Læs også:

Close
lindex brystkræft (Foto: PR)

NEWS: Lindex udvider mangeårig opbakning til brystkræftsforskning til Danmark

Nyheder  | 

Lindex udvider mangeårig opbakning til brystkræftsforskning til Danmark · Obama kritiserer Trump · Vild med dans knækker cancer · I disse lande er der flest hypokondere · Danskerne holdt efterårsferien herhjemme · Hold corona-sikker Halloween · Dagens video: Legally Blonde sammen igen · Fredagsfjol: Far overraskes 😍

Vi har udvalgt dagens væsentligste, sjoveste og skæveste nyheder, så du hurtigt bliver opdateret på, hvad der sker i Danmark og resten af verden.

Lindex udvider mangeårig opbakning til brystkræftsforskning til Danmark

Siden 2003 har modegiganten Lindex doneret 14,8 millioner Euro svarende til 110 millioner danske kroner til fordel for kræftforskning, og nu udvider den svenske virksomhed også indsamlingen til det danske marked.

Opbakningen finder også sted i år, hvor virksomheden for første gang nogensinde også indsamler penge til Kræftens Bekæmpelse på dansk grund. En opbakning, der efterhånden er blevet en vigtig del af virksomhedens selvforståelse, ifølge Lóa Dagbjört Kristjánsdóttir, der sammen med sin partner og ægtefælle Albert Magnússon har franchiserettighederne i Danmark og på Island.

 Vi tror på, at vi er stærkere sammen, og at vores indsats gør en reel forskel derude. Virksomheden har mange kvindelige ansatte, og vores kundesegment henvender sig til kvinder. Netop derfor er det helt naturligt for os at tage aktiv del i kampen mod kræftensiger hun.

I år donerer Lindex ti procent af omsætningen fra tredje weekend i oktober og hele overskuddet fra en specialdesignet paraply og bærepose produceret af genbrugsmaterialer til den videre kræftforskning

I Danmark er brystkræft den hyppigste kræftform blandt kvinder, og årligt rammer sygdommen statistisk set 4.500 danske kvinder, viser tal fra Kræftens Bekæmpelse. Ligesom mange danskere har Lóa Dagbjört Kristjánsdóttir også haft brystkræft tæt inde på livet.

– Personligt har indsamlingsmåneden en særlig betydning for mig, da min egen mor har været ramt af brystkræft, og fordi jeg ligesom så mange andre har været pårørende til et kræftforløb, er det vigtigt for mig at bidrage til, at færre kvinder skal gennem et sygdomsforløb i fremtidenafslutter Lóa Dagbjört Kristjánsdóttir.

lindex brystkræft (Foto: PR)
Lindex er en af Nordens største bidragsydere til den internationale støt brysterne måned. (Foto: PR)

Læs også: Videoguide: Sådan tjekker du dine bryster

Obama kritiserer Trump

Den anden dag Obama langede ud på et vælgermøde atter ud efter Trump med en skarp kritik.

– Han bruger præsidentembedet som et realityshow, udtalte Obama. På vælgermødet sagde han også at med under to uger til valget vil han bruge al sin tid på at få så mange som muligt ud at stemme ved ‘det vigtigste valg i vores levetid’. Dette var det første ud af  en række vælgermøder, som Obama vil afholde de næste uger for demokraternes præsidentkandidat, Joe Biden.

– Hvad vi gør de næste dage, får betydning i flere årtier fremover, lød det fra scenen i storbyen Philadelphia, som ligger i den vigtige svingstat Pennsylvania.

Ifølge David Axelrod, politisk kommentator og Obamas tidligere seniorrådgiver, var det en Obama, der længe har fortiet sin ærlige mening om Donald Trump, som endelig fik lov til at give los. Obama lagde heller ikke skjul på før vælgermødet, at han både havde været frustreret og sur over den måde, som Donald Trump har ledet landet på de seneste han havde siddet ved roret som præsident.

Læs også: Donald Trump den evige entreprenør

Vild med dans knækker cancer

I aften løber både erfarne, nydansere og 3 ny-nydansere på gulvet i ‘Vild med dans’. I anledning af ‘Knæk Cancer’- ugen på TV 2 skal tre helt nye dansere danse med tre tidligere deltagere fra ‘Vild med dans’.

De tre kvindelige dansere har alle haft kræft tæt inde på livet, og skal med deres dans samle penge ind til lørdagens store ‘Knæk Cancer Live’-show på TV 2 klokken 20.00.

De andre par skal som altid også på gulvet i forskellige danse, men ingen bliver dog sendt hjem i aften. Deres dommerpoint tages i stedet med til næste uges program.

‘Vild med dans’ bliver sendt klokken 20.00 på TV 2. Billedet er fra sidste års ‘Vild med dans Knæk Cancer Show’.

