
Emil Obels opskrift på ‘Bananas upside down’ kage
Hvem elsker ikke at smovse sig med en lækker kage … Og nu kan du selv lave Emil Obels ‘Bananas upside down’ kage. Den er fra hans kagebog ‘Festlige & fantasifulde KAGEBORDE’
Er du lækkersulten eller skal have gæster, så lav en kage, som du ved, alle vil elske. Denne her kan også laves i god tid. ‘Bananas upside down’ er fra Emil Obels fine bog, der er fyldt med kager, man har lyst til at sætte tænderne i. Du husker ham helt sikkert fra da han hele Danmarks kronede ‘kagekonge’, da han i 2018 vandt ‘Bagedysten 2018’.

Opskriften er til 10 personer
Kagen kan også sagtens lunes igen, hvis ikke du får den spist op på en gang.
Pynt
spiselige blomster
Udstyr
springform, 22 centimeter

Ingredienser banankaramel
2½ banan
40 g smør
60 g sukker
½ tsk kanel
1 nip salt
10 cl rom (kan udelades eller
erstattes af lidt romessens)
Ingredienser banankage
100 g sukker
100 g blødt smør
3 æg
50 g ristede hasselnødder
100 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 nip salt
2 tsk stødt kanel
200 g banan, ca. 2 stk.
Sådan laver du banankaramel
Skær bananerne ud i skiver på ½ centimeter i tykkelsen og læg dem i et flot mønster i bunden af en foret og smurt springform.
Smelt smør og sukker sammen i en gryde. Sukkeret skal ikke opløses.
Rør kanel og salt i karamellen.
Tilsæt rom og flamber karamellen, men pas på flammerne.
Hæld forsigtigt karamellen over bananerne i springformen.
Sådan laver du banankagen
Varm ovnen op til 175 grader varmluft. Pisk sukker og smør sammen, til massen bliver helt lys og luftig. Det tager flere minutter.
Pisk æggene i dejen et ad gangen. Blend de ristede hasselnødder til helt fint mel. Bland hasselnøddemelet sammen med de øvrige tørre ingredienser og vend dem i dejen.
Mos bananerne og vend dem i dejen.
Fordel dejen oven på bananerne og karamellen.
Bag kagen i cirka 40 minutter. Tjek, om den er færdig ved at stikke en kniv i midten af kagen.
Lad kagen køle af, til den er lun, og fjern den ved at skære den fri langs siderne af springformen med en lille skarp kniv.
Vend formen på hovedet ned på serveringsfadet, løsn formen omkring kagen og løft den forsigtigt af kagen.
Pynt kagen med spiselige blomsterblade.
TIP Server kagen lun med en kugle god vaniljeis til.
Læs også: