Læs også:

Close
Direktør for Universal Flytteforretning, Brian Søgaard (t.v.), og chef for Blå Kors Genbrug, Anders Christensen (t.h.), ser frem til at gøre en forskel sammen. (Foto: Blå Kors Danmark)

NEWS: Blå Kors og Universal Flytteforretning samarbejder om at hjælpe udsatte i Danmark

Nyheder  | 

Blå Kors og Universal Flytteforretning samarbejder om at hjælpe udsatte i Danmark · Sejr til Danmark · Dansk turistfilm nomineret til verdens bedste · Stor stigning i tip fra borgere fører til mange flere klip i kørekortet · Dagens billede: Princeton må også bøde · Fredagsfjol: Macaulay Culkins maske er dagens bedste grin 😱

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Blå Kors og Universal Flytteforretning samarbejder om at hjælpe udsatte i Danmark

Overskydende møbler fra statslige arbejdspladser, store danske virksomheder og private skal fremover komme udsatte børn, unge og voksne til gavn. Den sociale hjælpeorganisation Blå Kors har indgået et partnerskab med Universal Flytteforretning, som er et af landets største flyttefirmaer, om at gøre en social forskel.

Den ene arbejder med at ‘flytte’ mennesker og hjælpe dem ud af misbrug og hjemløshed, mens den anden bogstaveligt talt flytter møbler og indbo på tværs af landet. Derfor går Blå Kors Danmark og en af landets største flyttevirksomheder, Universal Flytteforretning sammen om at skabe overskud til at hjælpe udsatte børn, unge og voksne i Danmark.

Det sker gennem et nyt landsdækkende samarbejde, som betyder, at overskydende møbler og indbo i forbindelse med flytninger bliver doneret til Blå Kors’ genbrugsbutikker.

– Vi er rigtig glade og stolte af samarbejdet med Universal Flytteforretning. Det betyder, at vi kan sælge endnu flere møbler i vores butikker og på den måde få flere penge til at hjælpe for eksempel børn og unge, der vokser op i hjem med misbrugsproblemer, eller voksne, som er hjemløse og har et alkoholmisbrug, fortæller Anders Christensen, som er chef for Blå Kors Genbrug.

Også Brian Søgaard, som er direktør for Universal Flytteforretning, kalder den landsdækkende aftale med Blå Kors for en ‘super aftale’ for begge parter. En aftale der kan gøre en forskel for udsatte mennesker i Danmark.

– Var jeg ikke blevet flyttemand, var jeg nok blevet socialpædagog. Det er lige min ånd med denne aftale. Vores virksomheds DNA er at gøre noget for mennesker der har brug for en ny start og en ekstra chance. Vi tager hånd om vores medarbejdere, fortsætter Brian Søgaard, som er direktør i Universal Flytteforretning.

Universal Flytteforretning vi fremover være Blå Kors’ faste samarbejdspartner på hele logistikken omkring indsamling af møbler. Som del af aftalen donerer Universal Flytteforretning alt overskydende bohave fra flytninger til Blå Kors’ genbrugsbutikker. Det drejer sig blandt andet om flytteopgaver for flere kommuner, forskellige statslige institutioner og større virksomheder, som Universal Flytteforretning har aftaler med.

– Blå Kors Genbrug kan aftage store mængder, hvilket passer perfekt til de flytteaftaler vi indgår med vores kunder om genanvendelse af møbler. Det er bare sund fornuft, slutter direktør Brian Søgaard. Universal Flytteforretning har base i Vejle og har tidligere vundet kommunens rummelighedspris.

Netop virksomhedens fokus på at gøre en social forskel, passer godt ind i Blå Kors, siger Anders Christensen:

– Vi arbejder begge for at give mennesker nye muligheder. En ny chance. Så det er et rigtig godt match. Vi glæder os til samarbejdet og til at se en masse møbler blive leveret til butikkerne.

Direktør for Universal Flytteforretning, Brian Søgaard (t.v.), og chef for Blå Kors Genbrug, Anders Christensen (t.h.), ser frem til at gøre en forskel sammen. (Foto: Blå Kors Danmark)
Direktør for Universal Flytteforretning, Brian Søgaard (t.v.), og chef for Blå Kors Genbrug, Anders Christensen (t.h.), ser frem til at gøre en forskel sammen. (Foto: Blå Kors Danmark)

Læs også: Vi vil helst donere penge til forskning i sygdomme og udsatte børn

Sejr til Danmark

Det blev til tre point med hjem fra vulkanøen Island, da Danmark osndag aften spillede EM-kvalifikationskamp.
Et kludemål satte Danmark i gang, og herefter scorede Christian Eriksen (endda i sin 100. landskamp) på en friløber, mens Robert Skov lukkede ballet med et drømmemål. På onsdag gælder det så England i endnu en kvalifikationskamp om at komme med til EM – håbet lever stadig.

Læs også: Vi snakker med Nadia Nadim

Dansk turistfilm nomineret til verdens bedste

Hvert år afholdes der verdensmesterskab i at producere verdens bedste turistfilm. I år er den danske film ‘Fjordlandet – let the saga begin’ kommet igennem nåleøjet til finalen. Nu skal en afstemning afgøre, hvilken af de 31 nominerede, som skal vinde den prestigefulde pris.

