Læs også:

Close
dounuts, kage (Foto: Unsplash)

Dette er de 10 mest populære desserter på Instagram

Underholdning  | 

Instagram er blevet et populært sted at poste lækre, mund-løber-i-vand og inspirationsrige billeder af vores mad. De søde, sukrede, syndige sager er også et hit, og man kan bruge timevis på, at se kager blive smurt op, og desserter pyntet, men hvilke desserter postes der flest billeder af – få svaret her. Der er dømt #dessertporn

cake pops, kage Foto: Unsplash)
De små søde unicorn ‘cake pops’. (Foto: Unsplash)

Det er nærmest blevet et ritual for mange at lægge billeder og videoer på story og som post, når vi får noget lækkert mad, der ser indbydende ud. Selvom det betyder, at vi nogle gange må spise kold mad, fordi billedet jo skulle i kassen først.

Pizzaen er faktisk den mest postede madvare indenfor det salte køkken, men hvad med de sukkersøde desserter, hvem får de fleste hashtags #dessertporn?

Kagebagerne og butiksejerne JackandBeyond har undersøgt, hvilke desserter der ligger i top 10 som de mest instagrammede.

krymmel, farver Foto: Unsplash)
Tivoli-krymmel er altid festligt at pynte en kage med. (Foto: Unsplash)

#Cake, #Cake, #Cake

På førstepladsen ligger hashtagget ‘cake’, med 104.924.870 tags. Den mest taggede kage indenfor denne kategori er ‘cake pops’ med 3.850.182 tags. Denne kage er meget dekorativ, fin pyntet og man kan tage masser af sjove billeder med den.

Den anden mest taggede er ‘naked cakes’ med 2.243.652 tags. Denne kage er en slags lagkage, men som kun delvist eller slet ikke er smurt op med creme, hvilket gør man kan se lagene og indholdet i kagen.

Den tredje er ‘ice cream cake’, hvilket vi kender som en islagkage. Dette tag kan du finde cirka 782.426 gange på Instagram.

kage, lagkage Foto: Unsplash)
‘Naked Cake’ der er kagen, der kun er smurt lidt op med creme. (Foto: Unsplash)

Når det kommer til smag i desserterne, er chokolade den mest brugte. Hele 87.810.253 gange er dette hashtag blevet brugt og kommer derfor ind på andenpladsen. De mest populære sammenhænge det er blevet brugt i er; ‘Chocolate Cake’, ‘Chocolate Bouquet’ og ‘Chocolate Cupcake’.

Ice, ice baby

Ice (is red.) kommer ind på en tredjeplads med 39.498.997 indlæg, hvor dette tag er blevet brugt. Vanilje er instagrammernes favorit, når det kommer til is, hele 393.770 gange er tagget blevet brugt i den forbindelse, chokoladesmag og jordbærsmag ligger nummer to og tre i denne kategori.

På fjerdepladsen ud af de 10 ligger cupcakes, så cookies og brownie. På en syvende plads ligger den lækre cheesecake med 10.844.487 tags, mens vafler indtager ottendepladsen.

is, isvaffel Foto: Unsplash)
Indbydende isvaffel med krymmel og flere smage. (Foto: Unsplash)

Cupcakes og muffins – hvad er forskellen?

De små, flotte og farvede, men lidt svære at lave, macarons ligger på en niende plads med 7.762.806 hashtags.

På en 10. plads ligger muffins, som man ellers godt kunne komme til at forveksle med en cupcake, fordi de har samme udseende. Men muffins har en muffintop, der formes af dejen, mens en cupcake får en top lavet af glasur, ganache eller smørcreme. Ofte er cupcakes også en mindre mundfuld end en muffin.

cupcakes Foto: Unsplash)
Cupcakes med flerfarvet smørcreme. (Foto: Unsplash)

Muffins laves også ofte med forskelligt fyld som bær, nødder eller som salte med grøntsager, ost og krydderier.

Muffins scorer i alt 6.645.558 hashtags på Instagram.

macaroons (Foto: Unsplash)
Fine, små macarons pryder et hvert dessertbord. (Foto: Unsplash)

Kilde: https://www.jackandbeyond.com/

Læs også:

Frederikke Wærens egen Oreo cheesecake

oreo cheesecake (Foto: Frederikke Wærens)

· Mere fra samme kategori ·