Læs også: Ny forskning viser vej til den optimale strålebehandling af brystkræft

I disse lande er der flest hypokondere

En undersøgelse, lavet af firmaet Lenstore, har kigget nærmere på, hvilke sygdomme, der er de mest googlede. Det viser sig, at nogle af de hyppigste søgninger er diarré, angst og svimmelhed. Sidstnævnte bliver i gennemsnit søgt på 909.000 gange hver måned.

Det kan både være godt og skidt at søge på Google efter svar på sine symptomer. Nogle af de dårlige ting ved det er, at man kan komme ind på hjemmesider, der ikke er til at stole på, man kan komme på sider, der er lavet til fagfolk, og det kan skabe forvirring og frygt. Der kan også ske det, at man læser på for mange sider og overdiagnosticerer sig selv.

Nogle af fordelene er til gengæld, at patienter kan blive klogere og dermed beslutte, om de kan klare det selv, eller det er nødvendigt, de skal til læge, og du kan også få hjælp udenfor åbningstiden.

Undersøgelsen viste, at de lande, hvor der var flest hypokondere (i denne undersøgelse folk der søgte mest på en sygdom), var Spanien på førstepladsen. Her blev der hver måned lavet 410 Googlesøgninger for hver 10.000 mennesker. I Spanien er det mest søgte på hovedpine.

Frankrig ligger på andenpladsen med 152 søgninger på diarré ud af 10.000. Danmark ligger på tredjepladsen med 143 søgninger per 10.000 indbygger, og vi søger mest på angst. Det land der ligger på 20. pladsen er Irland. De har 29 søgninger ud af 10.000 på angst hver måned

denne graf kan man se, hvilke sygdomme de europæiske lande typisk søger på.

syg, sick, sygdom (Foto: Unsplash)
En hurtigt søgning på Google, og så kan du være syg. (Foto: Unsplash)

Læs også: En syg, social præstationskultur

Danskerne holdt efterårsferien herhjemme

Hele 273.144 biler kørte over Storebælt i uge 42, hvilket er 4,8 pct. højere end samme uge i 2019. Det er den største fremgang i trafikken, der er set siden slutningen af januar i år. Trafikken bar tydeligt præg af danskere på vej til og fra ferie, og væksten var således højest for personbiler, hvor hele 5,4 pct. flere biler kørte over broen sammenlignet med 2019.

Samtidig viser tal for ugerne op til uge 42, at regeringens opfordring til hjemmearbejde virker, da trafikken her ligger 11-12 pct. lavere end de samme uger i 2019. Foreløbige tal for uge 43 indikerer, at hverdagen melder sig med samme niveau som før efterårsferien.

I uge 42 benyttede 80 pct.af kunderne automatisk betaling med bizz eller nummerplade. Andelen af automatisk betaling er steget støt, siden det ved årsskiftet blev muligt at benytte de nye og hurtige ekspresbaner til betaling med nummerplade.

storebæltsbroen storebælt (Foto: PR)
Trafikken over Storebælt lå i uge 42, hvor danskerne traditionelt holder efterårsferie, 4,8 pct. højere end samme uge sidste år, mens ugerne op til ferien bærer præg af, at flere arbejder hjemmefra. (Foto: PR)

Læs også: Opskrift på efterårsburger med græskar

Hold corona-sikker Halloween

Den 31. oktober fejrer danskerne Halloween med alt hvad det indebærer af græskarhoveder, spindelvæv og uhyggelig udklædning. I den forbindelse har Vistaprint lanceret en række flotte ansigtsmasker til hele familien, så Halloween fortsat kan fejres både sjovt og sikkert.

For at sikre at efterårets mest populære højtid forløber på en både sjov og sikker måde og i kølvandet på COVID-19 har Vistaprint lanceret en kollektion af uhyggelige ansigtsmasker til både børn og voksne.

Blandt andet en serie lavet sammen med det anerkendte og populære kunstmuseum Palais de Tokyo i Paris og den New York-baserede kunstner Futura Laboratories.

– Det er vigtigt at få disse masker ud til offentligheden for at gøre det at bære maske til en del af hverdagen. Det er samtidig vigtigt i forhold til at vi kan føle os sikre og godt tilpas, så vi igen kan komme ud og bevæge os i samfundet, fortæller Vistaprints marketingchef Ricky Engelberg.

Lanceringen af kunstnerkollektionen er en del af Vistaprints forsøg på at normalisere det at bære masker, og samtidig hylde det gode design. Du kan se alle masker her.

maske Mundbind kan nu købes i bedste halloweenstil. (Foto: PR)
Mundbind kan nu købes i bedste halloweenstil. (Foto: PR)

Læs også: Lav selv uhyggelige kostumer – sådan gør du

Dagens video: Legally Blonde sammen igen

Fredagsfjol: Far overraskes – ‘That’s you’ ?! 😍

· Mere fra samme kategori ·