VisitFjordlandets stemningsfulde film ‘Let the saga begin’ er med i opløbet om at blive verdens bedste turistfilm i 2020. I perioden den 1.-25. oktober har alle nemlig mulighed for at afgive deres personlige stemmen til filmen. Hvis du vil stemme på den danske film, kan du gøre det på følgende link.

Fjordlandet er et turistområde i Danmark, som er skabt i et samarbejde imellem Lejre, Roskilde og Frederikssund kommune, der alle ligger omkring Roskilde Fjord, som netop er kendt fra sin stærke vikingearv. Derfor har det også været naturligt at trække på det i turistfilmen for området. Og det bliver nu belønnet.

Direktør i VisitFjordlandet, Thomas Mahler, fortæller:

– Jeg er selvfølgelig super stolt over, at vores film ‘Let the saga begin’ er blevet nomineret og håber, at folk vil gå ind og stemme på den. Det er en superfed følelse, at VisitFjordlandet kan sætte Danmark på landkortet i konkurrencen.
Vi lægger rigtig meget arbejde i vores film og videoer, så det er dejligt med international anerkendelse og opmærksomhed og bare det, at blive nomineret er kæmpe stort.

Det er den internationale turistfilmsfestival CIFFT i Wien (International Committee of Tourism Film Festivals) der har udvalgt 31 film fra hele verden og VisitFjordlandet er blevet udvalgt som den eneste nominerede fra Danmark til at være med i konkurrencen. Filmen er produceret af filmproduktionsselskabet Produced By, der også har lavet film for bl.a. Lego og Google.

En dygtig jury har således allerede udpeget de 31 bedste turistfilm, og nu skal vinderen findes på demokratisk vis, for konkurrencen foregår nemlig via afstemning frem til 25. oktober, hvorefter vinderen annonceres. Hvem titlen skal gå til afgøres altså udelukkende af folket.

– Den store udfordring for os var at blive nomineret, fordi der altid er et enormt stærkt felt af film til netop denne pris. Nu er det op til alle andre at vælge den film de synes er bedst. Vi håber naturligvis at danskerne har lyst til at give vores film en stemme, da vi allerede nu kan se at store lande typisk får flere stemmer. Og da det nu har været et ”staycation” år, synes vi kun, at det er fair at opfordre danskerne til at stemme på den danske film”, lyder det med et smil fra filmens producer Ege Heckmann.

Hvis du vil se den danske film og måske give den en stemme med på vejen kan du benytte dette link her.

Billede fra Let the saga begin, der viser filmens magiske univers (Foto: PR)
Billede fra ‘Let the saga begin’, der viser filmens magiske univers (Foto: PR)

Læs også: Ny reklame skal få flere til at opleve Danmark

Stor stigning i tip fra borgere fører til mange flere klip i kørekortet

I januar 2019 blev det gjort endnu nemmere at kontakte politiet for at bestille færdselskontrol til vejstrækninger, hvor der bliver kørt for stærkt. Det førte til 9614 klip i kørekort, hvilket var en stigning på 75 procent i forhold til året forinden, viser nye tal fra Rigspolitiet, som Gjensidige har analyseret.

Efter en prøveperiode i enkelte politikredse blev det i januar 2019 muligt i hele landet med få klik på nettet at bestille eksempelvis en færdselskontrol til en vejstrækning, hvis man mente, der blev kørt for stærkt. Og målt ud fra udstedte klip i kørekort efter færdselskontroller, der er bestilt af borgere, har ordningen været en stor succes. Det viser et dataudtræk fra Rigspolitiet, som Gjensidige har fået udleveret.

Alene fra 2018 til 2019 førte sager om klip i kørekortet til stigninger i ni ud af 12 politikredse.

Hvor der på landsplan i 2018 blev udstedt 5.440 klip i kørekort efter færdselskontroller, foranlediget af borgere, steg det tal med hele 75 procent til 9.614 i 2019, hvor ordningen blev gjort permanent og det blev muligt at bestille en færdselskontrol på internettet.

Og ordningens succes vækker glæde hos skadedirektør i Gjensidige, Henrik Sagild.

– Tillid og samarbejde mellem borgere og politi er altafgørende for at højne trafiksikkerheden, og her kan vi se, at begge dele fungerer rigtig godt. Borgerne henvender sig, fordi de ved, politiet reagerer, og politiet får glæde af oplysninger om farlige strækninger, de måske ellers ikke ville have haft, siger Henrik Sagild, der dog peger på, de mange klip ikke er en ubetinget succeshistorie.

– Fart er en af de største dræbere i trafikken, og for at få et klip i kortet skal du køre mellem 30 og 60 procent over det tilladte, og når vi så ser den her stigning, er det også et fingerpeg om, at der stadig bliver kørt alt for stærkt på de danske veje, slutter Henrik Sagild.

I årets første otte måneder blev der udstedt 6.068 klip i kørekort efter færdselskontroller foranlediget af borgerhenvendelser.

skilt vejskilt kørekort fartgrænse (Foto: PR)
Tip fra borgerne giver flere klip i kørekortet. (Foto: PR)

Læs også: Flere køreskoler og elever snyder med kørekortet

Dagens billede: Princeton må også bøde

Fredagsfjol: Macaulay Culkins maske er dagens bedste grin 😱

· Mere fra samme kategori ·