Læs også:

Close
britisk flag (Foto: Unsplash)

Den britiske kongefamilie: Hvem er mest miljøbevidst?

Underholdning  | 

Det er netop blevet afsløret, hvordan det ser ud i den britiske kongefamilie, når det kommer til at være mest miljøbevidst. Miljø og klima er generelt over hele verden et ‘hot-topic’, og mange tager del i kampen om at gøre deres miljøaftryk bedre og bedre. I den britiske kongefamilie har dette også været et varmt taleemne det seneste år

Undersøgelsen er lavet af eksperter fra virksomheden SaveOnEnergy, der har lavet et indeks, hvor de har målt de kongeliges aftryk i forhold til miljøet. De har blandet andet kigget på deres CO-2 aftryk i forbindelse med rejser og deres generelle fokus i forbindelse med deres arbejdsopgaver og livsstilsvalg.

Der er i øjeblikket et stort fokus på miljø og klima i både kampagner, reklamer, tv-programmer og interviews indenfor både mad, rejser og vores generelle livstilsvalg, og altså også hos de royale.

Royale Regler
Det er kutyme, at kvinderne skal placere deres hage parallelt med jorden, når de fotograferes.

Men selvom den kongelige familie har fokus på miljøet og samlet set reduceret deres CO2-forbrug med 77 procent i forbindelse med rejser, hvordan har de så egentlig klaret sig enkeltvis?

dronning elisabeth, england Foto: Shaun Jeffers, Shutterstock)
Hvor mon Dronning Elizabeth placerer sig på listen? (Foto: Shaun Jeffers, Shutterstock)

Hvem klarer sig bedst, og hvem klarer sig dårligst?

På første pladsen ligger Prins Charles, han scorer 156 point, og kan dermed prise sig af at være den mest miljøbevidste i familien. Det på trods af, at han har det højeste fodaftryk i forhold til hans officielle ture. Prins Charles har mange officielle rejser, idet han tager ud som repræsentant for Dronning Elizabeth II.

Royale Regler
Kvinderne skal i offentligheden enten krydse benene ved knæene, ved anklerne eller holdes helt tæt.

Alligevel scorer han højt på at være det kongelige medlem, der støtter flest velgørenhedsorganisationer, italesætter flest klimamæssige problemer og deltager i flest arrangementer med fokus på miljøet.

prins charles (Foto: Twocoms, Shutterstock)
Prins Charles indtager første pladsen. (Foto: Twocoms, Shutterstock)

I fodsporene på ham kommer hans hustru Hertuginden af Cornwall Camilla Parker Bowles. Hun scorer i alt 84 point. På tredjepladsen ligger Dronning Elizabeths ægtefælde, Prins Philip Hertug af Edinburgh. Trods det han trak sig tilbage i 2017, er han stadig det andet kongelige medlem, der støtter flest miljøvenlige velgørenhedsorganisationer, hvilket giver ham en tredjeplads med 44 point.

camilla, kongelig, hertuginde Foto: ComposedPix, Shutterstock)
I miljøfodsporene på sin mand kommer Camilla Parker Bowles. (Foto: ComposedPix, Shutterstock)

Hvordan klarer de unge britiske kongelige sig?

Trods det mange unge har et højt fokus på miljø og er bevidste herom, ligger de unge, britiske, kongelige medlemmer længere nede på skalaen end de ældre. På fjerdepladsen ligger Kate Middleton, Hertuginden af Cambridge. Hun lander på 29 point, og har bevist hun har taget den grønnere livstil til sig.

Royale Regler
Dronningen skal helst bære farverigt tøj, så hendes sikkerhedsfolk kan få øje på hende.

Det viser hun blandt andet i din garderobe, der inkluderer miljøbevidste mærker som Beulah London og den britiske smykkedesigner Daniella Draper. I 2019 gik prinsessen i Prins Charles fodspor og skiftede til at køre i el-bil.

Dronning Elizabeth II lander på en femteplads med 23 point, mens Kate Middletons mand, Prince William, indtager sjettepladsen med 15 point.

kate, prinsesse, kongelig Foto: Bart Lenoir, Shutterstock)
Kate Middleton er den af de unge kongelige, der klarer sig bedst. (Foto: Bart Lenoir, Shutterstock)

Prins Harry og Meghan Markle

På en sidste plads ligger Prins Harry og Hertuginden af Sussex Meghan Markle, som de mindst miljøvenlige. Begge scorer i alt kun 9 point. Det viste sig, at deres rejse til Sydafrika sidste år havde høje omkostninger på flere områder. Rejsen var for det første den dyreste kongelige rejse mellem 2019-2020. Samtidigt havde rejsen også det højeste CO2-aftryk. På turen udsendte Harry og Meghan næsten den samme mængde CO2 som en gennemsnitlig britisk person udsender på et helt år.

harry, meghan Foto: FiledIMAGE, Shutterstock)
Prins Harry og Meghan Markle lander på en sidste plads sammen. (Foto: FiledIMAGE, Shutterstock)

Samlet set var de kongeliges CO2-aftryk i forhold til rejser mellem 2018-2019 på i alt 130 ton, hvilket altså var 77 procent højere end i år, hvor tallet var 29,1 ton. Det royale fly RAF Voyager blev ikke brugt af den kongelige familie på deres ture mellem 2019-2020, hvilket har haft stor betydning for at reducere CO-2 aftrykket.

Royale Regler
Når Dronningen er færdig med at spise, er alle omkring hende færdige med at spise.
Når sidste bid er taget, er middagen dermed overstået.

Prins William har ligeledes sat fokus på dette og har fornylig lavet et interview med naturforsker Sir David Attenborough. Han har også lavet en dokumentar, der hedder ‘Prince William: A Planet For Us All’.

prins william Foto: 360b, Shutterstock)
Prins William har sat fokus på miljøet ved interviews og et dokumentarprogram. (Foto: 360b, Shutterstock)

Den fulde undersøgelse og tal kan du se på hjemmesiden her

Læs også:

Se igen: Favorit øjeblikke fra weekendens royale bryllup 

· Mere fra samme kategori ·