Læs også:

Close

De 8 bedste true-crime podcasts

Underholdning  | 

Vi har samlet de uhyggeliste og bedste true-crime podcasts, der er svære at slippe og ret så spændende at have i ørene. Vil du have uhyggen helt tæt på, så få de bedste otte bedste podcasts lige her – hvis du altså tør

Podcastappen Podimo har mange spændende true-crime fortællinger, der både får det til at løbe koldt ned af ryggen og er hårrejsende. Og så er det jo altså helt sande historier fortalt på bedste vis – gyyyyyyys!

Fakta
Podimo er dedikeret til pocasts. Både de nye og gamle.
Du kan prøve det i 14 dage gratis.
Tjek deres hjemmeside ud – det er et inspirerende univers.

Mord i middelhavet

Mord ved Middelhavet fortæller historierne om nogle af de mest makabre mordsager fra Italien, Spanien og Portugal. Fortællingerne viser skyggesiderne af det solrige Sydeuropa og dykker ned i de enkelte mordsagers betydning for kriminalhistorien. Sagerne er baseret på virkelige hændelser, researchet af lokale journalister og skrevet af kriminalreporter og forfatter Janne Aagaard.

De første fem episoder er tilgængelige på Podimo.

podcast, podimo (Foto: PR)
En spændende, men drabelig fortælling fra sydens sol. (Foto: PR)

Agent Piccadilly – Third Ear

Den bulgarske efterretningstjeneste havde igennem flere årtier en hemmelig agent udstationeret i København som antikvitetshandler. En sød og charmerende mand med dyre vaner som ingen kunne forestille sig var spion eller lejemorder. Men for nyligt er nye dokumenter dukket op om ham, der gik under navnet Agent Piccadilly. Agent Piccadilly kan kun høres hos Podimo. Der ligger fire episoder på Podimo, som du kan lytte til allerede nu.

podcast, podimo (Foto: PR)
En historie der trækker dybe rødder i det københavnske liv. (Foto: PR)

Breve fra englene

Det var en usædvanlig dårlig sommer i København 1987, da brevene begyndte at dumpe ind hos DSBs generaldirektør. Breve fra Englene. Uuuh, hvad mon det ender med? Der ligger fire episoder på Podimo.

podcast, podimo (Foto: PR)
En podcast fra Third Ear, der både indkluderer engle, DSB og breve – hvordan mon det ender? (Foto: PR)

True Story exclusives

Nogle gange overgår virkeligheden fantasien. True Story Exclusive er genfortællinger af nogle af de mest opsigtsvækkende historiske kriminalsager fra Danmark og resten af Skandinavien. Der ligger hele 26 episoder klar til dig på Podimo.

podcast, podimo (Foto: PR)
Danske kriminalsager når det er bedst og mest uhyggeligt. (Foto: PR)

Uopklaret

I Uopklaret fortælles historierne om nogle af de mest spektakulære, uopklarede kriminalsager. Hvilke skæbner og livshistorier gemmer sig bag mysterierne? ‘Uopklaret’ er en dansk oversættelse af den amerikanske podcast ‘Unresolved’. Der ligger 23 episoder, som bare er klar til at blive lyttet til.

podcast, podimo (Foto: PR)
Uuuh, det er sådan en, du tænker over bagefter – hvad skete der mon? (Foto: PR)

Min forbandede fortid

Torben Hein begik sit første indbrud som 13-årig, blev biltyv som 14-årig og svært bevæbnet pusher på Christiania som blot 15-årig. Han har fået mange tæv og har udsat andre for vold flere gange, end han bryder sig om at tænke på. Han har siddet 14 år i fængsel og har i årevis levet som heroinmisbruger. Heroinen kostede ham hans første kærlighed, hans første barn og alt, hvad der minder om selvrespekt. I dag har han kvittet misbruget og er blevet en lovlydig borger.

Fakta
Podcasts er fantastiske at lytte til på en cykeltur, mens du gør rent eller
som underholdning en aften i stedet for at se tv.

Han bor i et hus i en jysk provinsby med kæreste, sønner og bonusbørn. Han har et job og står op hver morgen for at smøre madpakker. Han er en helt almindelig mand. Men fortiden hjemsøger ham. Hvem var han, da han var værst? Hvad husker de få gamle venner, der stadig lever? Og er han blevet virkeligt blevet en anden person, end den han var? Du kan høre de syv episoder på Podimo.

podcast, podimo (Foto: PR)
En spændende historie om at komme ud på den anden side og ligge fortiden bag sig. (Foto: PR)

Lundin på livstid

Peter Lundin er Danmarks måske mest profilerede morder. Hvem er han, hvad skete der? Hvorfor er der kvinder, der stadig falder for ham? og hvorfor hører vi stadig om ham? Alle syv episoder er tilgængelige på Podimo.

podcast, podimo (Foto: PR)
Vi hører stadig om ham, men hvad skete der egentlig? Få svarene i podcasten. (Foto: PR)

Mord i nord

En kvinde, der forsvinder på mystisk vis en uge før sit bryllup. To teenagere, der planlægger et mord over sms. Og et kærestepar, der flygter fra politiet fra Finland til Danmark. ‘Mord i nord’ fortæller historierne om nogle af de mest opsigtsvækkende, hårrejsende og spektakulære drabssager i Skandinavien. Der ligger 31 episoder klar på Podimo.

podcast, podimo (Foto: PR)
Uuuh, det kommer tæt på nu. Hør alle historierne fra hele Skandinavien. (Foto: PR)

Lyt til alle de uhyggelige og spændende podcasts lige her 

Læs også: 

Halloween – årets uhyggeligste dag

halloween, allehelgensaften, uhygge

· Mere fra samme kategori ·