Læs også:

Close
tivoli, zombie, halloween (Foto: Lasse Salling og Torben Plank)

Halloween i Tivoli

Kultur  | 

Efteråret er kommet over os, og mørket er så småt ved at sænke sig over landet. Igen er det blevet tid til uhygge og gys i Tivoli. I hele oktober måned kan du komme til Halloween i Tivoli både til gys, grin og græskar i lange baner. Haven summer endnu engang af liv – måske både over og under jorden. Er du klar til gyyyyyyyyyyys

tivoli, halloween (Foto: Christoffer Sandager)
Græskar i lange baner er at finde overalt i haven. (Foto: Christoffer Sandager)

Halloweenstemning og DM i kæmpegræskar

Tivoli åbner i år for 15. gang for Halloween. Det skete i fredags den 9. oktober og løber frem til den 1. november. Gys, (u)hygge og græskar er i år spredt udover et større område, for at der er bedre plads til alle. På plænen er der opstillet små huse, der sælger mad og varme drikke, og på scenen er der pyntet op med græskar.

Fun Facts om Halloween i Tivoli
Der pyntes med 21.825 forskellige græskar,
der vejer godt 64.995 kilo til sammen.

På græsplænen foran Nimb blev der igen i år afholdt DM i Kæmpegræskar, hvor ni deltagere kæmpede om at vinde med deres græskar. For andet år i streg blev det Jens Peder Skønager fra Ribe DM, der vandt. Hans græskar vejede 970,4 kilo, hvilket dermed også slog den nordiske græskar-rekord på 857 kilo. Andenpladsen gik til Laurits Vagner fra Ringkøbing i Vestjylland med et græskar på 520,6 kilo.

For de mindste er der mulighed for at se forestillinger med Rasmus Klump, Græskarmanden og Flora. Den 24. oktober er der lagt op til gys for de lidt ældre med Monsters Night Out optog med 200 monstre, der er flot udklædt og klar til at gå igennem haven med gys og gru.

tivoli, halloween (Foto: Lasse Salling)
Der er pyntet op overalt i Tivoli. (Foto: Lasse Salling)

Haunted House og Kirkegaarden

Området med de Hængende Haver, der ligger ud mod H. C. Andersens Boulevard, er blevet omdannet til en Kirkegaard, hvor levende døde render rundt og skaber uhygge. Et sted der både er uhyggeligt om dagen, men især når mørket falder på og mosekonebryg siver op, natten viser sine skygger og flagermus svæver over søen. Der er gjort rigtig meget ud af udsmykningen, og skuespillerne er i flotte og uhyggelige kostumer, og lever sig så meget ind i rollen, at man kunne tro, de var ægte.

Fun Facts om Halloween i Tivoli
Der sælges 30.328 kopper kaffe, der hvis de stables
ville være 10 km. høje.

I Haunted House (Det Hjemsøgte, red.) er der også lagt op til en uhyggelig tur. Under den ellers hyggelige Rutschebanen lever de døde. Her kan du få et ordentlig gys og få sat lungerne i gang med skrig og hvin. Igen er udsmykningen, kulisserne og skuespillere gennemførte, og man kan ikke undgå at blive revet med af stemningen lige fra man træder ind, og gerne vil skynde sig ud igen.

Fun Facts om Halloween i Tivoli
Der er i alt pyntet med 10.700 planter til Halloween.

For at undgå store forsamlinger har Tivoli indført en app til nogle af forlystelserne, blandt andet Haunted House. Her booker gæsterne en tur og får at vide, hvornår de kan stille sig i kø og check-in.

tivoli, zombie, halloween (Foto: Lasse Salling og Torben Plank)
Uhyggelige zombier tager imod dig ved indgangen. (Foto: Lasse Salling og Torben Plank)

Tivolis iværksætterkonkurrence

Iværksætteren Sofie Dinesen fra Køge har vundet en gratis bod imens, der er Halloween i Tivoli. Sofie Dinesen har fundet på konceptet – at lave strikkekits til folk på farten.

Fun Facts om Halloween i Tivoli
Der bruges 35 kilo majs til popcorn.

Hun fandt på det i forbindelse med sine mange rejser til havs, og det er blandt andet blevet til havfruekapper, eventyrsjaler og alfeserier. Projektet har hun lavet i samarbejde med strikkebutikken Garna på Ærø. I boden kan du få inspiration og finde en masse smukt garn og kreative idéer.

sofie dienesen, tivoli, bod (Foto: Luise Balle)
Sofie Dinesen har fået en strikkebod, hvor kreative idéer kan blomstre. (Foto: Luise Balle)

Halloween i Tivoli er en oplevelse for hele familien – store som små, og så er det uden tvivl en oplevelse for alle sanserne. En rigtig god og hyggelig efterårsferie-aktivitet.

Læs også: 

Kulturguide: Oplevelser i oktober 2020

kultur, kulturguide, arrrangement, event

· Mere fra samme kategori ·