Læs også:

Close
træer, uhygge (foto: unsplash)

De mest instagrammede uhyggelige steder i verden

Underholdning  | 

Det er lidt for uhyggeligt, men også lidt for spændende. Vi snakker om de hjemsøgte steder, der er rundt omkring i verden, hvor det spøger og knager. Flere steder er der rygter om alt fra paranormale observationer til forfærdelige henrettelser. Vi har samlet de mest instagrammede uhyggelige steder – tør du læse med?

Instagram er nu ikke længere blot et sted for appetitlige madbilleder, flotte ferieminder og videoer af søde dyr. Det er nu også blevet hjemsted for de hjemsøgte steder, der hvor det spøger, og underlige fænomener sker.

Nogle er skeptiske overfor spøgelseshistorier, mens andre ikke kan få nok af uhyggen. Derfor har flere også turde vove sig ud i mørket til de forladte steder, hvor grufulde historier gemmer sig, og paranormale hændelser forekommer. De har haft telefonen med sig og taget billeder, at de uhyggelige huse og steder.

uhygge, hus, hånd (Foto: Unsplash)
Gyyyyys – Hvem gemmer sig mon bag døren? (Foto: Unsplash)

Hjemmesiden Onbuy.com satte sig for at undersøge, de mest instagrammede uhyggelige steder. Selv de modigste, skeptiske og mest hardcore ville nok ikke turde blive alt for længe disse steder, når de først finder ud af, hvilke historier der gemmer sig.

Der mest instagrammede sted

Det mest populære hjemsøgte sted, at instagramme, er i Salen i Massachusetts i USA. Huset er kendt for sine berygtede heksehistorier og bliver også kaldt for ‘The Witch House’. Huset blev i 1675 købt af dommer Jonathan Corwin, og han boede der i mere end 35 år. Huset er det eneste tilbage i Salem, der har tilknytning til datidens hekseforfølgelser. I 1690’erne blev flere personer anklaget for hekseri i Massachusetts.

Corwin blev opfordret til at undersøge påstandene om djævelsk aktivitet, da der opstod en bølge af troldmandsbeskyldninger i Salem Village, og han var i sit virke også selv med til at sende omkring 20 mennesker til galgen, hvorfor det måske stadig spøger der i dag.

hekse, salem (Foto: Unsplash)
Der var mange heksejagte i Salem. (Foto: Unsplash)

Huset er et glimrende eksempel på New England-arkitektur fra det 17. århundrede, og er blevet restaureret flere gange for at bevare stilen fra det 17. århundrede. 

I dag er det et museum, hvor besøgende kan komme og høre heksehistorierne på helt tæt hold. Det har også været med i programmet ‘Ghost Adventures’, der besøger huser, hvor paranormale hændelser sker, og spøgelsesjægere er på jagt efter spøgelser.

‘The Witch House’ har 2.310,697 hashtags på Instagram.

salem, (Foto: Georgios Antonatos)
Heksehuset i Salem, ser fredligt ud udenpå, men der gemmer sig mange historier inde bagved. (Foto: Georgios Antonatos)

Det andet mest instagrammede sted

Midt i San Franciscos Bay Area i Californien, USA ligger øen Alcatraz. Øen har 1.257,152 tags på instagram og kommer derfor ind på andepladsen over de mest instagrammede uhyggelige steder.

Oprindeligt var det den amerikanske hær, der i 1850 brugte Alcatraz til soldater, og siden blev det brugt som fængsel. Dog skilte de sig af med øen, da det ikke var godt med et fængsel, der var så synligt for det meste af San Fransisco.

I 1930’erne var der krise i USA, mennesker var desperate, og kriminaliteten steg voldsomt. Der kom pladsmangel i fængslerne på fastlandet til de særligt farlige, som kunne finde på at flygte, og tanker om at bygge et nyt superfængsel dukkede op. Dog blev dette ikke nødvendigt, da man kunne sætte de allerfarligste kriminelle ud på øen Alcatraz, der er omringet vand, så det ville blive umuligt at flygte til fastlandet. Al Capone har blandt andre siddet fængslet der.

alcatraz, fængsel (Foto: Unsplash)
Alcatraz fængslet indefra har faktisk nogle meget pæne farver. (Foto: Unsplash)

En populær turistattraktion

Ideologien i fængslet var, at fangerne kun havde ret til føde, tøj, læ og tilsyn af en læge. Alt andet var privilegier, som fangerne skulle gøre sig fortjent til. Arbejde var et privilegium, ligeledes var læsestof og gåture i gården. Hvis fangerne ikke opførte sig ordentligt kunne selv lys, seng, og andet tages fra dem i celler, hvor intet lys slap ind. Det er aldrig officielt lykkedes at flygte fra Alcatraz, der er dog tre der savnes, som muligvis er druknet.

Fængslet lukkede i 1963, da vejret havde været hårdt ved bygningerne, og det ville være for dyrt at renovere. Stedet er i dag en meget populær turistattraktion, hvor man kan høre alle historierne fortalts af en guide eller på lydbånd, hvor lydeffekter skaber den rette stemning undervejs.

Film som ‘The Rock’, ‘Escape from Alcatraz’ og ‘The Birdman of Alcatraz’ er blandt andet filmet i det tidligere fængsel.

alcatraz (Foto: Nickolay Stanev)
Alcatraz midt ude i San Francisco Bay Area. (Foto: Nickolay Stanev)

Det tredje mest hashtaggede sted på Instagram

The Tower of London ligger på tredjepladsen med 594,336 hashtags på Instagram. Borgen er placeret midt i det centrale London på Themsen. Det er den ældste bygning i London, der stadig bliver brugt af den britiske regering. Tidligere var dets primære funktion at være et sikkert sted for monarken, hvis det skulle komme angreb eller krig. Det har dog også været brugt som fængsel og til henrettelser for fanger af høj rang.

Fanger af høj stand, som i enkelte tilfælde omfattede kongelige, havde som regel ret komfortable forhold, mens de religiøse fangers forhold var kummerlige.

tower of london (Foto: Unsplash)
Der gemmer sig mange historier inde bag de store mure. (Foto: Unsplash)

Historier om henrettelser og tortur

Den første fange, som blev indsat i Tower, var Ranulf Flambard som var biskop af Durkam. Han blev i 1100-tallet fundet skyldig i afpresning. Han blev den første, der flygtede fra Tower. Det skete ved, at han fik smuglet et tov ind i cellen i en vintønde og brugte det til at klatre ned ad muren. At han som fange fik leveret vin i en tønde, giver et indtryk af det komfortniveau, afsoningen skete under.

Towers torturkammer er berygtet, det blev typisk brugt til fanger, som var indsat på baggrund af religiøse grunde. Instrumenterne, der blev brugt, var en strækbænk, der strakte fangernes krop og en anden bænk, der klemte den sammen. Begge forårsagede store smerter og skader.

Flere henrettelser har også fundet sted. Fanger fra lavere klasser blev henrettet ved hængning ude i byen, mens dødsdømte af højere rang blev halshugget lige udenfor Tower.

Borgen byder på mange flere grufulde historier om henrettelser og tortur, man kan høre om ved et besøg

tower of london (Foto: Alexander Chaikin)
Tower of London ligger midt i centrum. (Foto: Alexander Chaikin)

Kilde: Onbuy.com 

Læs også: 

Netflix: Så mange timer bruger vi på at blive jagtet at monstre

uhyggelig, film, spooky (Foto: Unsplash)

· Mere fra samme kategori ·