de mange penge har fået den lidt overophedede debat og kaos det første døgn til nu at forstumme. For selvom rigtig mange lagde fotos op om, at de var et uendeligt højt nummer i køen, så er der allerede et døgn efter igen kø eller ventetid. Grundet de mange restriktioner i forhold til at rejse, er det andre brancher som for eksempel køkkenbranche, der forventer at få glæde af de mange milliarder. Her ses en lidt mere sjov tilgang til det hele.

Der er mulighed for at bestille pengene frem til 1. december.

Læs også: Nu kan de indefrosne feriepenge udbetales

Dagens billede: En lille nuttet hilsen fra Paris

· Mere fra samme kategori ·